نفت آمريکا به 48 دلار رسيد. قيمت نفت وست تگزاس اينترمديت آمريکا براي تحويل در ماه فوريه به زير 48 دلار در هر بشکه رسيد و افزايش ذخاير انبارهاي آمريکا قيمت نفت را کاهش داد.به گزارش فارس، به نقل از انرژي وويس، از ابتداي سال جاري روند کاهش قيمت نفت در جهان به مرحله جديدي رسيده، بهگونهاي که نفت با کنارزدن بسياري از پيشبينيهاي قيمتي در حال ورود به کريدور 40 دلار است. بر همين اساس هر بشکه نفت وست تگزاس اينترمديت آمريکا براي تحويل در ماه فوريه معادل 47.93 دلار دادوستد شد که از آوريل سال 2009 تا کنون بيسابقه بوده است.
از سوي ديگر، اعلام افزايش نفت ذخيره شده در آمريکا به 700 هزار بشکه در هفته گذشته روند نزولي قيمت نفت را در جهان افزايش داده است. احتمال افزايش سرمايهگذاري آمريکا در پروژههاي نفتي در اين کشور نيز در نزول قيمت نفت در جهان در شرايط کنوني مزيد بر علت شده است. مقاومت اوپک نسبت به کاهش توليد خود نيز از يکسو و همچنين افزايش توليد نفت از سوي روسيه و پيشبيني افزايش قيمت نفت توسط عراق، به مازاد توليد جهاني نفت دامن خواهد زد، بهگونهاي که قطر اين مازاد توليد در بازار جهاني را معادل دو ميليون بشکه در روز تخمينزده است.
از سوي ديگر، قيمت نفت برنت در بازار مبادلات فيوچرز يوروپ لندن براي تحويل در ماه فوريه با 8/3درصد کاهش به 51.1 دلار در هر بشکه رسيد که از ماه آوريل سال 2009 ميلادي و زمان اوج بحرانهاي اقتصادي بي سابقه بوده است. هانس ون کليف، کارشناس اقتصادي انرژي در آمرو بانک آمستردام، اعلام کرد: درحالحاضر مشکل بازار از طرف ميزان عرضه است. اين کارشناس اقتصادي پيشبيني کرد: در صورت افزايش بيش از انتظار سرمايهگذاري آمريکا در پروژههاي نفتي تا پايان هفته قيمت نفت برنت به زير 50 دلار کاهش خواهد يافت.
پادشاه عربستان سعودي نيز در يک اعلام عمومي که توسط وليعهد اين کشور قرائت شده است اعلام کرد که با وجود ادامه روند نزولي قيمت نفت در جهان، اين کشور ثبات ملي خود را حفظ خواهد کرد و توليد خود را ادامه خواهد داد.در روز 12 دسامبر سال 2014، توليد نفت آمريکا به 9.14 ميليون بشکه در روز رسيد.از سوي ديگر پيشبيني شده است که در صورت لغو تحريمها عليه ايران، صادرات نفت کشور 500 هزار بشکه در روز افزايش خواهد داشت. در نهايت برخي کارشناسان معتقدند که کاهش عرضه يکي از اصليترين راههاي ايجاد تغيير در روند کنوني قيمت نفت است.