بانک مرکزی در بخشنامهای به بانکها و موسسات اعتباری در راستای سیاستهای خروج از رکود، سه شرط را برای پرداخت تسهیلات بانکی به بنگاههای اقتصادی تعیین کرد. به گزارش فارس، بانک مرکزی در بخشنامهای به بانکها و موسسات اعتباری اجرای سه الزام در پرداخت تسهیلات به بنگاههای اقتصادی را ضروری اعلام کرد. در بخشنامه بانک مرکزی آمده است: احتراما پیرو بخشنامه شماره 93/109163 مورخ 22/4/1393 به استحضار میرساند، با عنایت به نقش برجسته بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی در تامین مالی اقتصاد کشور، در شرایط حاضر شبکه بانکی رسالت و وظیفه خطیری در خروج غیرتورمی از رکود اقتصادی برعهده دارد.
ضروری است در سالی که طبق فرمایشات مقام معظم رهبری سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نام گرفته، تمامی بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی با روحیه جهادی و با احساس مسئولیت و اهتمام عالی، همگام با سیاستهای دولت محترم، نقش و رسالت خویش را به انجام رسانده و با بهرهگیری بهینه و هدایت صحیح منابع مالی موجود، بسترهای خارج نمودن فعالیتهای اقتصادی از رکود و استفاده از ظرفیتهای تولیدی را فراهم کنند.
بر همین اساس، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز بهعنوان مقام سیاستگذار و ناظر بر بازار پولی و بانکی کشور بر آن است تا به منظور تحقق بخشیدن به اهداف دولت محترم و کمک به رشد و توسعه اقتصادی کشور، سیاستهایی را با هدف هدایت شبکه بانکی کشور به تخصیص بهینه منابع و مصرف کردن آن در فعالیتهای مولد و با نظرداشت کاهش بسترهای رشد مطالبات غیرجاری به مورد اجرا گذارد.
لذا خواهشمند است مراتب ذیل که برگرفته از بندهای «3»، «4» و «5» از بخش «ج» سیاستهای بانکی و اعتباری مجموعه سیاستهای دولت برای خروج غیرتورمی از رکود مصوب جلسه 20/7/1393 هیات وزیران است، به نحو مقتضی مبنای عمل قرار گرفته و بر حسن اجرای آنها نظارت کافی و لازم معمول شود.
1- کسب اطمینان از تامین حداقل 25 درصد از منابع مالی مورد نیاز پروژههای سرمایهگذاری از محل حقوق صاحبان سهام
2- کسب اطمینان از تامین حداقل 25 درصد کل داراییهای شرکتها در زمان اخذ تسهیلات توسط حقوق صاحبان شرکت با احتساب تسهیلات اعطایی
3- منوط کردن اعطای تسهیلات به بنگاههای بزرگ به ارائه صورتهای مالی حسابرسی شده توسط حسابرس مستقل عضو جامعه حسابداران رسمی.