رسانههای اجتماعی در دنیای مجازی، جایگاه بسیار مهمی را در زندگی شخصی و كاری افراد به خود اختصاص دادهاند. عواملی مانند سهولت استفاده از رسانههای مجازی و سرعت تبادل اطلاعات باعث شده است كه زمان زیادی در زندگی افراد به این فضاها اختصاص یابد. هرچند كه صرف زمانهای طولانی در این فضاها آسیبها و پیامدهای نامطلوبی را برای افراد به همراه خواهد داشت، اما آسیب جدیتر مواجه شدن با حجم اطلاعات طبقهبندی نشده و گاهی نامعتبر است.
كافی است در چند گروه و تنها در یكی از این رسانهها مانند وایبر فعال باشید و چند ساعتی موبایل خود را خاموش كنید، به این موضوع پی خواهید برد كه چه حجمی از اطلاعات كه شاید به درد شما هم نخورد، برایتان ارسال شده است. از طرفی جذابیتهای این فضاها ما را وسوسه میكند كه پیگیرشان باشیم و از طرفی هم زمان را از دست میدهیم و هم با حجم بالایی از اطلاعات درهم و طبقهبندی نشده مواجه میشویم. راهحل چیست؟
راهكارهای زیر برای مدیریت بهتر زمان و اطلاعات در فضاهای مجازی به شما توصیه میشود.
١- مدیریت زمان بهصورت شخصی اصل مهمی در عصر اطلاعات است. برای اینكار كافی است زمانهایی را در روز مشخص و مطالب را در همان زمانها پیگیری كنیم.
٢- سعی كنیم در گروههایی عضو شویم كه محتوای غنی و ارزشمندی دارد و میتواند با محتوایی ارزشمند دانشی را در اختیار ما بگذارد. بهتر است این گروهها در حوزههای تخصصی و تحصیلی ما باشد تا اطلاعات آنها برایمان كاربردی باشد.
٣- اگر به ضرورت تبلیغات یا هدفی كاری، در گروهی عضویم، فقط پستها و مطالب مبتنی بر هدف را دنبال كنیم. بهطور مثال بنده در گروهی از فارغالتحصیلان دانشگاهی عضوم چون منبع مفیدی برای پیدا كردن كارجویان است. بهتر است تنها آگهیهای تبلیغاتی را در گروه ثبت كنم و به سوالات مرتبط با آن پاسخ دهم.
٤- مطالب ارائه شده در گروهها را در صورت نیاز آرشیو و مابقی مطالب را پاك كنیم.
٥- مدیران گروهها اهداف هر گروه را شفاف ذكر كنند و مطالب هدفمند در گروه ارائه شود.
٦- برنامه زمانبندی مناسبی برای گروه تهیه و اعلام شود.
٧. مطالب كاربردی و كوتاه ارائه شود، بهطوری كه اگر مقالهای میخوانیم خلاصه و چكیده آن را به زبان خودمان با ذكر منبع ذكر كنیم.
٨. در نهایت از برنامههای كمتری در دنیای مجازی استفاده كنیم تا بتوانیم زمان را مدیریت كنیم.