یک مقام وابسته به دولت هند اعلام کرد: پالایشگاه‌های نفتی هند برای پرداخت بدهی خود به ایران آماده می‌شوند. به گزارش ایرنا، این مقام دولتی که خواست نامش ذکر نشود، افزود: دولت هند به پالایشگاه‌های نفتی این کشور برای پرداخت 1/4 میلیارد دلار بدهی به ایران چراغ سبز داده است. این منبع هندی خاطرنشان کرد: راجیو مهریشی، معاون وزیر اقتصاد هند در ماه جاری از شرکت‌های نفتی هند درخواست کرده که برای پرداخت دو قسط 700میلیون دلاری بدهی نفتی به ایران آماده شوند.

ماه گذشته مهریشی به همراه نمایندگان بانک مرکزی هند و بانک دولتی یوکو برای گفت‌وگو در مورد بدهی نفتی هند به ایران به تهران سفر کردند. این منبع دولتی گفت: زمان دقیق پرداخت‌ها مشخص نیست، زیرا وزارت دارایی هند به دنبال دریافت مجوز از اداره کنترل دارایی‌های خارجی در وزارت خزانه‌داری آمریکاست. مقامات هندی تاکنون در باره اخذ مجوز از وزارت خزانه‌داری آمریکا برای پرداخت بدهی‌های نفتی ایران سخنی نگفته‌اند.

با این حال وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرده که این سازمان به‌طور خاص در مورد کشور‌ها یا نهاد‌های درگیر در پرداخت بدهی‌های نفتی اظهارنظر نمی‌کند. در عین حال این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرده است: دولت آمریکا نسبت به آزادی پرداخت محدود بدهی‌های ایران در خارج درصورتی‌که با برنامه جامع اقدام مشترک که در توافق هسته‌ای با تهران، همگام باشد، متعهد است. مقامات هندی اعلام کردند: پرداخت اقساطی بدهی‌های نفتی به ایران با استفاده از یک مکانیسم مشخص مکرر از طریق ارزهای مختلف در بانک مرکزی هند انجام خواهد شد.

هند بزرگ‌ترین مشتری نفتی ایران پس از چین بود که به دنبال تحریم‌ها و کاهش واردات به رتبه هفتم تنزل یافت. گفته می‌شود، حدود 170 میلیارد روپیه (2.62میلیارد دلار) در حساب ایران در بانک یوکو هند قرار دارد.