رییس سازمان بهزیستی از توسعه طرح حمایتی کودک و خانواده ویژه کودکان خیابانی خبر داد و گفت: این طرح به‌زودی در ۱۸ استان دیگر کشور اجرایی خواهد شد. به گزارش مهر، همایون هاشمی گفت: براساس آمارهای جمع‌آوری شده در حال حاضر ۶۸ درصد کودکان خیابانی در کشور با یکی از والدین خود زندگی می‌کنند به همین دلیل این کودکان در معرض انواع آسیب‌ها قرار دارند بنابراین طرح آموزشی و حمایتی کودک و خانواده در راستای کاهش آسیب‌های این کودکان اجرایی می‌شود.

 

وی در مورد شیوع اعتیاد در کودکان خیابانی گفت: طبق گزارشات به دست آمده حدود هفت درصد کودکان سازماندهی شده سابقه مصرف مواد مخدر داشته‌اند که پس از مشخص شدن اعتیاد کودکان زمینه ترک آنان فراهم می‌شود. هاشمی با اشاره به اینکه این طرح مداخله محور آموزشی - حمایتی تاکنون در پنج استان اجرایی شده است، گفت: در طرح کودک و خانواده، تشکل‌های غیر‌دولتی با سازمان همکاری خوبی انجام دادند به‌طوری که به کمک این مراکز پنج هزار کودک خیابانی ساماندهی شدند.

براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده قصد داریم این طرح را در ۱۸ استان دیگر کشور اجرایی کنیم و برای این کار نیز اعتبارات مناسبی در نظر گرفته شده است که در برخی استان‌ها اجرا آغاز شده و در استان‌های دیگر به‌زودی آغاز می‌شود.به گفته وی، در راستای اجرای طرح کودک و خانواده، زمینه آموزش و توانمندسازی کودک و همچنین خانواده وی از سوی کارشناسان بهزیستی انجام می‌گیرد به‌طوری که با اشتغال والدین یا والد، دیگر کودک برای امرار معاش به خیابان نرود. هاشمی گفت: پس از جمع‌آوری کودکان خیابانی به مراکز بهزیستی انتقال داده می‌شوند و در این مراکز ابتدا مورد آزمایشات مختلف قرار گرفته و سپس به مراکز مختلف نگهداری فرستاده می‌شوند.