جمعه, ۲ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Fri, 22 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز
بزرگ‌ترین اختلاس‌های دولتی تاریخ را چه کسانی مرتکب شدند؟

کلاهبردارانی که پول یک ملت را خوردند

9 سال پیش ( 1394/6/11 )
پدیدآورنده : مینا عینی فر  

اختلاس‌های دولتی به مراتب پرسروصداترند و منافع عمومی را هدف می‌گیرند. ماجرا بر سر یک شرکت یا بانک نیست. ماجرا در یک سرزمین اتفاق می‌افتد و ملتی را درگیر خود می‌کند. ملتی که مالیات می‌دهند، کار می‌کنند، در انتخابات شرکت می‌کنند و دست آخر رئیس‌جمهورشان اختلاسگر از آب درمی‌آید و حق‌شان را می‌خورد. نمونه‌ها در تاریخ کم نیستند اما بعضی بزرگ‌تر و پررنگ‌ترند. هر کدام روی دست دیگری زده‌اند و اعداد و ارقام بزرگ‌تری از اختلاس را به نام خود ثبت کرده‌اند. بعضی هم در رقابتی بین‌المللی در نهایت هم، حکومت‌شان را باخته‌اند و هم پول‌هایی را که به جیب زده بودند.

42354675687678089

فردینان مارکوس

به نظر می‌رسد فیلیپینی‌ها به داشتن رهبرانی فاسد عادت دارند. علاوه بر مارکوس رهبران دیگری هم در این کشور سابقه اختلاس داشته‌اند اما بعید است به این زودی‌ها کسی به گرد مارکوس برسد. فردینان و ایملدا مارکوس به اختلاس 5 تا 10‌میلیارد دلاری از اموال مردم کشورشان در طول حکومت 20‌ساله‌شان متهمند. مارکوس در 1965 به ریاست‌جمهوری برگزیده شد اما حکومتی سرکوبگر را آغاز کرد که به یک انقلاب خونین منجر شد و در نهایت در 1986 او را برکنار کردند، البته بعد از آنکه میلیاردها دلار از حکومت دزدی کرده بود. همسرش ایملدا به داشتن کلکسیونی از 3هزار کفش مختلف معروف شده بود.

موبوتو سی‌سی‌سیکو

رئیس‌جمهور سابق جمهوری دموکراتیک کنگو، در 1965 بعد از دو کودتای پی‌در‌پی به قدرت رسید و تا سال 1997 در قدرت ماند تا اینکه توسط شورشی‌ها از کشور بیرون رانده‌شد. او در طول حکومت نه چندان دموکراتیکش اسم کشور را به زئیر تغییر داد. کشوری که در این مدت انواع خشونت‌ها و فسادها را تجربه کرد. گفته می‌شود او 5‌میلیارد دلار از طریق حساب‌های بانک‌های سوییسی اختلاس کرد.

سانی آباچا

فقط 5 سال طول کشید که سانی آباچا، رهبر نظامی نیجریه چیزی بین 2 تا 5‌میلیارد دلار با حساب‌های شخصی‌اش در بانک‌ها اختلاس کند. حکومت خشونت‌بار او که با انواع مفاسد شناخته می‌شد از 1995 تا 1998 طول کشید. او بعد از برکناری از قدرت دستگیر شد. بخشی از پول‌ها به دولت کشور او بازگردانده شد اما خانواده او هنوز برای گرفتن بقیه پول‌هایش با دولت سوییس درگیرند.

اسلوبودان میلوشویچ

حکومت 11 ساله میلوشویچ در یوگسلاوی سابق با اتهامات زیادی درباره جرائم جنگی و غیرجنگی او تمام شد. او را یکی از فاکتورهای مهم در تسریع فروپاشی یوگسلاوی می‌دانند. گفته می‌شود در طول ریاست جمهوری او از 1989 تا 2000 چیزی حدود یک‌‌میلیارد دلار از سرمایه ملی این کشور اختلاس شد؛ در دولتی که به دست داشتن در نسل‌کشی‌های بوسنی، کوزوو و کرواسی متهم است. او بالاخره در دادگاه بین‌المللی محکوم شد و در سال 2006 بعد از دوره‌ای بیماری جنازه‌اش در زندان پیدا شد.

