رسانههای خبری یونان اعلام کردند در تحقیقات بلومبرگ در زمینه مشکلات مالی کشورها، ونزوئلا، آرژانتین، آفریقای جنوبی و اوکراین به ترتیب رتبه اول تا چهارم را دارند و آتن در سکوی پنجم ایستاده است. یونان از اواسط سال 2009 میلادی با بحران مالی شدیدی روبهرو شد و دولت سوسیالیست وقت به رهبری جورج پاپاندرئو در سال 2010 میلادی برای حل مشکلات و بحران مالی کشور 110 میلیارد یورو از بانک مرکزی اتحادیه اروپا، بانک جهانی و صندوق بینالمللی موسوم به تروئیکا و در سال 2012 میلادی 240 میلیارد یورو وام دریافت کرد. تروئیکا این مبلغ پول را مشروط بر اجرای سیاست شدید ریاضت اقتصادی و نظارت نمایندگانش بر روند اوضاع اقتصادی یونان، در اختیار آتن قرار داد.
براثر اجرای سیاست ریاضت اقتصادی و به منظور کاهش هزینههای دولت، نرخ بیکاری از 8 به 27 درصد رسید و بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر از شهروندان این کشور بیکار شدند. بیش از 22 هزار مغازه و کسبه و بیش از 500 شرکت تولیدی ورشکسته و تعطیل شدند، فقر و بیخانمانی بهطور بیسابقهای در کشور گسترش یافت، بهطوریکه سازمانهای مردم نهاد برای ارائه کمکهای انساندوستانه روزانه بین صدها هزار نفر غذا توزیع میکنند.
ادامه سیاست ریاضت اقتصادی نهتنها تاکنون باعث بهبود وضع اقتصادی این کشور نشده، بلکه هر روز وضع شهروندان بدتر میشود و میلیونها نفر با مشکلات معیشتی جدی دست و پنجه نرم میکنند.