معاون وزیر و رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) از اختصاص 120 میلیارد تومان اعتبار برای اكتشاف معادن خبر داد و گفت: استان كرمان و جنوب یزد پتانسیل معدنی بالایی دارند و برای اكتشاف هفت هزار كیلومتر مربع در حال مذاكره با روسها هستیم. به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، مهدی كرباسیان در جلسه با استاندار كرمان گفت: از وزیر درخواست كردهایم جلسهای جدا برای پیگیری و بررسی مشكلات زغال سنگ برگزار كنند.
وی یكی از مشكلات معادن زغال سنگ را ایمنی دانست و درباره فعالیت معدن زغال خمرود در شهرستان راور گفت: كار واگذاری این معدن انجام و برنده مناقصه مشخص شده و پیشبینی میشود تا یك ماه آینده عملیات بهرهبرداری از این معدن آغاز شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: كشور در حوزه اكتشاف معادن مشكل دارد همچنین در این زمینه یك عقبماندگی تاریخی داریم و كم كار شده است. وی افزود: درصد بالایی از كشور كار اكتشافی دقیق و عمیق نشده است و در ایمیدرو 200هزار كیلومتر مربع تعریف شده كه 100 هزار كیلومتر شروع و 80 هزار كیلومتر در سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و جنوبی انجام شده است. كرباسیان تصریح كرد: 100 هزار كیلومترمربع قرارداد اكتشاف هوایی و بحث استخراجی منعقد و كار از هفته قبل آغاز شده كه حدود 15 هزار كیلومتر از این محدوده در شمال استان كرمان است.
وی بیان كرد: امسال 120 میلیارد تومان بودجه برای اكتشاف گذاشتهایم و اولویت با استان كرمان است و در صورتی كه پهنههای استان كرمان ارائه شود برای اكتشاف آمادگی 100 درصد داریم. كرباسیان در ادامه اظهار كرد: بحث معدن تیتانیوم كهنوج جزو اولویتهای ویژه ایمیدرو است كه كار مهندسی مشكل دارد اما تا سطح كنسانتره در بودجه دیده شده و در صورت معین شدن پیمانكار، كار را با ایمیدرو شروع میكنیم و بقیه كار را با شركتهای معتبر جلو خواهیم برد.
وی با بیان اینكه افزایش اختیارات جزو اولویتهای دولت است، تصریح كرد: سیاست ما با توجه به محدودیت بودجههای دولت این است كه اگر جایی كسی آماده سرمایهگذاری باشد، وظیفه داریم كار را واگذار كنیم اما متقاضی برای ما مهم است زیرا باید توانمندی فنی و مالی داشته باشد.
كرباسیان گفت: به دلیل افت قیمت بینالمللی سنگ آهن باید حوزه كنسانتره و گندله را فعال كنیم كه به چرخه داخلی وارد شود و در این زمینه طرح جامعی تهیه شده و با تعیین قیمت سنگ آهن موافق هستیم. وی افزود: انجام مسئولیتهای اجتماعی در تمام دنیا عمل میشود و هر واحد تولیدی بزرگ صنعتی و معدنی باید به اطراف خود توجه كند اما مشكل این است كه این تفكر نهادینه نیست.