بیست و دومین نمایشگاه بین المللی باکوتل در جمهوری آذربایجان برگزار شد؛ نمایشگاهی که نه تنها در حوزه های فناوری، اطلاعات و نرم افزار موفق ظاهر شده است، بلکه به عنوان یکی از پربازده ترین فعالیت های اقتصادی آذربایجان شناخته می شود.
این نمایشگاه رتبه نخست درآمدزایی غیرنفتی را برای کشورش رقم زده و بی جهت نیست که هر سال در هنگام بازگشایی این نمایشگاه مقامات عالی رتبه دولتی حضور دارند. نمایشگاه فناوری، اطلاعات و نرم افزار باکو هر سال پررونق تر از سال گذشته برگزار می شود.
این نمایشگاه امسال میزبان بیش از 200شرکت از 18 کشور جهان بود، بنابراین بالغ بر 40 درصد از غرفه های این گردهمایی فناورانه به کشورهای خارجی تعلق داشت.
تعامل و حضور موثر شرکت های خارجی
در طول روزهای برگزاری این نمایشگاه تمامی غرفه ها تحت پوشش وای فای رایگانی بودند که توسط شرکت مشهور بین المللی azerphon ارائه می شد. طراحی غرفه ها نیز بدون صرف هیچ هزینه ای و با حمایت شرکت Eurodesign انجام شد.
در نمایشگاه امسال تنوع کشورها به مراتب بیش از سال های گذشته بود (30درصد بیشتر) و شرکت های مخابراتی نرم افزاری معتبری مثل شرکت فرانسوی Vivaction، شرکت روسیBalt-Energo، آژانس مخابراتی دولتی Beltelecom از بلاروس و... در این نمایشگاه حضور داشتند.
به نظر می رسد مشارکت فعال جمهوری آذربایجان در حوزه مخابرات، فناوری اطلاعات و توسعه شبکه های نرم افزاری با کشورهای مهم بین المللی نتایج مثبتی داشته و زمینه را برای حضور بسیاری از کشورهای مهم مثل ایتالیا، فرانسه، اتریش و هلند فراهم کرده است.
نگاهی به غرفه ها و نرم افزار ها
نمایشگاه 2016 باکوتل تنوع بسیار بالایی در حوزه غرفه های داخلی و بین المللی داشت. موضوعات اصلی این غرفه ها شامل حوزه های ارتباطات و فناوری، سیستم های مبتنی بر واقعیت مجازی، نرم افزارهای ارتباطی و اکتشافی، دوربین های امنیتی، نرم افزارهای حفاظت اطلاعات و توسعه فیبرهای نوری بود.
یکی از پروژه های مهم و پرطرفدار داخلی که در این نمایشگاه ارائه شد، نرم افزارSound library است که برای نابینایان طراحی شده است. این نرم افزار به عنوان بخشی از طرحDigitalization of museums و با هدف افزایش اطلاعات عمومی نابینایان طراحی شده است؛ نرم افزاری که به کاربران کمک می کند به شکل دیجیتال در موزه ها بچرخند و مانند کاربران بینا اطلاعات کسب کنند.
از دیگر پدیده های پرطرفدار و جذاب این نمایشگاه بازی واقعیت مجازیFormula 1 VR Baku بود. این بازی که تنها در طول برگزاری نمایشگاه بیش از یک میلیون بار دانلود شد، یک بازی هیجان انگیز منطقه ای است که کاربران متعددی را به خود جلب کرده است.
این بازی که با کمک نرم افزارهای 3D و شبیه ساز ساخته شده است، کاربر را در شرایطی قرار می دهد که تجربه هیجان انگیز مسابقات فرمول یک را تا بالاترین حدممکن احساس کند.
اما این تجربه یک تجربه عادی نیست؛ مسیر مسابقه از خیابان های جمهوری آذربایجان آغاز می شود و بنا به درخواست کاربر و با کمک نرم افزارهای جهت یابی و gps به خیابان های شهرهای دیگر کشورهای منطقه ادامه پیدا می کند. این بازی هنوز در دست توسعه قراردارد. اما با این وجود با اقبال مناسبی بین کاربران مواجه شده است.
یکی از نرم افزارهای امنیتی که در طول این نمایشگاه نظر بسیاری را به خود جلب کرد، نرم افزاری بود که توسط شرکتIteca Caspian's با هدف تامین امنیت کودکان در محیط هتل ها و مراکز شلوغ طراحی شده است. شرکت حامی و تامین کننده مالی این نرم افزار AzExpoMontage است و مشتری های بالقوه این نرم افزار هم هتل ها و مراکز پرتردد تفریحی بودند.
این سرویس نرم افزاری که در مرحله پیش ارائه قرار دارد، با شناسایی و ثبت اطلاعات کودکان، به طور مرتب فعالیت ها و رفت و آمدهای کودکان را بررسی کرده و امکان ربوده شدن یا گم شدن کودکان را به حداقل می رساند.
1اما نکته مهم درخصوص این نرم افزار، امکان بارگذاری آن روی روبات هایی است که می توانند ضمن تامین امنیت کودکان با حرکات و رفتارهای خود، کودکان را سرگرم کنند. این روبات ها با حرکت در محیط های شلوغ به ردیابی و تامین امنیت کودکان خردسال می پردازند.