شاخص کل بورس طی معاملات ماه گذشته در پی رشد قیمتی اغلب سهام شرکتها روند صعودی پرقدرتی را پشت سر گذاشت بهطوریکه نماگر بازار سرمایه با عبور از چهار کانال و کسب بازدهی مثبت 8درصدی از نیمه مدار 61 هزار واحدی به کانال 66 هزار واحدی رفت و در این مدت بورس بازدهی حدود 11 درصدی را به سهامداران و سرمایهگذاران اعطا کرد. براساس اطلاعات موجود، از میان بیش از 40 صنعت فعال در بازار سرمایه اکثر قریب به اتفاق صنایع بازدهی مثبت به دست آوردند و تنها سه صنعت همچون استخراج سایر معادن، محصولات چرمی و منسوجات از کسب بازدهی مثبت بینصیب ماندند. بر این اساس، صنعت سایر حملونقل بازدهی مثبت داشته و طی ماه گذشته صدرنشین جدول رتبهبندی صنایع از نظر کسب بازدهی مثبت شد.
بعد از آن گروه ابزار پزشکی به مدد رشد قیمتی حدود 40 درصدی تک سهم آن یعنی کنتورسازی ایران در ردیف دوم نشست و در جایگاه سوم نیز صنعت استخراج نفت و گاز جز اکتشاف با بازدهی مثبت حدود 36 درصدی تک سهم فعال در آن یعنی حفاری شمال قرار گرفت. این در حالی است که صنعت استخراج سایر معادن به دلیل افت قیمتی بیش از 12 درصدی تکسهم فعال در آن یعنی تأمین ماسه ریختهگری ایران بهعنوان کم بازدهترین صنعت مطرح شد و در جایگاه نخست از نظر کسب بیشترین بازدهی منفی جای گرفت.
بعد از آن صنعت محصولات چرمی با تحقق بازدهی منفی 5. 5 درصدی در جایگاه سوم قرار گرفت و ردیف سوم نیز به گروه منسوجات با کسب بازدهی منفی حدود 3 درصدی اختصاص یافت.همچنین در خصوص سهام شرکتهای فعال در بازار سرمایه طی معاملات ماه گذشته نیز، شرکت محورسازان با رشد قیمتی 82.5 درصدی همراه شد و به این ترتیب عنوان پربازدهترین سهام را نسبت به سایر سهام شرکتها از آن خود کرد.
بعد از آن سهام شرکت رینگسازی مشهد با افزایش قیمت حدود 70 درصدی مواجه شد و رتبه دوم پربازدهترین سهام را به خود اختصاص داد و در نهایت رشد قیمتی بیش از 86 درصدی سهام شرکت سرمایهگذاری ایرانخودرو موجب شد تا «خگستر» در جایگاه سوم جدول رتبهبندی شرکتها از نظر کسب بازدهی مثبت قرار بگیرد. همچنین شرکتهای پارس خزر با رشد قیمتی 59درصدی، شیر پاستوریزه پگاه فارس با صعود قیمتی 63 درصدی و سموم علف کش با رشد قیمتی حدود 61 درصدی در ردیفهای بعدی قرار میگیرند.
در مقابل اما، شرکت پرمیت در نماد «سپرمی» با افت قیمتی بیش از 35 درصدی مواجه شد و بدین نحو عنوان کمبازدهترین سهام به این شرکت اختصاص یافت. بعد از آن شرکت آذریت در نماد «ساذری» بازدهی منفی حدود 27 درصدی را بهدست آورد و در سکوی دوم کمبازدهترین سهام شرکتها ایستاد. البته توجه به این نکته ضروری است که نماد معاملاتی دو شرکت مذکور در بازار توافقی فرابورس معامله میشود.
بر این اساس صرفنظر از مجموعههای مذکور، شرکت قند شیرین خراسان بهموجب کسب افت قیمتی حدود 23 درصدی در جایگاه نخست جدول رتبهبندی شرکتها از نظر کسب بازدهی منفی نشست و پس از آن شرکت کاشی نیلو در پی کسب بازدهی منفی بیش از 21 درصدی و نیز شرکت صنعتی و معدنی شمال شرق شاهرود با تحقق بازدهی منفی بیش از 18 درصدی به ترتیب رتبههای دوم و سوم را از این نظر به خود اختصاص دادند.
براساس اطلاعات موجود، رتبههای نخست نقدشوندهترین سهام به شرکتهای ذوبآهن اصفهان، آذرآب و بانک صادرات ایران اعطا میشود. طی معاملات ماه گذشته معامله بیش از 23 میلیارد و 749 میلیون سهم ارزشی به مبلغ 48 هزار و 513 میلیارد ریال را در بازار سرمایه رقم زده است. همچنین بانک ملت با حجم معاملات بیش از یک میلیارد و 85 میلیون سهم بهعنوان پرگردشترین سهم و شرکت کابلسازی ایران در نماد «بایکا» بهعنوان کمگردشترین سهم برگزیده شدند.