یکشنبه, ۴ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Sun, 24 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز
گفت‌ و گو با دکتر حسن فضائلی ، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

علوفه هیدروپونیک مقرون به صرفه نیست

9 سال پیش ( 1394/1/29 )
پدیدآورنده : سمیه دلیری  

چند سالی است که دستگاه‌های تولید علوفه به روش هیدروپونیک تبلیغ می‌شود. به گفته کارشناسان دو دهه از مطرح شدن چنین موضوعی می‌گذرد، اگر چنین روشی توجیه فنی و اقتصادی داشت قطعا تاکنون به‌صورت انبوه تحت بهره‌برداری قرار می‌گرفت تا نگرانی‌های دامداران را در تولید علوفه برطرف کند که این‌طور نشد. اختلاف نظر درخصوص کارایی چنین ایده‌ای همچنان در بین دامداران و کارشناسان وجود دارد و هر از گاهی با انتشار مقاله یا خبری به طریقی در محافل مطرح می‌شود.

سوالات خود را از دکتر حسن فضائلی، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور پرسیدیم. دکتر فضائلی معتقد است که استفاده از علوفه سبز پرورشی به روش هیدروپونیک در تغذیه دام بازده منفی دارد زیرا دانه مصرفی (بذر) به همان صورت به دام خورانده شود فایده بیشتری خواهد داشت. وی بازارگرمی و تبلیغات فراوان فروشندگان این دستگاه‌ها را صرفا منفعت‌طلبی خودشان تصور می‌کند و این روش را مناسب حال دام و دامداران نمی‌داند.

در مقاله منتشر شده از جنابعالی چنین عنوان شده که «تبدیل دانه غلات به حالت سبز شده از طریق هیدروپونیک در بحث تغذیه دام بازده منفی دارد» دلایل علمی شما چیست؟

تبدیل بذر غلات به علوفه در سامانه هیدروپونیک در دوره زمانی کوتاه‌مدت (7تا10روز) انجام می‌شود. در این مدت، بخشی از مواد اندوخته شده بذر برای جوانه‌زنی، ریشه‌زنی و رشد اولیه گیاه مصرف می‌شود که در مدت مزبور برای گیاه فرصت جبران وجود نخواهد داشت. یعنی مجموع وزنی مواد مغذی به دست آمده از هر واحد بذر، کمتر از میزان مصرف شده خواهد بود. از هر 100 كیلوگرم بذر‌خشك مصرفی در یك دوره كشت در این سیستم 512 كیلوگرم سبزینه به دست آمد كه پس از خشك شدن، 78 كیلوگرم محصول از آن باقی ماند كه در واقع با بازده منفی 22 درصدی مواجه شد.

علوفه هیدروپونیک

 دلیل منفی بودن بازدهی، این است كه‌ بذر، برای فرآیند سبز شدن، مواد ذخیره شده خود را مصرف کرده و مورد سوخت‌وساز قرار می‌دهد. براساس مكانیزم طبیعی در فرآیند تكامل، در مدت 7 تا 10 روز امكان جبران مواد از دست رفته وجود ندارد. از طرفی رشد قارچ‌های مسمومیت‌زا روی دانه‌های كشت شده یكی از مشكلات این سیستم است كه می‌تواند سبب آلودگی شیر تولیدی توسط دام‌های مصرف‌كننده علوفه هیدروپونیك شده و در نهایت سبب سقط جنین و ایجاد اختلال در بدن دام‌ها شود. از سویی دیگر كه تبدیل دانه جو به‌صورت علوفه سبز در سیستم هیدروپونیك و مصرف آن در تغذیه گوساله پرواری و گاو شیرده در مقایسه با دانه جو بلغور شده، نه‌تنها مزیتی بر عملكرد تولید دام‌ها نداشته، بلكه هزینه تغذیه را به‌مراتب افزایش داده است.

با توجه به معضل کم آبی در کشور آیا روش عملی و بهینه به منظور استفاده از چنین ایده‌ای برای کاهش مصرف آب وجود دارد؟

تاکنون خیر؛ با توجه به اینکه در سیستم مزبور، اتلاف مواد مغذی اتفاق می‌افتد و نه افزایش تولید مواد مغذی، بنابراین مصرف آب برای اتلاف مواد مغذی قابل توجیه نیست.

