ولفگانگ شوبل، وزیر خارجه آلمان گفت که بریتانیا باید هزینه خروج از اتحادیه اروپا و از دست رفتن حق پاسپورتینگ مالی سودآور کشورش را بپردازد. حق پاسپورتینگ حقی است که براساس آن یک شرکت ثبت شده در منطقه اقتصادی اروپا (EEA) می تواند در هر یک از مناطق دیگر EEA بدون نیاز به گرفتن تأییدیه های مخصوص به یک کشور، کسب وکار کند.
آقای شوبل به فایننشیال تایمز گفت که بریتانیایی ها همچنین باید خود را آماده پذیرش هزینه های سنگین خروج و شرایط مالیاتی سخت در مورد برگزیت کنند.
او در گفت وگو با این رسانه اظهار کرد که یورو باید از سوی کشورهای حوزه یورو استفاده شود چون این ارز، پول رسمی تمامی اعضای اتحادیه اروپا است؛ حتی در کشورهایی که یورو ندارند.
وزیر خارجه آلمان گفت: «بدون عضویت در بازارهای داخلی، بدون پذیرش چهار اصل اساسی بازارهای آزاد داخلی، البته که دیگر پاسپورت، دسترسی آزاد به محصولات مالی یا بخش های مالی هم وجود نخواهد داشت.»
او همچنین اضافه کرد که مراکز مالی اروپایی، مثل فرانکفورت آلمان، احتمالا خدمات کسب وکاری و عملیات مالی را انجام خواهند داد چون از نظر آقای شوبل بریتانیا تا سال ها تاوان خروج خود از اتحادیه اروپا را با هزینه های سنگین پرداخت خواهد کرد. بریتانیا نیاز به بازگشت به عقب دارد و در بهترین حالت باید 20 میلیارد یورو برای حقوق بازنشستگی، کمک های مالی زیرساختی و دیگر پروژه های فراملی که بخشی از تعهد این کشور به عنوان عضو اتحادیه اروپا بوده بپردازد. این یعنی هزینه بریتانیا برای انجام این کارها پس از خروج بسیار بیشتر خواهد شد.
در مورد مهاجرت (یکی دیگر از دلایل بریتانیایی ها برای خروج از اتحادیه اروپا) نیز آقای شوبل چندان خوشبین نیست. او می گوید که هیچ تضمینی برای بهبود اوضاع به نفع بریتانیایی ها در صورت خروج وجود ندارد. از نظر آقای شوبل یا یک انتخاب کلی دراین باره وجود دارد یا اصلاً هیچ انتخابی وجود ندارد. او می گوید که «آزادی عمل» در درون اتحادیه اروپا یک اصل است، پس بریتانیایی ها فکر نکنند که با خروج می توانند هرآنچه را دوست داشتند انجام دهند.
اکنون اما مهم ترین ترس شهر لندن از دست رفتن حق پاسپورتینگ است. این حق اگر از دست برود لندن دیگر مرکز مالی مهمی برای اروپا نخواهد بود و این یعنی از دست رفتن هزاران شغل و میلیاردها درآمد.
از 23 ژوئن که بریتانیایی ها به خروج از اتحادیه اروپا یا همان برگزیت رأی دادند، بحث های فراوانی درباره تبعات این خروج و بعدتر نحوه خارج شدن بریتانیا از اتحادیه اروپا مطرح شد. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان بریتانیا هزینه بالایی برای خروج می پردازد، هرچند مقامات این کشور از تصمیم مردم شان دفاع کرده اند. البته این را هم نباید فراموش کرد که نخستین قربانی برگزیت دیوید کامرون، نخست وزیر سابق بود که جای خود را به خانم ترزا می، نخست وزیر فعلی داد که برگزیت عملی شود.