همزمان با مراسم «رونمایی از کتاب قرآن خطی نفیس به کتابت عبدالله طباخهروی، کاتب برجسته قرن نهم هجری قمری، مراسم ارتقای موسسه آموزش عالی خاتم به دانشگاه خاتم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم، رئیس فرهنگستان علوم، مدیر عامل بانک پاسارگاد و جمع کثیری از اعضای هیات امنا، هیات رئیسه دانشگاه و دانشجویان برگزار شد. نسخه خطی نفیس قرآنی که در این مراسم رونمایی و بازنشر شد، معروف به مصحف شریف خراسان به خط عبدالله طباخ هروی است که در کتابخانه آستان قدس رضوی نگهداری میشود.
دکتر مجید قاسمی، رئیس دانشگاه خاتم و مدیرعامل بانکپاسارگاد در مراسم رونمایی از این نسخه شریف گفت: این قرآن در قرن نهم هجری قمری کتابت شده است. بیشتر کاتبان قرآن و مفاخر کتابت قرآن، از اهل تشیع بودهاند. مصحف شریف خراسان از بدایع روزگار است. بهطوریکه واقف، وقف کردهبود که این قرآن در حرم حضرت امامرضا (ع) و در کنار ضریح قرائت شود و سالها نیز در آن محل نگهداری میشد تا آنکه مشاهده کردند واقعا قرائت این قرآن در حرم مطهر امکانپذیر نیست. از اینرو پس از پیروزی انقلاب اسلامی مرحوم شادروان حضرت آیتالله طبسی که تولیت آستان را بر عهده گرفتند، از محضر حضرت امام (ره) اذن گرفتند که این کتاب از آنجا خارج و در کتابخانه رضوی نگهداری شود تا صفحات آن آسیب نبیند. در نهایت این اذن شرعی داده شد و کتاب از حرم به کتابخانه رضوی منتقل شد.
افزایش تعداد رشتههای تحصیلی دانشگاه خاتم
دکتر قاسمی همچنین با اشاره به مناسبت دوم مراسم، خاطرنشان کرد: دانشگاه خاتم در حال حاضر دارای سه دانشکده فنی و مهندسی، دانشکده مدیریت و مالی و دانشکده علوم انسانی است. به لطف خداوند دانشکده هنر و معماری نیز از سال تحصیلی جدید به دانشگاه خاتم افزوده خواهد شد. در عین حال وزارت علوم از مهر سال آینده این اجازه را به ما دادند که رشته فلسفه را در مقطع دکترا به دانشگاه اضافه کنیم. وی افزود: از 40 رشتهای که در سال آینده خواهیم داشت، 2 رشته در مقطع کارشناسی و 38 رشته در مقطع کارشناسی ارشد خواهد بود و در حال حاضر 1350 دانشجو داریم.
وی تصریح کرد: گروههای آموزشی ما توسط استادان فرهیختهای هدایت میشوند که از استادان برجسته دانشگاههای کشور هستند. در عین حال اعضای هیاتعلمی جوان ما که با دقت و ظرافت بسیاری انتخاب شدهاند، بهعنوان سرمایههای آینده این دانشگاه محسوب میشوند. ما امیدواریم مدرسه تابستانی این دانشگاه را از تابستان سال آینده راهاندازی کنیم. برای این کار 27 فرهیخته جوان که همه از استادان و نخبگان ایرانی در دانشگاههای معتبر دنیا هستند، به همراه دو نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه این کار را هدایت میکنند.
وزیر ارشاد: اقدام بانک پاسارگاد باید تبدیل به نهضتی در میان بنگاههای اقتصادی شود
دکتر جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این مراسم ضمن تقدیر از این اقدام ارزشمند بانک پاسارگاد گفت: همت و حمایت دوست عزیز و فرهیخته ارجمندم آقای دکتر مجید قاسمی و گروه مالی پاسارگاد جای سپاس و تقدیر فراوان دارد. امروز دستنوشته فاخر این هنرمند بزرگ در پیشگاه اهل فرهنگ و هنر و اساتید گرانقدر عرضه میشود. امیدوارم این اقدام در میان بنگاههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی به یک نهضت فراگیر تبدیل شود و هر نهاد، در هر سال دست کم بازنشر یا تولید یک اثر فاخر را در فهرست فعالیتهای خود قرار دهد. ما نیز بتوانیم بهعنوان شهروندان ایران آباد و سرافراز، به نیاکان فرزانه خود ببالیم و افتخار کنیم.
وی افزود: در گذشته هم یکی از آثار بسیار فاخری که دکتر قاسمی به چاپ و انتشار آن کمک کردند، شاهنامه شاهطهماسبی بود. آن هم از آثار بسیار فاخر و ارزندهای بود که با همت ایشان و همکارانشان به چاپ رسید و انتشار یافت و از افتخارات ما است که این اثر بلیغ و فاخر را میتوانیم به همه دنیا عرضه کنیم.
وزیر علوم: دانشگاه خاتم باید در طراز دانشگاههای اول جهان قرار گیرد
دکتر محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز با قدردانی از مدیرعامل بانک پاسارگاد و رئیس دانشگاه خاتم، اظهار داشت: در این مدت کوتاه چندین بار به این دانشگاه بزرگ آمده و در جریان فعالیتها و پیشرفتهای آن قرار گرفتهام. وی با بیان این نکته که دکتر قاسمی در مسئولیت رئیس کل بانک مرکزی در شرایط سخت جنگ تحمیلی و دفاع مقدس هم همواره به بحث آموزش عالی عنایت خاصی داشتند و یار و یاور وزارت علوم بودند، افزود: انجام کارهای ماندگار بهویژه در حوزه علم، فرهنگ و پژوهش در ذات ایشان است.
وزیر علوم با بیان این نکته که به غیر از دانشگاه آزاد، 364 موسسه آموزش عالی غیردولتی در حال فعالیت هستند، تصریح کرد: دانشگاه خاتم یکی از بهترین دانشگاهها است که امیدواریم در سطح بینالمللی و بسیار جامع، در ردیف دانشگاههای طراز اول دنیا مانند هاروارد قرار گیرد.
به گفته وی، تحقق این آرمان با وجود برنامههای تدوین شده و استادان مسلط و معتبر و رشتههای خوبی که روی آنها سرمایهگذاری شده است، دور از دسترس نیست و امکانات و ارتباطات علمی دانشگاه خاتم، این دانشگاه را در سطح دانشگاههای بزرگ دنیا قرار خواهد داد.
وی ادامه داد: دانشگاه خاتم، یک دانشگاه نسل سومی و کارآفرین نیز هست و قطعا در رشتههای جدید که ضرورت دارند و بیشتر مورد نیاز جامعه هستند، فعالیت میکند. وزیر علوم پیشنهاد کرد که در کنار رشته فلسفه اسلامی، دانشگاه خاتم روی فلسفه کاربردی و رشتههای کاربردی علوم انسانی نیز سرمایهگذاری کند.