آیا با اصلاح بذور یا استفاده از دانش زیست فناوری (بیوتکنولوژی) نمی‌توان از بذری با توان تولیدی بالاتر و مقرون به صرفه‌تر بهره جست؟

بذرها، به‌ویژه بذرهای اصلاح شده ارزش بالایی دارند و استفاده بهینه از آنها یعنی اینکه از هر واحد بذر چندین برابر محصول تولید شود. حال اگر بهترین بذر را مصرف کنیم و از هر کیلوگرم آن کمتر از یک کیلوگرم محصول (منهای آب موجود در محصول) به دست آوریم چه توجیهی خواهد داشت!

دلایل متعددی در مقاله منتشر شده از سوی جنابعالی مطرح شده که موافقان و مخالفانی دارد، ارزیابی کلی شما چیست؟

در مسائل تجربی و زیستی، اطلاعات و یافته‌های عملی و واقعی ارزش دارند و نظرات تئوری و خیالی تا از نظر سودمندی در عمل به اثبات نرسند قابل دفاع نخواهند بود. موافقان معمولا کسانی هستند که در پی فروش کالاهای خود بوده و در زمینه تغذیه دام و دامپروری اطلاعات کافی ندارند اما کسانی که براساس اصول علمی درخصوص موضوع مزبور کار کرده‌اند سیستم مزبور را برای تولید علوفه در سطح واحدهای دامپروری قابل توجیه نمی‌دانند. متاسفانه انتشار اطلاعات نادرست اینترنتی در مورد تولید علوفه هیدروپونیك (كه صرفا جنبه تبلیغاتی دارد) در بعضی از سایت‌ها سبب اشتباه افراد ناآگاه می‌شود. بسیاری از این اطلاعات نادرست و فاقد اعتبار علمی بوده به منظور فروش دستگاه‌ها و لوازم جنبه تبلیغی داشته و مورد تایید كارشناسان و متخصصان تغذیه دام داخلی و خارجی نیست. متاسفانه بعضی از افراد و شركت‌ها بدون داشتن تخصص لازم، چنین اطلاعات نادرستی را مبنا قرار داده و با این تصور كه با روش هیدروپونیك می‌توان به تولید انبوه علوفه مبادرت ورزید، از دستگاه‌های دولتی درخواست حمایت می‌کنند، بنابراین موسسه تحقیقات علوم دامی آمادگی دارد و وظیفه خود می‌داند به منظور جلوگیری از اتلاف منابع و سرمایه‌ها چه در بخش‌خصوصی و چه در بخش دولتی در این زمینه اطلاع‌رسانی کند. 

بدون شک دانش دامپروری کشورهایی همچون نیوزیلند، آمریکا، استرالیا و... از ما پیشی گرفته است، از نظر مقایسه‌ای نسبت به تجربیات جهانی، دیدگاه خود را در این زمینه بگویید؟

براساس آزمایش‌های مختلفی که در نیوزیلند، آمریکا و استرالیا انجام گرفته، مشخص شد که قابلیت انرژی‌زایی، هزینه هر واحد انرژی و ارزش تغذیه‌ای دانه جو به‌مراتب بالاتر از علوفه سبزشده در سیستم هیدروپونیک است. همچنین دو تیم در دو کشور استرالیا و نیوزیلند تولید علوفه به روش هیدروپونیک را مورد بررسی قرار داده‌اند و به این جمع‌بندی رسیده‌اند که این روش قابل‌توجیه نیست به‌جز اینکه سبب اتلاف منابع و بالا بردن هزینه‌ها می‌شود. 

سخن آخر

بیش از 20 سال است که موضوع تولید علوفه به روش هیدروپونیک در کشور مطرح شده و تجربیات در این زمینه سابقه طولانی دارد. اگر این سیستم کارایی قابل توجیهی داشت تاکنون جایگاهی را به خود اختصاص داده بود. در بعضی نقاط کشور نیز در این راستا سرمایه‌گذاری‌هایی انجام شد (یک مورد شاخص آن در شهرستان اردستان) که به شکست انجامید. البته اگر قبل از این سرمایه‌گذاری‌ها با دستگاه‌های ذی‌ربط و کارشناسان خبره مشورت می‌شد، این‌گونه سرمایه‌ها به هدر نمی‌رفت.

