دوشنبه, ۱ بهمن(۱۱) ۱۴۰۳ / Mon, 20 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز

تاکنون چهار کشتارگاه صنعتی طیور وارد زنجیره تولید شده‌اند و با دریافت کد بهداشتی IR به فدراسیون بهداشتی دام روسیه معرفی می‌شوند.
رییس سازمان دامپزشکی کشور در گفت‌وگو با ایانا با اعلام این خبر گفت: برای افزایش قابلیت‌های صادراتی گوشت سفید، قرمز و فرآورده‌های لبنی برنامه‌های جدیدی در سازمان آغاز شده است؛ به‌گونه‌ای که 18شرکت دارای کد EC تحت بررسی قرار گرفتند تا طرح زنجیره تولید از ابتدا تا انتها در آنها نظارت شود.
مهدی خلج افزود: تاکنون چهار کشتارگاه صنعتی طیور در گروه الف تقسیم‌بندی‌های سازمان دامپزشکی قرار گرفتند که دارای ظرفیت سالانه‌ای بیش از 60 هزار تن تولید گوشت مرغ هستند.
وی خاطرنشان کرد: برای آنکه کد IR که مربوط به وضعیت بهداشتی و سایر خصوصیات سلامت محصولات است، به آنها تعلق گیرد؛ بررسی‌هایی انجام شده که نتایج آن به‌زودی اعلام می‌شود.  خلج ادامه داد: با توجه به پتانسیل‌های موجود در کشور، حداقل 200 هزار تن از گوشت مرغ تولیدشده در سراسر کشور قابلیت صادراتی داشته و به محض تکمیل پرونده آنها، قابلیت ارائه به فدراسیون روسیه را دارند.
وی تصریح کرد: بررسی کشتارگاه‌ها در زنجیره تولید بسیار مهم است، به‌گونه‌ای که علاوه بر مجوزهای بهداشتی، وضعیت صادرات نیز مورد تاکید قرار می‌گیرد، زیرا سازمان دامپزشکی کشور به صادرات پایدار و بهداشتی فکر می‌کند.
 
پایش تولید مرغ از ابتدا تا کشتارگاه
رییس سازمان دامپزشکی کشور یادآور شد: کد IR به آن دسته از فرآورده‌هایی تعلق می‌گیرد که از لحاظ نقشه فنی کشتارگاه، استقرار تجهیزات، دارا بودن کد بهداشتی HACCP واجد شرایط بوده و زنجیره تولید مشخصی داشته باشند.
خلج تاکید کرد: طرح زنجیره تولید که در وزارت جهاد کشاورزی در حال اجراست، از نقطه آغازین تولید، یعنی مرغ اجداد و مادر، جوجه‌کشی، مزارع پرورش نیمچه‌گوشتی، کارخانه خوراک دام، کشتارگاه‌ها و حتی سیستم حمل‌و‌نقل را تحت پایش قرار می‌دهد.
وی اظهار داشت: تاکنون چهار کشتارگاه موفق به دریافت کد IR شده‌اند و اسامی آنها به فدراسیون بهداشتی دام روسیه معرفی شده است که امید می‌رود به‌زودی کارشناسان روسی برای بازدید از آنها و دور جدیدی از مذاکرات به ایران عزیمت کنند.
خلج در ادامه گفت: کد بهداشتی برای آبزیان معتبر اتحادیه اروپا بوده و با اقدام اخیر، گوشت مرغ نیز دارای کد بهداشتی مخصوص جمهوری اسلامی ایران (IR) خواهد شد و در گام‌های بعدی، تخم‌مرغ و سایر فرآورده‌های لبنی مدنظر است.
وی همچنین افزود: برای محصول تخم‌مرغ برنامه‌ریزی‌ها انجام شده و سیستم زنجیره تولید از مزارع پرورش مرغ آغاز می‌شود که امید می‌رود هرچه سریع‌تر این طرح را اجرایی کنیم.


سهم 25‌درصدی سازمان دامپزشکی در اقتصاد ملی
رییس سازمان دامپزشکی کشور، از سهم 25 درصدی سازمان دامپزشکی در اقتصاد ملی کشور خبر داد و گفت: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی دام؛ سازمان‌های دامپزشکی و فعالیت‌های آنها 25 درصد تولیدات کشورها را افزایش می‌دهد. خلج در گفت‌و‌گو با ایرنا اظهار کرد: با توجه به استقرار ایران در یک منطقه پرخطر و اقداماتی که از سوی این سازمان صورت می‌گیرد، معتقدیم سازمان دامپزشکی ایران سهم 25‌درصدی در افزایش تولید و اقتصاد ملی دارد.
وی با بیان آنکه طبق آمارها، در‌حال‌حاضر 33 درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی متعلق به دام، طیور و آبزیان است، افزود: همین امر نشان می‌دهد که سازمان دامپزشکی نقش بارزی در ارزش افزوده و تولید ناخالص داخلی کشور دارد.
رییس سازمان دامپزشکی کشور بر ضرورت اعمال مقررات بهداشتی تاکید کرد و گفت: مسئولان معتقدند پایداری تولیدات کشاورزی زمانی رخ می‌دهد که محصولات قابلیت رقابت و حضور در بازارهای جهانی را داشته باشند، از این رو اقدامات بهداشتی این سازمان می‌تواند در پایداری تولیدات دامی نقش به‌سزایی داشته باشد.  خلج افزود: هم‌اکنون براساس مقررات بین‌المللی تنها معاهده الزام‌آور برای حضور در بازارهای صادراتی جهان، رعایت مقررات بهداشتی دام است و رعایت این معاهده نیز مورد تاکید ماست.
 وی تصریح کرد: برای اطمینان از تولید محصول سالم، سازمان دامپزشکی اعمال مقررات بهداشتی را از نخستین مرحله تولید تا صادرات به شکل جدی برعهده دارد.  وی درباره سیستم‌های الکترونیک آنلاین دریافت اطلاعات بیماری‌های دامی، اظهار کرد: در‌حال‌حاضر سازمان دامپزشکی برای مقابله و کنترل بیماری‌های دامی با استفاده از سیستم‌های الکترونیک آنلاین دریافت اطلاعات بیماری‌ها وارد اقدام واکنش سریع می‌شود.  خلج معتقد است، سازمان دامپزشکی کشور با توجه به اعتبارات و امکانات موجود برای اقدامات واکنش سریع و تولید محصولات خام دامی سالم توانسته سهم 25 درصدی در اقتصاد ملی را تحقق بخشد.  وی اظهار داشت: بدیهی است محدودیت‌ها، موانع و کمبودهایی برای تشدید اعمال مقررات بهداشتی وجود دارد که امیدواریم دولت بتواند بخشی از این مشکلات از جمله نیروی انسانی و اعتبارات مورد نیاز را برای مبارزه با بیماری‌های مشترک بین انسان و دام و تقویت آزمایشگاه‌های مرجع دامپزشکی تامین کند تا سهم دامپزشکی در اقتصاد ملی افزایش یابد.

برچسب ها : کشاورزی
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/X6K5Nm0Z
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچتعمیر اینورترکناف سقف کناف سقف کاذب
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه