کریستین لاگارد، رئیس صندوق بینالمللی پول (IMF) از وزرای دارایی و رؤسای بانکهای مرکزی کشورهای گروه 20 (G20) خواست در نشست پیش روی خود در شانگهای چین روی سرریزهای اقتصادی ناشی از تصمیمهای سیاسیشان تمرکز کنند. خانم لاگارد در گفتوگو با خبرنگاران، پس از انتخاب دوباره خود بهعنوان رئیس صندوق بینالمللی پول گفت: «من فکر میکنم سران گروه 20 بالاخره روزی باید تمرکز بر سرریزها، پیچیدگیها و ترکیبی از سیاستهای گوناگونی را که اکنون در جریان هستند، در دستور کار خود قرار دهند.»خانم لاگارد با بیان اینکه «ناهمگامی» موجود در سیاستهای پولی آمریکا، ژاپن و اروپا نیاز به بازنگری و ایجاد هماهنگی و همکاری بیشتر داشت، گفت: «وزرای گروه 20 باید اثر متقابل سیاستهای مالی خود را بسنجند و حرکتهایی در جهت اصلاحات ساختاری انجام دهند.»
به گفته خانم لاگارد، با ایجاد هماهنگی بیشتر بین این سیاستها، اقتصادهای بزرگ میتوانند اعتماد بازار را بیشتر به خود جلب کرده و سرریزهای 188 عضو دیگر صندوق بینالمللی پول را محدود کنند. در حال حاضر، بسیاری از کشورهای صادرکننده نفت و کالا در شرایط سخت مالی قرار دارند. کند شدن حرکت اقتصاد چین یکی از مثالهای بارز این دشواری اقتصادی است. خانم لاگارد با اشاره به عمیقترین بخش از بحران مالی اخیر و رکود اقتصادی گسترده گفت: «آیا ما در شرایطی مشابه با سال 2009 هستیم؟ من اینطور فکر نمیکنم. آیا در شرایطی هستیم که به همکاری و هماهنگی نیاز داریم؟ بله.»
وزرای دارایی و رؤسای بانک مرکزی کشورهای گروه 20 روزهای 25 و 26 فوریه در حالی در شانگهای چین دور هم جمع میشوند که بازارها به خاطر قیمت پایین نفت و کالاهای دیگر و البته بیثباتی در نرخ رشد چین روزگار آشفتهای را سپری میکنند. به گفته خانم لاگارد چرخش اقتصاد چین به سمت مشتری محوری بیشتر «مثل آب خوردن قابل انجام نخواهد بود» و با خود مشکلات و آشفتگیهای اقتصادی خواهد آورد. از سویی اما خانم لاگارد معتقد است، رهبران چین متوجه جایگاه تاثیرگذار خود در اقتصاد جهانی هستند، چون بازنگری در تصمیمات را در دستور کار خود قرار دادهاند.
او گفت از رهبران چین خواسته که سیاستهای خود را با شفافیت بیشتری با بقیه در میان بگذارند. خانم لاگارد در این باره ادامه داد: «چیزی که الان ضروری است ارتباط خوب و محکم است. چیزی که من دربارهاش قبلا صحبت کردم و معتقدم که از پکن دربارهاش بیشتر خواهیم شنید.»کریستین لاگارد تنها نامزد ریاست برصندوق بینالمللی پول بود که با اجماع هیاتمدیره برای پنج سال دیگر ریاست این صندوق را به عهده گرفت. دوره دوم ریاست خانم لاگارد 60 ساله از 5 جولای (14 تیر) آغاز خواهد شد.
خانم لاگارد برای دور دوم ریاست خود بر صندوق بینالمللی پول از سوی کشورهای بریتانیا، آلمان، چین و کشور خودش یعنی فرانسه حمایت شد. او از سال 2011 ریاست صندوق بینالمللی پول را بر عهده گرفت و جایگزین دومنیک استراوس کان شد که به دلیل اتهام تجاوز مجبور به استعفا از ریاست این صندوق شد.خانم لاگارد در دوره نخست ریاست خود از سوی کشورهای در حال توسعه به خاطر حمایت عملی بیشتر از تلاشهایشان در جهت بهبود اوضاع آشفته مالی و پشتیبانی از خواستههایشان موردتحسین قرار گرفت.
در مقابل اما خانم لاگارد که زمانی وزیر دارایی فرانسه هم بوده، با کنگره آمریکا بر سر امتناع این نهاد از پشتیبانی از اصلاحات اقتصادی و نیز اظهاراتش در سال 2013 درباره اجبار دولت اوباما به کاهش هزینهها درگیر شد. خانم لاگارد طرح کاهش هزینهها در آمریکا را «بیش از حد سریع و بد طراحی شده» خوانده بود.