مشاور وزیر راه با بیان اینکه امکان عبور سالانه 50 میلیون تن کالای ترانزیتی از کشور وجود دارد، گفت: از چهار مسیر ریلی اصلی ترانزیتی دنیا، سه مسیر از طریق ایران تعریف شده و باید از درآمدهای سرشار ارزی ناشی از این ظرفیت استفاده کرد. به گزارش فارس، شهریار افندیزاده درباره کسب درآمد توسط کشور به روشهای غیراز اتکا به درآمدهای نفتی به درآمدزایی مناسب از محل ترانزیت اشاره و اظهار کرد: ترانزیت کالا برای کشورهایی که امروز تلاش میکنند سهم بیشتری را در تجارت جهانی داشته باشند، بین کشورها رقابت ایجاد کرده است.
وی اضافه کرد: تلاش زیادی شده است که تجارت جهانی به سمت و سویی برود که اقتصاد کشورها را رونق دهد. در سال 2013 ارزش تجارت کالا و خدمات در دنیا که بین کشورهای مختلف مبادله شد.17هزار و 500 میلیارد دلار بود. این استاد دانشگاه بیان کرد: در بخش حملونقل جادهای نیز بیش از 20 هزار کیلومتر شبکه جادهای کشور، قابلیت عبور کالاهای ترانزیتی دارد و میتواند تاثیر بسزایی در منطقه داشته باشد. افندیزاده تاکید کرد: به هر حال اگر در قالب برنامهریزی طولانیمدت به توسعه ترانزیت در کشور توجه کنیم، با توسعه کریدورها روانسازی عبور و دیگر مواردی که ذکر شد، میتوانیم قابلیتهایی که ایجاد میکنیم تا حدود 50 میلیون تن جابهجایی کالای ترانزیتی در کشور داشته باشیم.
مشاور وزیر راه در امور حملونقل و موافقتنامههای بینالمللی به درآمدزایی مناسب ارزی از محل ترانزیت کالاها از کشور اشاره کرد و افزود: در شرایطی که نرخ نفت در بازارهای جهانی کاهش یافته است، با استفاده از موقعیت جغرافیایی مناسب خدادادی کشور، میتوان درآمدزایی مناسب و مطلوب داشت. قطعا ترانزیت سهم بالایی در درآمدزایی و اشتغال کشور دارد و به دلیل همین اهمیتها، امروز دنیا به آن سمت حرکت میکند که برای برعهده گرفتن این سهم مهم تجارت جهانی تمامی زیرساختهای خود را به سرعت فراهم سازد.