دبیر انجمن برنج با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی و مسئولان استانهای برنجخیز نظر واحدی در مورد میزان تولید برنج ندارند، گفت: واردات برنج در زمان کاشت، داشت و برداشت نباید رسانهای شود. جمیل علیزاده شایق در گفتوگو با مهر، اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی میزان تولید برنج در سالجاری را دو میلیون تن اعلام کرده است درحالیکه آمار استانهای برنجخیز عدد دو میلیون و 300 هزار تن را نشان میدهد.
وی تصریح کرد: وزارت جهادکشاورزی باید تکلیف خود را روشن کند به این معنا که یا به استانها اعلام میکند با وزارتخانه هماهنگ باشند یا خودش را با آنها هماهنگ کند. دبیر انجمن برنج کشور درمورد ممنوعیت واردات برنج نیز گفت: اصطلاح ممنوعیت واردات برنج، اصلا اصطلاحی علمی نیست، مگر میشود واردات ممنوع شود؟
شایق اضافه کرد: زمانی که با یک کشور قرارداد واردات برنج بسته و ثبت سفارش داده میشود ممکن است محموله وارداتی در میان راه دچار معضلاتی شود و با تاخیر به مقصد برسد، بنابراین نمیتوان گفت برنجی که سال قبل قراردادش بسته شده دقیقا چه زمانی وارد کشور میشود، در نتیجه نمیتوانیم بگوییم واردات از فلان تاریخ ممنوع است.
وی تصریح کرد: تنها راه این موضوع آن است که در زمان کاشت، داشت و برداشت واردات محصول برنج رسانهای و اعلام نشود؛ تنها کسانی بدانند برنج وارد شده که به نوعی با این واردات درگیر بودهاند از جمله گمرک، واردکنندگان وغیره. شایق با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی پس از عید تاکنون چندین بار اعلام کرده واردات ممنوع شود، گفت: تا آخر آبانماه 770 هزار تن برنج وارد شده و تاکنون به 900 هزار تن رسیده ضمن اینکه این واردات رسانهای نیز شده است.