دیروز همینطور که در خبرگزاریها چرخ میزدم با خبری روبهرو شدم که بنده را بر آن داشت تا یادداشت امروزم را به بررسی یکی از واژههای اقتصادی به کار رفته در آن اختصاص دهم.
ایسنا: مسئولان میگویند افزایش 30 درصدی قیمت نان براساس آستانه تحمل مردم و در راستای افزایش کیفیت تولید نان انجام شده است. بنده دو واژه را برای بررسی در یادداشت امروزم درنظر گرفتم؛ آستانه تحمل مردم و کیفیت.
آستانه تحمل مردم
هنوز آمار دقیقی از اینکه آستانه تحمل مردم در حوزه اقتصاد دقیقا چقدر است در دسترس نیست، منتها چیزی که طی تحقیقات ما مشخص شده این است که آستانه تحمل مردم دقیقا نقطهای است که خونشان به جوش میآید و این جوشش ناشی از عدمتوانایی پرداخت مالی در موردی بهخصوص است. مثلا اگر نان به یکباره هر قرصی 100 هزار تومان شود قطعا مردم آستانهشان دچار ایراد میشود، ولی اگر همین 99هزار تومان افزایش به صورت خرد خرد انجام شود هیچ ایراد و اشکالی برای آستانه مردم بهوجود نمیآید. اساسا از قدیم گفتهاند که یک فیل را چطور میخورند؟ اگر گفتید؟ بله! قطعهقطعه کرده و کوچکش میکنند و بعد میل میکنند.
این آستانه که خدمتتان عرض کردم در جاهای مختلف دنیا شکل و شمایل و تعریفش فرق دارد، در برخی کشورهای دنیا آستانهشان چینی است و با کوچکترین تغییری دچار ایراد شده و مردم را راهی خیابان جهت اعتراض میکند، منتها در دولتهای پیشین یکسری آستانه درست و حسابی که ژاپنی اصل هم هست وارد شده که به هیچ عنوان خراب نمیشود و فلکسیبلیتی بسیار بالایی دارد تا جایی که در تست این آستانه در محل تولیدش تا نان قرصی 500 هزار تومان هم جواب داده است. در ضمن یکسری تعمیرگاههای سیار هم برای ایرادات و مشکلات احتمالی برای آستانه شما وجود دارند که در صورت بروز هرگونه مشکلی سریعا آستانه تحمل شما را تعمیر کرده و مشکلش را حل میکنند.
کیفیت
در خبر نقل شده در بالا داشتیم که این افزایش قیمت در راستای افزایش کیفیت نان صورت میپذیرد. با توجه به این موضوع یک نکته حائز اهمیت است که مگر تا قبل از این نان ما کیفیت نداشت؟ اگر داشت افزایشش چیست؟ و اگر نداشت چرا نداشت؟ این افزایش کیفیت به نظر شما به چه شکلی است؟ حدس ما به قرار زیر است:
افزودن مواد مغذی جدید
نان سابق بر این هم کیفیت داشته و این افزایش قیمت در راستای افزودن مواد مغذی جدیدی به نان است که این مواد طبق حدسیات ما میتواند، گوشت، جنسینگ، مرغ، پیتزا، نوشابه گازدار، ساندویچ مغز دو نونه و... باشد.
آپشندار کردن نان
افزودن مواردی به نان تافتون و خصوصا بربری برای جذابیت و افزایش کارایی آن! تعدادی از این آپشنها به قرار زیر است.
1- اختصاص دادن جایزه از طریق قرعهکشی در آخر ساعت کاری نانواییها و دادن جوایزی مانند: یک دستگاه خودرو یا مصرف سه روز گوجهفرنگی و...
2- افزودن دوربین دو مگاپیکسلی به پشت نان بربری
3- نصب سیستم هوشمند اندروید روی نان سنگک
و...
راهکار پیشنهادی خودپرداز
ما طی جلسات مختلف به این نتیجه رسیدیم که تنها راهی که به مردم فشار کمتری میآید، این است که نان را در تیپهای مختلف عرضه کنند.
تیپ یک (مخلوط)
* نان لواش ساده در ابعاد 20سانت در 30 سانت
* نان بربری ساده با ابعاد 16 در 40 سانت
* نان سنگک ساده (ابعادش سخت است)، بدون کولر و ایبیاس
تیپ دو (مخصوص)
* نان لواش با مغز گردو و سانروف
* نان بربری بزرگ در ابعاد 30 سانت در 5/1 متر
* نان سنگک با پنیر و گردوی مخفی
تیپ دو (ویژه دهک بالا)
نان لواش و بربری و سنگک با روکش دارچین و زنجبیل و جنسینگ و مجهز به اگزوز بیصدا
به این صورت در همه مدلها و برای همه سطوح مالی نان داریم.