اگر جست‌و‌جوی کوتاهی در فضای مجازی انجام دهید بزرگ‌ترین شرکت را که در زمینه فروش این دستگاه‌ها فعالیت دارد، خواهید دید. این سوال به ذهن متبادر شد که از خریداران این دستگاه‌ها بپرسیم تا از عملکرد واقعی چنین دستگاهی آگاه شویم که در کمال تعجب مدیرعامل شرکت اذعان داشت: «از آغاز فعالیت خود تاکنون موفق به فروش این‌گونه از ماشین‌آلات نشده‌اند و در وضعیت فعلی صرفا فعالیت‌های مشاوره‌ای انجام می‌دهند.»

برچسب ها: 

علوفه هیدروپونیک، خرید دستگاه تولید علوفه هیدروپونیک ، دستگاه تولید علوفه هیدروپونیک، کشت علوفه هیدروپونیک، دستگاه علوفه هیدروپونیک، آموزش تولید علوفه هیدروپونیک

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/olRH8E4P
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
مهران مستان :
8 سال پیش
این آقا تنها مخالف این سیستم هست و تمام دلایلش واهی یک طرفه به قاضی رفته این سیستم در صورت اجرای صحیح توسط دستگاههایی با سیستم کارکرد دقیق، بسیار موثر و بی خطر و مقرون به صرفه است چرا در آمریکا،انگلستان،هند،اسپانیا،آفریقای جنوبی و... مورد تاییده و داره استفاده میشه فقط تو کل دنیا، ایشون مخالفه!!
مملی :
8 سال پیش
سلام این آقا با همه چیز مخالف است مادر بنده برای عید گندم کاشت دادیم گاوه همساده خورد شیرش ده برابر شد.
امیرگلپا :
8 سال پیش
دلایل اعلام شده ایشان اگر قابل اثبات باشه صددرصد درسته . من خودم بسیار مشتاق دراین زمینه هستم اما با صحبت ایشان میخوام علمی تحقیق کنم . کاهش وزن احتمال قوی همین است و با کسر وزن ریشه از علوفه تولیدی میشه گفت توجیه نداره . ضمنا استفاده از داروی ضد قارچ و محرک جوانه زنی در شروع کار و بعد استفاده از مینرالها در دوره شش یا هفت روزه جای بحث داره
بابک هاشمی :
8 سال پیش
متاسفانه در کشور ما خیلی کارها بصورت سمبل کاری و بدون کارشناسی انجام میگیرد . ما مردمی دنباله رو هستیم و از روش علمی گریزانیم . بخاطر سود جویی روی دستگاه های هیدروپونیک تبلیغات فراوانی صورت گرفت و یک سری هم که از مشکلات کمبود علوفه عاصی شده بودند جو گیر شدند و سرمایه گذاری کردند . جالب اینکه توصیه کنندگان به استفاده از این دستگاه با دام پروری بیگانه بودند و برای مثال وعده میدادند که خوراندن این علوفه به گاو دو قلو زایی را افزایش میدهد! حال انکه دو قلو زایی در گاو شیری صفت نانطلوبیه .
جلال عسکری :
8 سال پیش
مهندس جان من بیش از یک ماه هست در این باره تحقیق کردم،آیا در این کشور با هزاران مقاله داخلی و خارجی در وصف این عمل دروغ است و شما راستگو هستید،لطفا با ارائه اآنالیز و اعلام نتیجه برای جوانان کشور مشخص کنید،امروز یک چوپان با بیش از شصت سال گوسفند داری به من گفت علوفه سبز در هر صورت باعث افزایش باروری و بهره وری میشود و پاسخ ساده شما سیستم ییلاق قشلاق عشایر است.با زهم از روشنگری بیشتر شما استقبال میکنیم.
مسلم :
8 سال پیش
خداوند وقتی شراب را حرام کرد در ادامه به فواید ان اذعان داشت ولی این اقا حتی یک فایده از این روش نگفت،اخه موه داریم؟یعنی انگله؟واقعا داریم؟!!!!اقا اگه نمیخوای بده من بدم خر همساده خوشحال میشه.پیشنهادمیکنم دیگه سمنو نخورید بجاش گندم برشته بخورید۰
