شنبه, ۶ بهمن(۱۱) ۱۴۰۳ / Sat, 25 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز
در پاسخ به «فرصت امروز» مطرح شد

وزارت نیرو به دنبال اصلاح قانون مقررات ملی ساختمان

9 سال پیش ( 1393/11/7 )
 

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا از تلاش این وزارتخانه برای اصلاح مسیر مقررات ملی ساختمان به منظور بازچرخانی آب در مجتمع‌های مسکونی خبر داد. به‌گزارش «فرصت‌امروز»، در‌بودجه سال 94 بندهای زیادی برای اعمال سیاست‌های تشویقی و تنبیهی در راستای کنترل مصرف آب در کشور لحاظ شده‌است. اما به یقین زیرساخت‎های لازم برای اجرای بخشی از این مصوبات در کشور وجود ندارد. در حال حاضر، آب به‌صورت حجمی به مجتمع‌های مسکونی یا آپارتمان‌ها تحویل می‌شود و یک قبض واحد برای این مجموعه‌ها صادر می‌شود. افراد ساکن در این مجتمع‌ها براساس عرفی حاکم در این مجموعه، براساس تعداد نفرات یا میزان مشابه مبلغی را به‌عنوان آب بها به مدیر ساختمان تحویل می‌دهند. در این سیستم افراد پرمصرف و کم مصرف آب بهای واحدی را پرداخت کرده و به یک نسبت مشمول قوانین تشویقی و تنبیهی وزارت نیرو می‌شوند.

دلیل نبود کنتورهای تفکیک شده در مجتمع‌های مسکونی یا آپارتمان‌ها را رحیم میدانی، معاون آب و آبفای وزارت نیرو در نشست خبری روز گذشته تشریح کرد. وی در پاسخ به «فرصت امروز» بیان کرد: نصب کنتورهای تفکیک شده در مجتمع‌های قدیمی به دلیل ساختار لوله‌کشی آنها، کار آسانی نیست. اما مخترعان جوان به طراحی سیستم‌هایی اقدام کرده‌اند که در ورودی هر واحد، میزان آب مصرفی آن را تخمین می‌زند. وی با تایید این نکته که امکان اجرای سیاست‌های تشــویقـــی و تنبیهی در مجتمــع‌هــای مسکــونی وجود ندارد، اضافه کرد: در مجتمع‌های جدید، کنتورهای تفکیک شده وجود دارد. ضمن آنکه تلاش می‌شود با مدیریت داخلی آب در مجتمع‌های مسکونی از طریق اختراعات جدید، رقابت در مصرف را در این مجموعه‌ها به حداقل برسانیم.

میـــدانـــی افــــزود: مصرف‌کننده‌ها از تفکیک کنتورها استقبال می‌کنند. ضمن آنکه وزارت نیرو به دنبال امضای تفاهم‌نامه با سازمان نظام مهندسی است تا برای تصویب نقشه تاسیسات ساختمان‌ها، الزامات خاصی که کنترل‌کننده مصرف آب است، لحاظ شود. وی تاکید کرد که در حال حاضر پکیج‌های کوچک تصفیه در جهان طراحی شده و می‌توان از آن برای بازچرخانی آب در مجمتع‌های مسکونی به‌ویژه شهرهای بزرگ استفاده کرد. معاون وزیر نیرو ادامه داد: نباید آبی که به زحمت تصفیه می‌شود در سیفون توالت‌ها هدر رود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از کاهش میزان بارش‌ها، ذخایر پشت سدها و میزان پوشش برفی نسبت به میانگین درازمدت و حتی وضعیت مدت مشابه سال قبل خبرداد. میدانی از بررسی دقیق وضعیت تامین آب شرب شهرهای مختلف کشور برای تابستان آینده خبرداد. وی همچنین از افتتاح 56 طرح آب و آبفا به مناسبت دهه مبارک فجر خبرداد و افزود: برای اجرای این طرح‌ها 187 هزار میلیارد تومان هزینه شده‌است. 16 طرح آماده کلنگ‌زنی در دهه فجر آغاز می‌شود که برای عملیات اجرایی آن 540 هزار میلیارد تومان هزینه شده‌است. وی همچنین از تصفیه مدول شماره پنج و شش تصفیه‌خانه تهران با حضور رییس‌جمهور خبر داد و گفت که با افتتاح این طرح 82 میلیون متر مکعب پساب برای مصارف شرب و صنعت در اختیار بخش آب کشور قرار می‌گیرد. بخشی از این آب برای تغذیه آبخوان‌ها استفاده خواهد شد.

وی در پاسخ به نظر برخی کارشناسان که رهاسازی آب تصفیه‌شده در محیط را به دلیل ناتوانی تصفیه‌خانه‌ها برای رعایت استانداردهای بهداشتی تصفیه می‌دانند، به «فرصت امروز» گفت: این اظهارات درست نیست و تصفیه‌خانه‌های کشور آب را تا سطح رفع نیازهای صنعت و کشاورزی تصفیه می‌کنند.

نصب کنتور در چاه کشاورزی اجباری شد

جواد میبدی، مدیر کل دفتر نظام‌های بهره‌برداری و حفاظت آب و آبفای وزارت نیرو دیگر سخنران نشست روز گذشته بود که از تدوین طرح تعادل‌بخشی برای دشت‌های بحرانی کشور خبرداد. وی افزود: براساس این طرح، طی شش سال، برنامه‌های فشرده‌ای در بخش کشاورزی، شرب و صنعت اجرا می‌شود تا وضعیت بحرانی سفره‌آب‌های زیرزمینی در 609 دشت کشور احیا شود. میبدی بیان کرد: قرار است با اجرای طرح تعادل‌بخشی طی 20 سال، 110 میلیارد متر مکعب اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی طی چهار دهه گذشته، اصلاح شود.

وی تاکید کرد: از این پس قرار است سهم آب کشاورزی توسط وزارت نیرو به این مجموعه ابلاغ شود و کشاورزان براساس سهم آب خود، به کشت محصول اقدام کنند.مدیر کل دفتر نظام‌های بهره‌برداری دقیق کردن آمار و اطلاعات، ایجاد چاه‌های گمانه‌زنی جدید، نصب تجهیزات اندازه‌گیری برای چاه‌های گمانه‌زنی، پهنه‌بندی مخاطرات ناشی از فرونشست در 609 دشت بحرانی، استقرار بازارهای محلی، ایجاد مشارکت در مدیریت منابع آب زیرزمینی، ایجاد تشکل‌های آب بران و نصب دستگاه GPS به روی دستگاه‌های شرکت‌های حفر‌کننده چاه را مهم‌ترین اقدامات طرح تعادل بخشی اعلام کرد. وی افزود: کل چاه‌های مجاز کشور 463 هزار و 172 حلقه است که 156 هزار و 106 حلقه از آن چاه مجاز عمیق و 307 هزار و 66 حلقه چاه مجاز نیمه‌‌عمیق است. وزارت نیرو برای کنترل مصرف آب چاه‌های کشاورزی، به روی آنها کنتور نصب کرده و هزینه آن را در اقساط بلند‌مدت از کشاورزان دریافت خواهد کرد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/GwM9oxaL
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچتعمیر اینورترکناف سقف کناف سقف کاذب
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه