برازنده و خوشنما و دلنشین میخواهید باشید؟ قرار است به شما به چشم یک کارمند منضبط و جدی نگاه شود، میخواهید خودتان را بهعنوان مدیری موفق و جدی نشان بدهید، ما یک راهکار برای رساندن شما به اهدافتان پیشنهاد میکنیم. از آنجایی که پوشش افراد قبل از خودشان به سخن درمیآید، گزینه پیشنهادی ما خرید یک دست کتوشلوار البته با مدیریت هزینه و شیوههای خرید است.
بنابراین برای رسیدن به اهدافی که برشمردیم، باید حتما چند دست کتوشلوار در کمد لباسهای شما آویزان باشد. چه آنها را آماده خریده باشید و چه به خیاط سفارش داده باشید، در هر صورت نباید زندگی شما بدون این لباس رسمی برازنده بگذرد، اما اگر کسی بخواهد یک دست کتوشلوار بهاصطلاح خوشفرم و برازنده بین لباسهای پلوخوریاش داشته باشد، چه باید بکند؟ بهصورت آماده بخرد یا اینکه به خیاطها سفارش بدهد؟ چه میزان هزینه باید برای این کار در نظر بگیرد؟ چه پارچهای بخرد که هم مناسب تابستان باشد و هم در زمستان با اضافه کردن یک بلوز بتواند بپوشد؟ مرکز بورس خریدوفروش کتوشلوار تهران کجاست؟ اینها مجموعه سوالاتی است که ممکن است ذهن هر کسی را که میخواهد برای خرید این لباس اقدام کند، درگیر کند. خواندن این گزارش راهکار مناسبی برای یافتن سوالات شماست.
50 تا 300هزار تومان قیمت هر متر پارچه
فاستونی پارچه رایج برای دوخت این لباسهاست. بین سه تا چهار متر پارچه برای دوخت کتوشلوار لازم است. سه متر درصورتیکه بدون جلیقه باشد. چهار متر درصورتیکه جلیقه هم سفارش بدهید. درحالحاضر پارچههای مناسب این لباس بسته به جنس و کیفیتی که دارند و اینکه تولید چه کشوری هستند، هر مترشان بین 50 تا 300هزار تومان دارای نوسان قیمت هستند. کف قیمت که همان 50هزار تومان باشد مربوط به فاستونیهای تولید داخل است که البته معمولا از کیفیت بالایی هم برخوردار هستند و بهطورکلی سهم زیادی از فروشگاههای موجود در بازار را به خود اختصاص دادهاند. پارچههای ایتالیایی و ترک را میتوانید در مراکز بورسی مانند میرداماد پیدا کنید که قیمت هر مترشان بین 100 تا 300هزار تومان است.
هزینه هایی بابت دوخت
اگر میخواهید پارچه موردعلاقه خود را انتخاب کنید و طرح و شکل موردنظرتان اعمال شود، میتوانید به خیاطها سفارش کار بدهید. دستمزد هر خیاط هم برای دوخت این لباسها دستکم 250هزار تومان است. این نرخ، نرخ اعلامی و مصوب اتحادیه خیاطان تهران است و معمولا هم توسط اعضای اتحادیه رعایت میشود که با احتساب چهارمتر پارچه مصرفی که مثلا بهطور متوسط متری 100هزار تومان باشد، تا 650هزار تومان باید هزینه کنید.
کتوشلوارهای آماده
شاید تاکنون بعضی از فروشگاههای لباس در سطح شهر توجه شما را هم جلب کرده باشند که با خطوط درشت و خوانا پشت ویترین خود مینویسند: کتوشلوار فقط 90هزار تومان. یعنی سه دست کتوشلوار 300هزار تومان. بهظاهر داستان خوشایندی است و چه کسی است که نخواهد چنین انتخابی داشته باشد، اما همیشه این نکته را در خاطرتان داشته باشید که هرجا کیفیت باشد، هزینهها پایین نیست. از طرفی کتوشلوار که خیار و گوجه نیست که کیلویی بفرشند. لباسی است که قرار است به مناسبتهای گوناگون پوشیده شود. بنابراین دقت در انتخاب رنگ و جنس و کیفیت مناسب موجب میشود که لباس انتخابیتان در هر شرایطی چه زمستان و چه تابستان به مناسبتهای مختلف قابل استفاده باشد.