امین :
8 سال پیش
اگر ایشون دکتر هستند و بی دلیل اظهار میکنه این روش بیفایدست من که دانشم کمتر هست با دلیل میگم این روش همه جا بی فایده نیست.. 1.اولا این که خود دانه هم اب داره و این موضوع باید در ازمایشات مورد توجه قرار بگیره. 2.نکته معم دیگه اینهکه بحث فقط سر میزان مواد غذایی نیست..موضوع اینجاست که مواد غذایی دانه خام بیشتر میتونه جذب حیوانات قرار بگیره یا دانه خام...اگر دقت کرده باشید وقتی دانه خام به گاو خورانده بشه در مدفوعش هم همون دانه با تغییرات کم و هضم نشده پیدا میشه.در حالی که وقتی همون دانه جوانه بزنه قند اون تغییر میکنه 3.اگر افرادی اقدام بهسودجویی از این موضوع کنند دلیل علمی بر رد موضوع نیست...
majid33 :
8 سال پیش
با سلام. اگه کسی از دوستان که این کاررو انجام داده و نتیجه گرفته . محبت کنه منو در انجام این کار راهنمایی کنه ممنون میشم . چون بنده میخوام در پروار بندی گوسفند از این نوع علوفه استفاده کنم . ایا فقط در گاوداری مفیده یا در پرواربندی هم کارایی داره . از کسانی که در انجام این کار موفق بوده خواهش میکنم مرا راهنمایی کنن. برای ارتباط با ایمیل بنده majid.ghanie@gmail.com برای ارتباط با هم در خدمت هستم . ممنون از محبت شما .
بهمن :
7 سال پیش
سلام اگه این روش مقرون به صرفه بودالان توهرشهری صدهانفراستفاده میکردن یااین دستگاه کارایی نداره یامردم فهم ندارن
حامد :
7 سال پیش
[quote name="بهمن"]سلام اگه این روش مقرون به صرفه بودالان توهرشهری صدهانفراستفاده میکردن یااین دستگاه کارایی نداره یامردم فهم ندارن[/quote] خوب یه دلیلش میتونه فروش محصولات و مکمل های غذایی که وارد کنندگانش خود مسئولین هستند باشد
بهمن :
7 سال پیش
اصلا ادم نمیدونه چیکار کنه یکی میگه دستگاه کشت هیدروپونیک خوبه یکی میگه بده اصلا کارپرواربندی رویکی میگه اگه بری سمتش بدبخت شدی یکی میگه کارپربرکتیه اقا هرکس میخواداین شغلوادامه بده یه یاعلی بگه وبره جلو البته بدون علم واگاهی نمیشه یاعلی
رضا :
7 سال پیش
با سلام این اقا کارشناس منفعتش با وارداته علوفه ست اقتصاد مقاومتی که رهبری انقدر در موردش اصرار دارن یعنی همین تولید زیاد با هزینه کم حالا این اقایه کارشناس به نفع وارد کنندگان کارشناسی میکنن هر کی که این علوفه هیدروپونیک به دام داده راضی بوده
علی اکبر :
7 سال پیش
مرکز تحقیقات کشاورزی وعلوم دام استان فارس طی یک سری بروژه های مشترک تحقیقاتی .با یک شرکت خصوصی بنام نوبر نیریز در حال تحقیقات گسترده ای در ابعاد مختلف اثرات علوفه هیدروبونیک .بر روی انواع دامها ی سبک وسنگین گوشتی وشیری در حال انجام است .
محمد :
7 سال پیش
اگه اینطوریست نباید شبدر یایونجه کاشت بلکه بذر اونها استفاده کرد.
محمدرضا :
7 سال پیش
