مدیر عامل سازمان انرژیهای نو در نشست با مدیر عامل و معاونان شركت توزیع نیروی برق استان كردستان از نصب یك نیروگاه بادی در دامنه كوه آبیدر سنندج در آینده نزدیك خبر داد.
محمد یوسف آرمودلی كه برای بررسی وضعیت انرژیهای نو به این استان سفر كرده است، گفت: هم اكنون ایستگاه بادسنجی برای بررسی و مطالعه وضعیت وزش باد در ارتفاعات كوه آبیدر سنندج نصب شده است و درصورت كسب نتایج لازم از این مطالعات توربین بادی با ظرفیت 660 كیلووات در منطقه نصب خواهد شد.
وی افزود: شرط لازم برای ایجاد توربین بادی در هر منطقه وزش باد با سرعت بیش از پنج متر برثانیه است كه به احتمال زیاد این امكان در دامنه كوه آبیدر فراهم است و در آینده نزدیك شاهد نصب توربین در این منطقه خواهیم بود.
مهندس آرمودلی با بیان اینكه پشت بام دانشگاه آزاد سنندج درشهرك بعثت نیز پتانسیل خوبی برای نصب توربین بادی دارد و باید در این مناطق نیز ایستگاههای بادسنجی نصب شود، افزود: از سال گذشته در منطقه زرینه اوباتو هم ایستگاه بادسنجی نصب شده است و مطالعات روی وضعیت باد منطقه در جریان است.
وی قیمت پایین برق مصرفی را از عوامل اصلی عدم استقبال لازم از انرژیهای تجدیدپذیر دانست و تاكید كرد: افزایش قیمت حاملهای انرژی بهویژه برق در سالهای آینده ناگزیر است، از اینرو سرمایهگذاری در زمینه انرژیهای نو در آینده نزدیك بسیار سودده خواهد بود.
وی با اشاره به اینكه برق با قیمت كیلوواتی 460تومان از تولیدكنندگان خریداری خواهد شد، تصریح كرد: برای توسعه انرژیهای نو به سرمایهگذاری بخش خصوصی نیاز داریم و دولت به تنهایی با نصب چند توربین نمیتواند در این زمینه موفق عمل كند و سرمایهگذاران مطمئن باشند با تغییر تعرفهها و افزایش قیمت انرژی این صنعت بسیار سودده خواهد بود.
مهندس آرمودلی در ادامه تاكید كرد: كردستان جزو استانهای پیشرو و فعال در زمینه انرژیهای نو بوده و عملكرد این شركت در مقایسه با سایر شركتها قابل تقدیر است.
وی در پایان تاكید كرد: یكی دیگر از دلایل عدم استقبال مردم از انرژیهای نو، عدم اطمینان به دانش فنی و تخصص و نیز خدمات پس از فروش است. از این رو انتظار ما از آموزش و پرورش، فنی حرفهای و دانشگاهها این است كه در زمینه پرورش متخصصان برق خورشیدی و بادی همكاری کنند.
مدیرعامل سازمان انرژیهای نو خبر داد: ساخت نیروگاه بادی در آبیدر سنندج شرط لازم برای ایجاد توربین بادی در هر منطقه، وزش باد با سرعت بیش از پنج متر بر ثانیه است که به احتمال زیاد این امکان در دامنه کوه آبیدر فراهم است و در آینده نزدیک شاهد نصب توربین در این منطقه خواهیم بود.