مدیرعامل سازمان انرژیهای نو ایران گفت: مناقصه تامین توربین زمین گرمایی نیروگاه مشکینشهر انجام شد.
یوسف آرمودلی توضیح داد: از مجموع پنج شرکتکننده در مناقصه، مدارک دو شرکت ایرانی تکمیل و به مشاور طرح تحویل داده شد که در مهرماه با بررسی پاکتهای ریالی برنده مناقصه معلوم میشود.
او با اشاره به اینکه برنامه احداث نیروگاههای زمین گرمایی کشور در مشکینشهر آغاز شده است، اظهار کرد: از حدود 10 سال پیش کار اکتشاف در این منطقه آغاز و پس از آن کارهای ژئوفیزیک و ژئوشیمی محدوده مخزن نیروگاه زمینگرمایی مشخص شده است.
وی با بیان اینکه طی دو مرحله 11 حلقه چاه در مشکین شهر حفر شده، افزود: چاههای تولید به تعداد 7 حلقه با عمق بیش از 3 هزار متر حفر شدهاند و پس از انجام تستهای به عمل آمده مشخص شد که هر کدام از چاهها به طور متوسط قادر به تولید 5 مگاوات برق هستند.
آرمودلی ادامه داد: کار اکتشاف تمام شده و مخزن ژئوترمال، محل گسلها مشخص شده و براساس نظر وزیر نیرو و مدیرعامل توانیر، سازمان انرژیهای نو مامور نصب نخستین توربین زمین گرمایی کشور شده است.
وی با اشاره به اینکه، طی دو سال گذشته با کمبود اعتبارات مواجه بودیم، گفت: اجرای این طرح از محل بودجههای عمومی در نظر گرفته شده بود که تخصیصهای لازم مطابق موافقتنامهها صورت نگرفت و بهتازگی طبق دستور وزیر نیرو قرار است از محل اخذ عوارض به ازای هرکیلووات ساعت 30ریال به احداث نیروگاه زمین گرمایی کمک شود.
وی با تاکید بر اینکه باید توربین خاص 5 مگاواتی برای این طرح سفارش شود، گفت: اجرای این طرح و راهاندازی نیروگاه زمینگرمایی با احتساب هزینههای ساختمانی و تجهیزات، نیازمند 50میلیارد تومان هزینه است. امیدواریم با کمکی که وزارت نیرو و توانیر انجام میدهند، طی 1.5 تا 2 سال آینده نخستین نیروگاه زمین گرمایی کشور ساخته شود.
یوسف آرمودلی با اشاره به برنامهریزی به منظور طراحی، ساخت، نصب و راهاندازی یک نیروگاه جدید برق بادی در ارتفاعات كوه آبیدر سنندج، گفت: این نیروگاه برق بادی بهزودی در این منطقه احداث خواهد شد. هم اكنون ایستگاه بادسنجی به منظور بررسی و مطالعه وضعیت وزش باد در ارتفاعات كوه آبیدر سنندج نصب شده است. در صورت كسب نتایج لازم از این مطالعات توربین بادی با ظرفیت 660كیلووات در منطقه نصب خواهد شد.
وی قیمت پایین برق مصرفی را از عوامل اصلی عدم استقبال لازم از انرژیهای تجدیدپذیر دانست و تاكید كرد: افزایش قیمت حاملهای انرژی، بهویژه برق در سالهای آینده ناگزیر خواهد بود و از این رو سرمایهگذاری در زمینه انرژیهای نو در آینده نزدیك بسیار سودده خواهد بود