[quote name="علی اکبر"]مرکز تحقیقات کشاورزی وعلوم دام استان فارس طی یک سری بروژه های مشترک تحقیقاتی .با یک شرکت خصوصی بنام نوبر نیریز در حال تحقیقات گسترده ای در ابعاد مختلف اثرات علوفه هیدروبونیک .بر روی انواع دامها ی سبک وسنگین گوشتی وشیری در حال انجام است .[/quote] ----------- امیدوارم تحقیقات صرفا در ترجمه مقالات خارجی خلاصه نشه و تحقیق کنندگان معتبر باشن و نتیجه دلخواه از پیش مورد نظر رو اعلام نکنند و امیدوارم ک سریعتر از این دو به شکی سرمایه گذاران جوان رو خارج کنند.
شکوهی :
7 سال پیش
من خودم تجربه کردم این کارو تنها مشکلی که با آن برخوردم مراحل بعد از کشت وبابت تغذیه دام ونوع دام وبومی سازی دام بود کشت به خوبی انجام شد وگله پایلوت دارای شادابی خاصی بود وزایش هم بادرصد تلفات پایین بود ، هزینه هر آزمایش وتجزیه بسیار بالابود و هیچ دانشگاهی همکاری نکرد چون انگیزه ای برای این کار نداشتند ،باید پذیرفت که مراتع درایران محدود است ورساندن دام به علوفه سبز درآینده بامشکل روبرو خواهد بود وباید در توجیه اقتصادی بودن طرح علوفه سبز مورد نیاز دام گنجانده شود که در طبیعت محدود است خلاصه باتجربه اولیه حاضر به همکاری هستم 09124916643
سلام :
7 سال پیش
1- هضم جوانه دانه از هضم خود آن، قطعاً آسانتر است. 2- جوانه حبوبات حاوی انواع ویتامینها است. 3- علوفه ایجاد شده از اینکار علاوه بر موارد بالا به بخاطر فیبر زیادی که دارد مناسب دستگاه گوارش بهایم است. 4- دانه های خام در بسیاری موارد بصورت هضم نشده در مدفوع حیوان دیده میشود. 5- رشد قارچ قابل پیشگیری است و یک مورد مشاهده شده همیشگی نیست. 6- بهتر است مزایای اینکار را فراموش نکنیم مانند مصرف فقط یک درصد آب، افزایش شیر و گوشت که قابل دیدن است. 7...
مسعود :
7 سال پیش
اگرکه این دستگاه مقرون به صرفه بود حتما تا الان رواج بیشتری داشت .
علیرضا :
6 سال پیش
کاش به جای کپی کردن مطالب از سایتهای نامعتبر کمی هم تحقیق میکردیم در سایتهای جهانی.... چرا هرچیزی که به صرفه هست باهاش مخالفت میشه؟ Hydroponic Forage Generator متن بالارو توی گوگل سرچ کنید از عملکرد و استفاده این دستگاه و کشت اطلاعات بیشتر کسب کنید. تا هر مطلبی رو انتشار ندین.. مطمئن باشید متخصص تر از ایشون در جهان وجود داره و اگر واقعا این نوع کشت نامطلوب و بی کیفیت رواج بسیار زیادی در کشورهای اروپایی و ..... نداشت! با توجه به این موضوع که در حال حاضر مقادیر زیادی علوفه توست نهادهای دولتی وارد شده و سودهای کلان برای اینگونه اشخاص داره قطعا با این نوع کشت هم مخالفت میکنند چون با گسترش این کشت دیگه بازار واردات علوفه به صفر میرسه... اما اگر مسئولین با مردم هم مسیر بشن و در توسعه این نو کشت کمک کنند میتونن تولید و فروش این نوع دستگاه و بذرها و اقلام مورد نیاز دیگر انرا خودشون تامین کنند تا هم به نفع کشاورزان و دامپرورا باشه و هم به نفع خودشون..
علی علوی :
3 سال پیش
سلام به همگی اروپا حدود 100سال به دلیل استعمارگری از ما ها جلوترند اروپا گاو و گوسفند هاشونا در چرا گاه رها کرده و بهترین بهروری را دارند نه علوفه خشک نه تفاله چغندر نه خاک خاشاک نه گل لای به شلغم و .... چون خودم دامدار بودم میگم واقعان صرفه اقتصادی دارد اگر هر مرکز یا دامدار داشته باشد تولید زیاد خواهد شد و از حرف این اشخاص گوش نکنید احتمالش است به **** یا ... یا منفعت شخصی است چون هیچ دلیل علمی و تجربیات انجام داده ها با آدرس شون معرفی نکرده ،فقط گفت اردستان فلان ورشکست ،شاید اون خدا بیام
