عضو هیاتمدیره اتاق تعاون ایران ضمن برشمردن پنج گروه از تعاونیهای غیرفعال و راکد در کشور گفت: اگر دولت مصوبات قانون برنامه پنجم توسعه در خصوص تعاونیها را عملیاتی کند، بخش تعاون فعال میشود.
سیدجواد رضویانراد در گفتوگو با فارس، در خصوص وضعیت تعاونیهای راکد کشور گفت: بخش عمدهای از تعاونیهای راکد در بخش مسکن قرار دارند که این شرکتها باید پس از تحویل واحدهای مسکونی به اعضایشان اعلام انحلال میکردند، اما این کار را معمولا انجام نمیدهند.چون نیازی به این کار نمیبینند به همین دلیل جزو واحدهای غیرفعال و راکد محسوب میشود، اما در واقع مسئولیت آنها با تحویل واحدهای مسکونی به پایان میرسد.
عضو هیاتمدیره اتاق تعاون مرکزی ایران افزود: (دسته دوم شرکتهای تعاونی تولیدی هستند که به دلیل عدم حمایت بانکی و مشکل تسهیلات و همچنین مشارکت کم اعضا، فعالیتشان متوقف شده است. تعاونیهای دانشبنیان نوع جدید هم که قبلا دولت اعلام کرده بود از آنها حمایت میکند به همین وضعیت دچار شدهاند زیرا این حمایتها محقق نشده و بخشی از آنها به حالت راکد درآمدهاند.
همچنین برخی از تعاونیهای خدماتی و بازرگانی جایگاه خود را از دست دادهاند، زیرا فعالیت آنها با توسعه صادرات و حمایت بانکی معنا پیدا میکند. این فعال بخش تعاون گفت: اگر دولت به مصوبات قانون برنامه پنجم توسعه در مورد تخفیف مالیاتی و بیمهای تعاونیها و پرداخت وام ارزان قیمت به آنها اقدام کند بخش تعاون فعال میشود و برای ادامه کار انگیزه پیدا میکند.
وی تصریح کرد: یکی از دلایلی که رویکرد به بخش تعاون مثبت نیست این است که فعالان این بخش نظارت بیشتری را میپذیرند اما از خدمات و مزایای قانونی آن برخوردار نیستند و با وجود اینکه این بخش اقتصادی، الگوی اقتصاد مقاومتی و ارکان اصلی اقتصاد کشور محسوب میشود اما تاکنون به جایگاه خود دست پیدا نکرده است.
عضو هیاتمدیره اتاق تعاون ایران خاطرنشان کرد: یکی از دلایل غیرفعال شدن تعاونیها مشکل خلأ قانونی است که در قانون جدید بخش تعاون هم همچنان باقی و اصلاح نشده است.
به گفته وی، مشکل این است که تمام تعاونیها برای اعلام انحلال باید هیات تصفیه تشکیل دهند، اما در قانون جدید چنین موردی پیشبینی نشده است.