دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان طی روزپنجشنبه با ارسال نامهای به رسانههای مختلف از توقف یک ماه خط تولید کلینکر مصرفی شرکتهای سیمانی خبر داد و از 70 مجموعه فعال در این صنعت خواست تا از امروز خط تولید این ماده مصرفی را به مدت یک ماه متوقف کنند. براساس گزارش بورس نیوز، اگرچه عبدالرضا شیخان دبیر انجمن کارفرمایان گروه سیمان به آثار مثبت ناشی از اجرای این برنامه بر وضعیت سودآوری شرکتهای سیمانی اشاره کرد، اما از ابتدای معاملات روز جاری شاهد افت دستهجمعی سهام شرکتهای سیمانی و تشکیل صف فروش سهام در برخی از نمادهای گروه هستیم.
در همین ارتباط، یک کارشناس باسابقه این صنعت در گفتوگو با خبرنگار ما عنوان کرد: صنعت سیمان با موجودی حدود 18 میلیونی کلینکر در انبارها مواجه بود که این امر به افزایش عرضه محصولات در بازارهای داخلی و کاهش قیمت فروش آن منجر شده بود، بهگونهای که با نامتعادل شدن میزان تقاضا و عرضه در بازار رقابت منفی میان شرکتهای سیمانی به وجود آمده است. علی محمد بُد افزود: این برنامه در راستای ایجاد تعادل در بازار فروش محصولات و جلوگیری از کاهش قابل توجه قیمت فروش سیمان اجرایی میشود و به طور قطع آثار منفی با اهمیتی بر وضعیت سودآوری شرکتها در پی نخواهد داشت.
وی به قطعی گاز و مازوت مصرفی شرکتهای سیمانی به مدت یک ماه در فصل زمستان اشاره کرد و گفت: مجموعههای فعال در گروه سیمانی هر سال با قطعی یک ماهه گاز یا مازوت مصرفی مواجه هستند و این امر طی سال جاری نیز اتفاق میافتد. با این تفاوت که جهت حمایت از صنعت و جلوگیری از زیان تولیدکنندگان طی ماههای آتی از بهای هر لیتر مازوت مصرفی آنها کاسته میشود و هزینههای تولید آنها کاهش مییابد. این کارشناس باسابقه صنعت سیمان افزود: توقف تولید کلینکر موجب کاهش موجودی انبار این مجموعهها، تعادل عرضه محصول و نیز قیمت فروش آنها خواهد شد و در مقدار فروش و درآمدهای حاصل از فروش داخلی و خارجی آنها آثار منفی اعمال نخواهد کرد و میتوان گفت با توجه به شرایط موجود اجرای این برنامه لازم به نظر میرسید و از بابت افت سودآوری شرکتهای سیمانی و ارزش سهام آنها نگرانی وجود ندارد.