مجتبی :
3 سال پیش
سلام ای بابا یعنی توی قرن بیستم با این همه پیشرفت هنوز نمد نیم این کشت خوبه یا بد....... توی صدا سیما که تبلیغ کرداخبار سراسری پخش کرد... جریان واقعی مشخص نیست....
استاد :
3 سال پیش
سلام نیازنیست علف خشک بشه تا وزنش کم بشه چون خود آب جذب شده گیاه باعث خمیری شدن جوانه و دانه گیاه هنگام بلغم دام میشه که همیشه یک دامدار از راه تازه خوری خوراک توسط دام برای بهتر شیردهی و حجم گیری دامش استفاده میکرده جوانه جو اگر در محیط گرم و در بسته رشد پیدا کند روی سطح دانه،قارچی سمی شروع به تکثیر میکنه که برای انسان و دام مضره با هیدروپنیک اون مقدار آب همراه با کود و مواد معدنی که به ریشه گیاه میرسه اگر به روش مدرن و پیشرفته باشه امکان تکثیر نداره وخودتون هم در مقیاس کم میشه امتحانش کنین
علی :
3 سال پیش
قیاص بسودانه وکاملا غیر کارشناسی شما محصول یک هکتار زمینو با سی متر مقایسه میکنید خجالت خوب چیزیه ملتو... فرض کردین
یک دامدار :
3 سال پیش
روش علمی هیدروپونیک ابیاری با مکمل یا بدون مکمل بسته به میزان بهره وریه مورد نظربرای دام مورد نظر هست ضمن اینکه امکان قارچ و انگلی شدن در هر نوع کشت علوفه امکان داره چه هیرو چه کاشت معمولی که قابل پیشگیری وحتی در صورت وقوع قابل رفع هست که در هیدرو پونیک میزان بسیار کمتری از اب و متریال و حتی نیروی انسانی نیازه نسبت به کشت علوفه ی معمولی .ظاهرا کار کوچک هم در حوزه ی هیدرو پونیک و یا حتی دامداری انجام ندادی دوستان برید سراغ دامدارای موفق تو زمینه ی هیدرو پونیک از پیج اینستاگرام****کمک بگیرید
یک همکار :
3 سال پیش
سلام هیدرو پونیک برای کسی که دامدار هست و در همونجایی که تولید بشه به مصرف دام برسه فوقالعاده به صرفه هست و بهبود کیفبت گوشت و شیر دام رو به همراه داره .در این زمینه از یک هم دانشگاهی د ردانشگاه اصفهان ارش ساعدی کمک گرفتم و حاشیه سود دامداریم افزایش پیدا کرد و در بهران کمبود علوفه به مشکل برنخوردم به همه ی دامداران توصیه میکنم این روشو فقط دوستان برید سراغ متخصصش نتیجه میگیرین ارزوی موفقیت برای همه ی همکاران دارم
s.a :
3 سال پیش
آیا یک یا چند دامداری سراغ دارید که از این روش هیدروپونیک استفاده کرده باشه؟اگر سراغ دارید شماره تماس بدید تا بریم از نزدیک ببینیم.ممنون میشم
علی :
3 سال پیش
سلام. ببین دوستان عزیز یه کشور مثل هلند با این جریان چندین سال هست که استفاده می‌کنه و یک سوم لبنیات اروپا را میده اصلا حرف اینجور افراد را گوش نکنید چون بنده اینکار را انجام دادم و نتیجه بخش بوده برام چون الان یک کیلو کاهش سفید شده 5هزار ت خیلی عالی و مرقون به صرفه هست اما در مورد رید نوع دستگاه حتما مشورت و تحقیق انجام بشه بسیار عالیه
دانشجو :
3 سال پیش
با شماره ********* استاد اسماعیل پور برای تولید علوفه تماس بگیرید ایشان بسیار انسان با سواد و دلسوز و حلالی هستند....از دانشجویانشون بودم و تا ابد مدیونشون هستم...
محمد :
2 سال پیش
سلام دوستان من یه گاوداری دارم میخرم و بحث علوفه یه بحث همیشگی هست تو کشورمون هم که مثل هلند و ....مراطع سر سبزم که نداره چرا در مراطع هم مشکلات و داستانهای خودشو داره و خطرات خودش کسی اگر در مورد روش هیدروپونیک و چه بذرهایی اصلا قابلیت کشت دارن و راهی برای کشت یونجه یا ذرت در هیدروپونیک پیدا کردن و دلایل قابل حضمی برای ضرر افرینی کشت هیدروپونیک دارند و دوستانی که استفاده کردن از این علوفه جمع بندیشونو بمن اطلاع بدن که از نظر مالی . نتیجه دوره پروار گوشتی ومیل دام .ایا فقط جو وگندم میشه یا ذرتو
کارشناس کشاورزی :
2 سال پیش
سلام بنده خودم در این زمینه فعالیت دارم این آقا بدون تجربه عملی صحبت میکنند جالب هست اصلا در مورد تغذیه دام اطلاعات کامل دارند که این گونه نظر میدهند گفتند ۲۲درصد بازده منفی داره خب دانه جو در تغذیه دام فقط ۳۰ اگه هنر کند ۳۵درصد جذب میشود یعنی قابلیت هضم کمتری دارد اونوقت بازده منفی مصرف دانه ۷۰الی۶۵درصد میشود پس چرا اینو حساب نمی کنند درمورد قارچی که گفتند اون قابل کنترل هست سالانه بر اثر انبار یونجه مرگ آورترین قارچ تولید میشه که اگه دام هم نکشد در انسان باعث نازایی و سرطان روده معده میشه...
فصیحی :
2 سال پیش
سلام کی گفته مقرون به صرفه نیست ما بدون دستگاه و امکانات از این روش استفاده میکنیم
علی :
2 سال پیش
واقعا نمی دانیم چی بگیم به کی باور کنیم
رامین :
2 سال پیش
این بیسواد داره چرت میگه نمیزارن این اتفاق بیافته چوت منفعت خیلیها بااین کار به خطر میافته من خودم الان اسفند ۱۴۰۰ هستش دارم رواین کشت کار میکنم ازمایشی کاشتم جواب داده سالن زدم قسه درست کردم سینی کشت هم گرفتم چند نو بذر امتحان کردم بذر دیم بهتر وزودتر جواب میده ابی کاشتم جواب نمیداد دیر رشت میکرد فعلا رو کشتش کار میکنم انشالله بتونم تا دو سه هفته دیگه تغذیه رو شروع میکنم فقط مشکلم الان گرمایش سالن دارم چون در بیرون از روستا هستم گاز و برق ندارم منتطرم هوا کمی گرم تر بشه چون منطقه سرد سیر هستم
محمد 09033879327 :
2 سال پیش
بنده فبل از راه اندازی مزرعه هیدروپونیک به صورت علمی و اقتصادی روی این مسئله تحقیق کردم و واقعا به مزایای شگفت این نوع کشت پی بردم اولا در یک کشت خوب از هر کیلو بذر 10 کیلو علوفه سبز تولید شد که معادل بود با 2 کیلو گرم ماده خشک وزن دو برابر شد نه اینکه کم بشه و دوم اینکه به صورت علمی آنالیز ها نشون میده علوفه هیدروپونیک ارزش غذایی بالاتر و قابل جذب تری برای دام داره و سیستم ایمنی بدن دام رو تقویت میکنه و این ادعا که قارچ وارد غذای دام میشه کاملا غلطه چون با رعایت بهداشت سالن این مشکل حل میشه
را مین :
2 سال پیش
بنده در شهر قائم شهر مازندران سالن سرپوشیده 55 متری دارم و خیلی به این کشت علاقه دارم و اینکه یاد بگیرم. اگر کسی تجربه داره یا قصد همکاری داره تماس بگیره با بنده. اگر تجربه فروش یا کشت رو دارید خیلی ممنون میشم باهام درمیون بگذارید تا به اشتغال منه جوون هم کمک بشه. مرسی *********** تلگرام بنده. ***********
