بخش خصوصی در کشور اتریش مایل است در منطقه آزاد اروند سرمایهگذاری کند. هیاتی از انجمن اتریش- ایران در هفته جاری به منطقه آزاد اروند سفر کردند تا در بازدید از منطقه و دیدار و نشست با مدیران این منطقه آزاد، فرصتهای سرمایهگذاری را ارزیابی کنند. اتریشیها میخواهند پیش از برگزاری دور بعدی مذاکرات 5+1 که شاید آخرین خوان مذاکرات باشد، میخشان را در منطقه آزاد اروند محکم کرده، شاید با حضور زودهنگام و پیش ازپایان یافتن تحریمها از دیگر رقبای خود پیشی گرفته باشند، مسئلهای که رییس این منطقه آزاد با حضور این گروه در اروند به آن اشاره کرده است.
این هیات پنج نفره با کمک مدیر انجمن ایران – اتریش دوشنبه شب در سازمان منطقه آزاد اروند حضور یافتند و در نشستی با رییس این منطقه آزاد، تفاهمنامهای را به امضا رساندند. اسماعیل زمانی در تشریح مفاد تفاهمنامه که بین منطقه آزاد اروند و انجمن ایران- اتریش بسته شد به «فرصتامروز» گفت: پروژه راهآهن بندر خرمشهر به بندر امامخمینی و توسعه فرودگاه آیتالله جمی در آبادان، ساخت یک فرودگاه جدید و توسعه و تجهیز بنادر بزرگ آبی از مهمترین بخشهای این تفاهمنامه است.
بخش خصوصی در کشور اتریش به دنبال موافقتی که از دولتشان گرفتهاند به این سفر آمدند تا در زمینههای مختلف با ایرانیها در توسعه منطقه آزاد مشارکت کنند. زمانی با بیان اینکه در انتظار روزهای خوب توسعه در منطقه هستیم درباره دیگر مواد تفاهمنامه به «فرصتامروز» گفت: ما در این تفاهمنامه همکاریهای مشترکی با اهداف تجاری، اقتصادی با اولویت توسعه زیرساختهای حملونقل دریایی، ریلی و هوایی تعریف کردهایم که جزییات بیشتر آن را در نشستهای بعدی مشخص و اولویتبندی خواهیم کرد.
وی بهرهمندی از توانایی طرفین را جهت توسعه همکاریهای دوطرف به منظور گسترش فعالیت در منطقه آزاد را از اصول این همکاری عنوان کرد و گفت: ما درباره خدمات بازرگانی، فنی مهندسی و صنایع کشاورزی، پتروشیمی، مـحـیطزیست، توریست، علم و فناوری و انتقال دانش به توافقهای اولیه رسیدهایم و بهزودی آنها را عملیاتی خواهیم کرد.
به گفته زمانی، فعالیتهای بیمهای و بانکی از دیگر هــمــکـاریهـای مـدیران بخشخصوصی کشور اتریش با سازمان منطقه آزاد اروند است. رییس منطقه آزاد اروند که حضور این عضو اتحادیه اروپا را برای سرمایهگذاری در اروند، نشانهای از پایان زودهنگام تحریمها ارزیابی میکند، در ادامه میافزاید: ما در خصوص طرحهای جامع راهبردی در منطقه و تعیین اولویتهای سرمایهگذاری همکاریهای مشترک خواهیم داشت.
طرحهای زیست محیطی در زمینه نفت، پتروشیمی، سرمایهگذاری در زمینه آب و فاضلاب شهری و صنعتی از دیگر همکاریهای شرکتهای سرمایهگذاری اتریشی در منطقه آزاد اروند است. این نشست در واقع تفاهمهای اولیه میان دو طرف را شامل میشود و بهزودی و با سفر بعدی اتریشیها به منطقه آزاد اروند دنبال خواهد شد. اسماعیل زمانی نتایج این نشست را مثبت ارزیابی کرد و امیدوار است بهزودی مرحله اجرایی مفاد تفاهمنامه آغاز شود. وی اروند را آماده استقبال از سرمایهگذاران عنوان کرد.
پیش از این و در ماه گذشته، رییس منطقه آزاد اروند میزبان چینیها بود و قراردادی را در زمینه سرمایهگذاری برای تولید پمپهای آب صنعتی بالغ بر 30میلیون دلار منعقد کرد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان منطقه آزاد اروند، این منطقه با مساحت ۳۷۴۰۰ هکتار در شمالغربی خلیجفارس شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر (جزیرهمینو) که در محل تلاقی دو رودخانه اروند رود و کارون قرار گرفتهاند، واقع شده است. این منطقه همجوار با کشورهای عراق و کویت است و با داشتن ظرفیتی از قبیل حملونقل جادهای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژهای برخوردار است و با توسعه و تجهیز زیرساختهایش دسترسی به همسایگان غربی را تسهیل میکند.