رئیس سازمان چای کشور از تولید یکصد کیلوگرم چای سفید در شهرستان لاهیجان خبر داد و گفت: با تولید این محصول، ایران به جمع تولیدکنندگان این نوع چای پیوست. محمدولی روزبهان در گفت وگو با ایرنا بیان کرد: یکصد کیلوگرم چای سفید برای نخستین بار توسط دو واحد چای سازی در لاهیجان تولید شده که با تولید چای خشک سفید، ایران در ردیف تولیدکنندگان این محصول همچون سریلانکا، چین و هند قرار گرفت.
وی افزود: چای خشک سفید از غنچه های در حال باز شدن بوته چای به دست می آید که تاکنون در کشور ما چندان شناخته شده نبود.
روزبهان خاطرنشان کرد: از هر هشت کیلوگرم برگ سبز چای، یک کیلوگرم چای خشک سفید تولید می شود که به دلیل سختی کار، فقط می توان روزی 200 تا 300 گرم غنچه چای برداشت کرد.
سه نوع چای سبز، سیاه و سفید از محصولات شناخته شده چای در جهان است که از یک نوع بوته چای به دست می آید. پیشتر در ایران، دو نوع چای سیاه (معمولی) و چای سبز تولید می شد.
از جمله فواید چای سفید، کاهش قند خون و مشکلات قلبی و سکته، افزایش دهنده انرژی و کاهش دهنده استرس، از بین برنده سرطان معده، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات است.
براساس پژوهش های جدید، کافیین موجود در چای سفید، کمتر از انواع دیگر چای است و می تواند تعادل مایعات بدن را برقرار کند. فصل برداشت برگ سبز چای از اردیبهشت ماه آغاز شده بود که سی ام مهرماه به پایان رسید. در این مدت از چایکاران استان های گیلان و مازندران 139 هزار تن برگ سبز به ارزش 2هزار و 340 میلیارد ریال خریداری شد که از نظر وزنی نسبت به مدت مشابه سال گذشته 60 درصد افزایش داشت.
50هزار خانوار در 28 هزار هکتار از باغ های چای استان های گیلان و مازندران به چایکاری اشتغال دارند. شهرستان لاهیجان در 40 کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.