برای خرید کتوشلوارهای آماده میتوانید به چند مرکز سر بزنید. در خیابان باب همایون که فروشگاههایش کتوشلوارهای آماده ارائه میکنند، بین 500هزار تومان تا دو میلیون تومان باید هزینه کنید. البته برندهای مشهور کتوشلوار مانند گراد، هاکوپیان، ماکسیم، ایکات و غیره هم گزینههایی برای خرید این دست پوشاک هستند که البته قیمتها همگی میلیونی است. هاکوپیان با استفاده از پارچههای ایتالیایی و حتی دوخت ایتالیایی گرانترینها را به خود اختصاص داده است. در فروشگاههای برند گراد میتوانید با دومیلیون تومان یک دست کتوشلوار وزین البته با پارچه ایرانی انتخاب کنید. نمونههای خارجی گرانتر هستند.
خارجیهای بازار
کالوین کلین، جورجیو آرمانی، جیوردانو و چندین برند مشهور دیگر در بازار ایران حضور دارند و فروشگاههایشان را میتوانید در پاساژهایی مانند میلادنور، الماس ایرانزمین و غیره پیدا کنید. اگر کارمند ساده یک اداره هستید که اصلا سراغ این برندها نروید. اگر پستی در حد مدیریت دارید، بهتر است که کمی دست به جیب شوید. روی سه میلیون تومان باید برای خرید این لباسهای خارجی هزینه کنید.
مراکز اصلی بورس کتوشلوار
خیابان باب همایون، چهارراه لشگر، چهارراه ولیعصر و میرداماد از مهمترین مراکز عرضه کتوشلوار و خریدوفروش آن محسوب میشوند. در این مراکز جنس پارچهها و نمونههایی که ارائه میکنند، از نظر قیمتی گاه تفاوتهای فاحشی با هم دارند. مثلا اگر میخواهید که هزینه کمتر بپردازید و لباستان تا 600 هزار تومان برایتان تمام شود، بهتر است به چهارراه لشگر و فروشگاه و خیاطیهای این مرکز بورس سر بزنید. چون مثلا برای حضور در فروشگاههای میرداماد، باید حسابی سر کیسه را شل کنید.
اوضاع بازار چطور است؟
خیاطان و فروشندگان این حوزه میگویند که قدرت خرید مردم پایین آمده و همین امر موجب شده تا میزان رغبت برای دوخت و خرید کتوشلوار کمتر شود. یکی از این فروشندگان میگوید: وقتی دستکم قیمت یک کتوشلوار باکیفیت 650هزار تومان تمام میشود که دقیقا مطابق حقوق یک کارمند است، نمیتوان انتظار داشت که عموم مردم برای خرید این لباس و دوخت و سفارش آن هجوم بیاورند. وی اضافه میکند که مدیران و کارمندان ادارهها مهمترین خریداران این نوع پوشش هستند. کارمندان که معمولا به قیمت اهمیت میدهند و همه زورشان را میزنند که لباسی 500هزار تومانی بخرند، اما مدیران کمی پیرو مد روز عمل میکنند و تاحدودی به برندها و کیفیت بالاتر اهمیت میدهند. در هر صورت خرید این لباس از حالت فراگیری خارج شده است.
فروشنده دیگری در مورد نوع پارچههای پرمصرف بازار میگوید: پارچههای ترک، ایتالیایی و ایرانی در بازار بیشترین استفاده را دارند. البته زمانی پارچههای انگلیسی در بازار ایران رواج زیادی داشت، اما به دلیل اینکه این پارچهها از پشم زیادی برخوردار بودند، با آبوهوای ایران تناسب نداشتند. به همین دلیل خارجیهای بازار درحالحاضر از ایتالیا و ترکیه وارد میشوند. مصرفکننده اصلی این پارچههای وارداتی هم برندهای مشهور ایرانی هستند.