چند سالی است به علت بحران آب و فرسایش بیش از انتظار خاک، دولتها برای کشت و کار کشاورزی تمهیداتی میاندیشند تا با استفاده از تکنولوژی و علم و توان خود، به بازدهی بیشتری در خصوص محصولات کاشتنی برسند. برای مثال برای تولید خیار در فضای باز، یکمیلیارد و ۱۰۰میلیون متر مکعب آب مصرف میشود اما اگر کشت این میوه به داخل گلخانه برود، بیش از یکمیلیارد مترمکعب در حجم آب مصرفی برای تولید این محصول صرفهجویی میشود.
در کشور ما هم با توجه به محدودیتهای آبی حرکت کشت سبزی و صیفی به سمت کشت گلخانهای امری ضروری و اجتنابناپذیر تلقی میشود، بهگونهای که وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برنامههای دولت برای تبدیل تولید سبزیجات و صیفیجات به گلخانهای، اظهار داشته است: دولت تسهیلات لازم را در اختیار کلیه کشاورزانی که محصول خود را به این روش تولید کنند، قرار میدهد.
وی همچنین با اشاره به وجود بیش از یکهزار و ۲۰۰ هکتار زمین برای کشت سبزی در فضای باز در قم، اعلام میکند: اگر این مقدار به داخل گلخانه برود همان مقدار محصولی که در این مساحت زمین تولید میشد، در کمتر از ۷۰هکتار تولید میشود. ما هم در این کلاف به کشاورزان پیشنهاد میدهیم که از این فرصت پیش آمده بهرهگیری کنند و با حمایتهای جهاد کشاورزی به سمت کشت سبزیجات و صیفیجات در گلخانه رو بیاورند.