دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران با اشاره به اینکه موجی علیه بخش معدن در کشور راه افتاده است، مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق در زمینه تعمیم پرداخت بهره مالکانه به کل معادن کشور را نیز در راستای همین موج توصیف کرد.
کامران وکیل در گفتوگو با ماین نیوز با اشاره به اینکه در کشور ما تصمیمگیریها بیشتر از روی احساس است تا منطق و عقل توضیح داد: در دهههای اخیر شاهد این بودهایم که هر بار در کشور یک موج راه افتاده و همه به دنبال آن دویدهاند. یک زمان موج ایجاد کارخانههای سنگ در کشور به راه افتاد که نتیجه آن ایجاد هزاران واحد سنگ بدون هیچ منطقی بود که باعث شد حتی رتبه جهانی ایران در صنعت سنگ هم کاهش یابد. موج دیگر مربوط به احداث کارخانههای سیمان بود که نتیجه آن این شد که به دلیل شدت مازاد تولید اخیرا کارخانهها یک ماه تولید خود را متوقف کردند.
وی افزود: موج احداث کارخانههای فولاد نیز چند سال قبل به راه افتاد و هشت طرح فولادی و سایر طرحهای فولادی استانی کلنگزنی شدند و گفتند ما نباید کنسانتره و گندله صادر کنیم. نتیجه این موج نیز آن شد که الان ایران به بزرگترین واردکننده گندله جهان تبدیل شده است!
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران با بیان اینکه حالا نیز موجی علیه بخش معدن کشور به راه افتاده است، اظهار کرد: این موج با حذف معافیت مالیاتی صادرات مواد معدنی به اصطلاح خام شروع شد و حالا با تعمیم پرداخت بهره مالکانه به کلیه معادن تشدید شده است. از یک سو محیط زیست مطالبات سنگینی از بخش معدن طلب میکند و از سوی دیگر منابع طبیعی بخش معدن را با جریمههای سنگین مواجه کرده است. این موج خطرناک بوده و نتیجه آن تعطیلی بخش معدن خواهد بود. وکیل با بیان اینکه ایجاد موجهای احساسی در کشور باعث شده که در هیچ صنعتی در دنیا نتوانیم حرفی برای گفتن داشته باشیم، تاکید کرد: کشور الان نه خودروساز است نه صنعت نساجی جهانی دارد، نه در حوزه توریسم و نه در حوزه حملونقل هم حرفی برای گفتن نداریم. امروز در واقع هیچ صنعت جهانی نداریم چون احساس بر تصمیمگیریهای ما غالب است نه عقل و منطق.