ژان کلود بیبی‌داک

ژان کلود بیبی‌داک، رهبر هائیتی از سال 1971 تا 1986 روی کار بود و در نهایت در حالی که گفته می‌شد بین 300 تا 800‌میلیون دلار طی این زمان اختلاس کرده است برکنار شد. او رهبری را از پدرش به ارث برده بود و بعد از قیام مردم هائیتی، قدرت را از دست داد. رخدادهای زمان دیکتاتوری او باعث شد به فرانسه تبعید شود. در سال 2011 او به هائیتی بازگشت و به جرائم زیادی علیه بشریت محکوم شد.

آلبرتو فوجیموری

فوجیموری در انتخابات ریاست جمهوری سال 1990 در پرو برگزیده شد و تا 10 سال در قدرت ماند. شیوه کار او واکنش‌های زیادی را برانگیخت. برخی او را ناجی پرو از شر تروریسم و سقوط اقتصادی می‌دانستند و بعضی دیگر او را اقتدارگرا می‌نامیدند. البته او برای آنهایی که از کارش تعریف می‌کردند راه زیادی برای دفاع نگذاشته بود؛ 600‌میلیون دلار اختلاس، پول کمی نبود و از جیب مردم کشور رفته بود. او در نهایت به زندان افتاد اما هنوز هم از داخل زندان توییت می‌کند و فالوورهای زیادی دارد!

پاولو لازارنکو

فقط یک سال طول کشید تا پاولو لازارنکو، نخست‌وزیر اوکراین 200‌میلیون دلار اختلاس کند. از سال 1996 تا 1997 او به صورت فاش نشده مشغول فساد اقتصادی در دولت بود. در 1999 او به همکاری برای ترور مقامات بلندپایه اوکراین هم متهم شد. بعد از این ماجرا به آمریکا پناه برد تا در امان باشد اما با فاش شدن تخلفاتش و همچنین تلاش برای انتقال کالاهای دزدی به این کشور، در سان‌فرانسیسکو به 9 سال حبس محکوم شد.

آرنولدو آلمن

آرنولدو آلمن از 1997 تا 2002 رئیس‌جمهور نیکاراگوئه بود. نخست‌وزیر او بولانوس یک کمپین موفق را برای ریاست‌جمهوری برگزار کرد و رئیس‌جمهور شد. در دوره کار او، آلمن توانست 100‌میلیون دلار اختلاس کند و البته جرائم اقتصادی دیگری هم مرتکب شد. سازمان شفاف‌سازى بین‌المللى نام آلمن را جزو لیست فاسدترین سران کشور در ۲۵ سال گذشته ثبت کرده است. او نخستین رئیس‌جمهور در تاریخ آمریکاى لاتین است که محکوم و به خاطر فساد مالى زندانى شد.

ژوزف استرادا

رئیس‌جمهور سابق فیلیپین، ژوزف استرادا چیزی حدود 78.80‌میلیون دلار از زمان آغاز ریاست‌جمهوری‌اش در 1998 تا 2001 اختلاس کرد. بازیگر سابق سینما که رئیس‌جمهور شده بود فقط سه‌سال توانست رئیس‌جمهور بماند و بعد از آن به خاطر فسادهای مالی سرنگون شد. ولی همین سه‌سال هم برای او کافی بود تا میلیون‌ها دلار از پول مردم را با خودش ببرد. البته پول‌ها جای دوری نرفتند، چون استرادا به حبس ابد محکوم شد تا برای همیشه پشت میله‌های زندان بماند.

محمد سوهارتو

دیکتاتور اندونزی در 1968 با کودتا علیه رئیس‌جمهور قبلی یعنی سوکارنو حکومتش را شروع کرد و 31 سال روی کار بود. در نهایت شهروندان اندونزی علیه او شورش کردند. سوهارتو در این 31 سال چیزی بین 15 تا 35‌میلیارد دلار اختلاس کرد. مرگ او در سال 2008 به ماجرای او خاتمه داد، در حالی که هنوز هم کسی نمی‌داند دقیقا رقم اختلاسش چقدر بود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/EUBoXSrI
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفره
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه