حدود 113 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در برنامه ششم توسعه برای رشد بخش ICT کشور پیشبینی شده که براساس آن با این مقدار سرمایهگذاری شاهد رشد 19 درصدی این صنعت در هر سال خواهیم بود. به گزارش «فرصت امروز»، ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی در مراسم بازگشایی نمایشگاه الکامپ گفت: طبق پیشبینیهایی که در برنامه ششم توسعه شده است با اجرای این برنامه شاهد رشد 7 تا 8درصدی اشتغالزایی در هر سال خواهیم بود.
وی افزود: هماکنون فارغالتحصیلان لیسانس و فوقلیسانس افزایش یافتهاند و با توجه به مقداری از این فارغالتحصیلانی که در چهار سال آینده وارد بازار کار خواهند شد، میتوان گفت که در سالهای آینده به ازای هر دو نفر نیروی کار تحصیلکرده یک نفر نیروی کار با مدرک پایینتر از لیسانس وجود خواهد داشت که بر این اساس تا چند سال آینده هر دو نفر به یک نفر دستورات کاری را میدهند.
دبیرشورای فضای مجازی با اشاره به افزایش نیروی کار در سالهای اخیر اظهار کرد: در حال حاضر حدود 22 میلیون نیروی کار در کشور وجود دارد که از این مقدار حدود 4 میلیون نفر تحصیلات لیسانس و بالاتر دارند. وی افزود: علاوه براین پیشبینی میشود حدود 4.5 میلیون نفر دیگر نیز طی چهار سال آینده به بازار کار وارد شوند که بر این اساس رشد زیادی در افزایش نیروی کار خواهیم داشت.
فیروزآبادی ادامه داد: پیشبینیها بر آن است که در چند سال آینده به ازای هر دو نفر فارغالتحصیل لیسانس و بالاتر یک نفر نیروی کار پایینتر از مقطع لیسانس وجود خواهد داشت که بر این اساس میتوان گفت طی پنج سال آینده دو نفر به یک نفر دستور کار میدهند. دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه برنامه ششم توسعه با فقدان برنامه دقیق برای حوزه ICT ارائه شده است، گفت: ما برای توسعه این صنعت و اقتصاد کشور به یک برنامه اساسی نیاز داریم و باید سرمایهگذاریها را بیشتر به سمت اصلاح زیرساختها ببریم.
فیروزآبادی اظهار داشت: با توسعهای که در دولت یازدهم در حوزه اپراتوری تلکام صورت گرفت، امروز 20 تا 22 میلیون نفر از گوشی هوشمند استفاده میکنند. وی تصریح کرد: اما از لحاظ استفاده از USAGE شاخصهای کشور خیلی بد است و طبق مطالعهای که قبلا داشتم، شاخصهای USAGE در ایران در سطح پایینی قرار دارد بهطوری که آمارهای موجود نشان میدهد بخش بزرگی از ترافیک شبکه ایران در شبکههای اجتماعی و موتورجستوجوها میگذرد. وی گفت: طبق آمارها، موتورهای جستوجو 10گیگ و شبکههای اجتماعی حدود 40 تا 45 گیگ از ترافیک کشور را به خود اختصاص میدهند.
فیروزآبادی با بیان اینکه این اعداد عددهای خوبی نیستند، گفت: در صورتی این عددها خوبند که بتوانیم با ارائه خدمات، محتوا و اقتصاد اینترنتی اعداد خیلی بزرگی از ترافیک کشور را بتوانیم در داخل تولید کنیم. فیروزآبادی گفت: از این رو از تمام دستاندرکاران بهویژه دوستان در نظام صنفی یارانهای درخواست دارم که با ایجاد سازوکارهای رگلاتوری و مقرراتی، به بزرگ شدن این بازار کمک کنند. وی تصریح کرد: همچنان که مدل اقتصادی رگلاتوری در حوزه اپراتوری موبایل پیادهسازی شد و در نتیجه آن بخش عمدهای از اقتصاد در حوزه ICT در بخش موبایل است این موضوع را باید به حوزههای دیگری که میتواند اقتصادمان را بزرگ کند، ایجاد اشتغال و محتوا کند از جمله سلامت الکترونیک و دولت الکترونیک تعمیم دهیم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور خاطرنشان کرد: درنهایت باید بتوانیم فضای مجازی سالم، ایمن، اقتصادی و اشتغالزا را در کشور ایجاد کنیم و امیدواریم این نمایشگاهها و توسعه و تقویت گروهها و سازمانهای مردمنهاد مانند سازمان نظامصنفی رایانهای و تقویت کارشناسی در سازمانهای رگلاتوری از جمله مرکز ملی فضای مجازی شرایطی برای کشور ایجاد کنند که آنچه را در برنامه ششم برعهده حوزه ICT قرار داده شده و توقع رشدی بیشتر از سایر حوزههای اقتصادی از آن میشود را محقق کنیم.
در ادامه مراسم افتتاحیه نمایشگاه الکامپ نصر الله جهانگرد، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به بررسیهای اقتصادی انجام شده در تدوین برنامه ششم توسعه گفت: در این بررسیها بهعنوان گزارش پایه، ۸ تا ۹ بخش استراتژیک کشور از جمله فناوری اطلاعات و ارتباطات طی سالهای گذشته مورد بررسی قرار گرفته که بخش ICT رشد بیش از 19 درصدی داشته است. وی افزود: در بررسیهای صورت گرفته بالاترین میزان ضریب بازگشت سرمایه مربوط به حوزه ICT بوده که این مقدار 15 برابر برآورد شده است.
معاون وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات از رشد دو برابری سهم بخش ICT در اقتصاد کشور خبر داد و گفت: بر این اساس گردش مالی در این حوزه باید به 70 هزار میلیارد تومان برسد که این رقم در حال حاضر 27 هزار میلیارد تومان است. جهانگرد ادامه داد: طبق پیشبینیهایی که در برنامه ششم توسعه شده است حدود 130 هزار میلیاردتومان گردش مالی در حوزه ICT ایجاد خواهد شده که امیدواریم در بدترین شرایط 60 درصد از این مقدار تحقق یابد. جوانان، ایجاد اشتغال، تولید محتوا و تمام مسائلی که هم دغدغه ماست و هم میتوان از آن پول درآورد.