مدیر گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز گفت: اجرایی شدن کشت هیدروپونیک بدون نیاز به خاک زراعی امکانپذیر بوده و موادغذایی موردنیاز گیاه بهصورت محلول غذایی در اختیار ریشه قرار میگیرد.
«سیدجلال طباطبایی» در گفتوگو با ایسنا افزود: کارشناسان تولید محصولات خارج از فصل را از مهمترین امتیازات کشت هیدروپونیک میدانند.
وی از توجیهپذیر بودن بهرهگیری از زمینهای گرانقیمت در کشت هیدروپونیک گفت و خاطرنشان کرد: تولید در کشت هیدروپونیک زیاد بوده و این مسئله از نظر اقتصادی حتی استفاده از زمینهای گرانقیمت را توجیهپذیر میکند.
طباطبایی ادامه داد: کشت هیدروپونیک امکان کشت طبقاتی محصولات و بهرهگیری از حداکثر فضای گلخانه و محیط کشت را میسر میکند. مدیر گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: شخم زدن، ضدعفونی بذر، آبیاری و دیگر فعالیتهای مرسوم در کشت هیدروپونیک وجود ندارد.
وی با اشاره به مهمترین مزایای کشت هیدروپونیک افزود: صرفهجویی زمانی و نیاز به نیروی کار کمتر، بازده تولید محصول بیشتر و رشد سریعتر گیاه، مزه بهتر محصولات و ارزش غذایی بالای محصولات تولیدی در کشت هیدروپونیک را میتوانیم از مهمترین مزایای کشت هیدروپونیک قلمداد کنیم. طباطبایی از حفظ و نگهداری بهتر آب در کشت هیدروپونیک گفت و خاطرنشان کرد: در یک طرح مناسب هیدروپونیک، آب مورد استفاده در مقایسه با کشت محصولات باغی در خاک به مراتب کاهش مییابد.