اگر وزیر ورزش تکلیف ما را روشن نکند و دولت از ورزشهای پایه حمایت به عمل نیاورد، مدالآوری در شنا محال است. شنا بهعنوان یکی از ورزشهای پایه و پرمدال در المپیک از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. حدود 120 مدال در رشتههای ورزشی شنا، شیرجه و واترپلو و شنای موزون در بازیهای آسیایی و المپیک توزیع میشود. شمار این مدالها در تعیین رنکینگ کشورها بسیار موثر است.
برای موفقیت در ورزش شنا و شکستن رکوردهای ملی راهی جز ارتقای سیستم فیزیولوژی بدن از سنین پایین وجود ندارد. به همین دلیل در کشورهای توسعهیافته قهرمانان شنا را بهعنوان ابرانسان میشناسند. قهرمان شنای بازیهای آسیایی بدون تردید کاملترین ساختار بدنی را دارد. همانطور که قهرمان سنگین وزن وزنهبرداری جهان بهعنوان قویترین مرد جهان شناخته میشود، قهرمانان شنای جهان را نیز با لقب ابرانسان میشناسند.
با این همه سهم کشور 77 میلیونی ایران از مدالهای طلا در تاریخ بازیهای آسیایی صفر بوده است. در آخرین دوره این مسابقات شناگران ملیپوش ایران تنها در شکستن رکوردهای ملی توفیق داشتند، اما هرگز نتوانستند نیم نگاهی به مدال داشته باشند. برای رسیدن به نقطه مطلوب ابتدا باید بحثهای سختافزاری را مدنظر قرار بدهیم. ما حدود دوهزار استخر سرپوشیده در کشور داریم اما چند استخر در اختیار متولیان امر قهرمانپروری است؟ تا جایی که میدانم در حال حاضر کمتر از 10 استخر در کل کشور در اختیار متولیان کار است.
باقی استخرها برای درآمدزایی به بخش خصوصی واگذار شده است. برای مثال ما در شهر مشهد دو استخر 50 متری داریم اما هر دو در اختیار دانشگاهها است. یعنی سختافزار وجود دارد اما در اختیار متولیان امر قهرمانپروری نیست. بهصورت مداوم این استخرها در اختیار هیاتهای استانی قرار ندارد. حتی یک استخر سالم و استاندارد برای قهرمانپروری در کشور در اختیار متولیان نیست. تا زمانی که در این حوزه سرمایهگذاری نشود، مشکل خواهیم داشت.