حسین : 09019197661 :
2 سال پیش
دوستان عزیز بخدا من تصمیم جدی داشتم که اینکار را شروع کنم و همه ی نظرات دکتر وشما بزرگوارها را خوندم و متاسفانه واقعا مغزم هنگ کرده چون شاید دکتر و مطمعنا شرکت های سازنده دستگاه دنباله منفعت ه خودشون هستند و متاسفانه اینجا وقتی پای منفعت شخصی اومد وسط ، هیچ گربه ای راه رضای خدا موش نمیگیره ، از کسانی که دلسوزه آدما هستند و توی این زمینه تجربه دارند تقاضا دارم لطفاً با من تماس بگیرید و راهنماییم کنید که از بلاتکلیفی دربیام از خدا بهترینها را براتون آرزو دارم دوستان
مهیار :
2 سال پیش
دوستان صحبت ایشون درباره این مدل کشت درسته وتحقیقات جهاد هم درسال۹۴اینطور میگفت ولی یه نکته هست که ایا فقط دانه رو تواب بدون مواد مغذی هیدروپونیک بریزیم تاجوانه بزنه؟یا داخل اب درسینی های کشت هم مواد مغذی برای ریشه ورشد جوانه بریزیم تا گیاه بجای اینکه از مواد مغذی خودش استفاده کنه از مواد جذبی استفاده کنه این موضوع هنوز جای بحث داره ولی درنهایت حتما توصیه میکنم به کارشناسای جهاد شهرستانتون مشاوره کنید.
پسر روستا :
2 سال پیش
دوستان لطفاً به صحبت این از خدا بیخبران مسئول گوش ندید،اینا اگه سواد داشتن الان وضع کشاورز و دامدار تو این مملکت این نبود،دامدارای کشورهای اروپایی به بالا ترین متد و تکنولوژی روز دنیا دسترسی دارن و رفاهشون هم از خیلی از افراد جامعه ما بیشتره،این آقا هم مثل همه ی مسئولای دیگه فقط داره منفعت خودش رو در نظر میگیره،بدون هیچ ترسی از علوفه هیدرو استفاده کنید فقط خواهشا تولیدتون بر پای علم و آموزش باشه
علی موسوی :
2 سال پیش
سلام علیکم من علوفه هیدروپونیک تولید کردم ولی گوسفندان از آن نخوردند
امیر :
1 سال پیش
من دامدار هستم هر کس که ادعا میکند هیدروپونیک خوب است بیاورد به گاوهای من مجانی بدهد اگر خوب شد که باهاش وارد قرارداد میشم با یک قیمت توافقی و عادلانه...حتی نهاده خام هم از این لحظه دام‌های من موش آزمایشگاهی تمام هیدروپونیک داران کل کشور ایران...09132011246
مسعود :
1 سال پیش
با توجه به سابقه گلخانه داری و کشاورزی و تحقیقاتی که راجع به علوفه هیدروپونیک داشتم از دوستان متخصص دامپروری..صحبت های این بنده خدای مسئول به واقعیت نزدیک است اما نه به طور کامل.حداقل نصف حرفاش درسته موفق باشید
مبین :
1 سال پیش
سلام برای ی گوسفند در روز چند کیلو لازمه؟
دامپزشک و جیره نویس :
11 ماه پیش
ایشان کاملا اشتباه میکنند و این حرف ها از روی قصد و عمد است چون ایشان دلال خوراک خشک هستند و از وجود علوفه تازه هیدروپونیک که کاملا سالم و اقتصادی است میترسند. ایشان بازنشسته هستند و بهتر است استراحت کنند و نظر علمی ندهند چون علم روز را ندارند
رضا احمد زاده :
5 ماه پیش
پروفسور فضایلی از معدود انسان های دلسوز و باسواد کشور هستند خلاصه حرفشون اینه اگه هیدروپونیک جوابگوی مشکلات دامدار هست برید از کسایی که تو این چند سال گذشته گلخونه شو احداث کردن و تولید و مصرف کردند بپرسید راضی ان و یا اینکه با کلی هزینه و ضرر جمع کردند .
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه