به اطرافتان اگر نگاهی بیندازید، متوجه میشوید که فرآیند رشد پدیدهها در دنیای امروزی هر روز درهمتنیدهتر از پیش میشود. به لطف دنیای امروز که اینترنت و وب را به بخشی از زندگی ما تبدیل کرده است، میتوانیم با آدمها و اشیا در سطحی باورنکردنی ارتباط داشته باشیم. این تجربه آنلاین صرفهجویی در زندگی را به همراه دارد و اهمیت خاص خودش را پیدا کرده است. در این تجربه همچنین بسیاری از کارهای یکنواخت و خستهکنندهای که هر روز با آنها سروکار داریم سادهسازی میشوند.
صنایع و شرکتهای زیادی هستند که هدفشان گسترش و حرفهای کردن چنین تجربیات شیرینی است.یکی از این بازارهای در حال گسترش «اینترنت اشیا» یا «IoT» است. این بازار نسبتا تازه مختص قرن بیستویکم و دنیای پرهیاهوی آن است. در «اینترنت اشیا» تمام دستگاههای الکترونیکی مجهز به یک آدرس IP میشوند که امکان انتقال یکپارچه دادهها را از مسیر یک شبکه وایرلس فراهم میکند.این شبکه از دستگاهها به ما اجازه گام نهادن به دنیای وایرلس را میدهد؛ دنیایی که دائما در حال کمتر کردن ارتباط مستقیم انسان و کامپیوتر است.
اصلا شاید خود شما از جمله کسانی باشید که بدون اینکه بدانید از «اینترنت اشیا» استفاده میکنید.سیستمهای امنیتی و دزدگیرهایی که بر خانهها نصب میشود، تکنولوژیهای پوشیدنی و بندهای هوشمندی که روی دست بعضی آدمها میبینید، حتی برخی سطل زبالهها در مکانهای عمومی که پس از پر شدن بهصورت خودکار آلارم میدهند برخی از نمونههای رایج در زمینه «اینترنت اشیا» هستند.
ثبت اختراع در نخستین فرصت
یکی از مهمترین نکاتی که سرمایهگذاران در این فناوری نوظهور باید به آن توجه کنند، ثبت اختراع خود در نخستین فرصت ممکن است. در رابطه با بازار «اینترنت اشیا»، دیده شده که بسیاری از شرکتها درباره محصولی که ارائه دادهاند و در این بازار باعث رشد و درآمدزاییشان شده است با مشکلاتی مواجه شدهاند و کار به تشکیل پرونده برایشان نیز رسیده است. ثبت اختراع در نخستین فرصت ممکن به سادگی میتواند از مشکلات احتمالی پس از آن پیشگیری کرده و همه سود و منافع را در جیب خودتان نگاه دارد.
سرمایهگذاری در شرکتهای کوچک
اکنون در بخش سرمایهگذاری در «اینترنت اشیا» شرکتهایی چون اپل و IBM از جمله بهترینها هستند.آنها را در واقع بهعنوان پیشروهای سرمایهگذاری در صنعت «اینترنت اشیا» میدانند. اما خب همه چیز به این دو شرکت ختم نمیشود. این روزها اتفاقا سرمایهگذاری در شرکتهایی بهتر جواب میدهد که نام و نشانی ندارند. یکی از نکاتی که در شرکتهایی چون اپل وجود دارد این است که هر یک از شرکتهایی که بهعنوان همکار در یک پروژه در زمینه «اینترنت اشیا» حضور داشتهاند و مثلا قطعهای از آن وسیله را ساختهاند هم در سود کار شریک میشوند.
حال آنکه در شرکتهای بینامونشان از این خبرها نیست. شرکتهای بینامونشان با این استراتژی میتوانند به قهرمان تبدیل شوند. در واقع موضوع این است که سرمایهگذاری در ایجاد یک شرکت کوچک در زمینه اینترنت اشیا و بزرگ کردن آن به مراتب کار عاقلانهتری نسبت به دلخوش کردن به شرکتهای بزرگ است.
توجه به امنیت دستگاهها
بزرگترین مسئله در حوزه سرمایهگذاری در «اینترنت اشیا» این است که دستگاههای موجود بتوانند امنیت لازم را فراهم کنند. هکرها میتوانند به خانه و زندگی و وسایل شما دسترسی پیدا کنند، البته در صورتی که امنیت لازم در این دستگاهها وIPها رعایت نشود. در سالهای اخیر و بهویژه با گستردهتر شدن تقاضای استفاده از وسایل اینترنتدار روی امنیت این دستگاهها کارهای بسیاری صورت گرفته است. اما در هر حال سرمایهگذاران این حوزه باید به امنیت داشتن دستگاهها توجه ویژه داشته باشند.
یاد گرفتن از قبلیها
از شرکتها و سرمایهگذارانی که پیش از این در این عرصه سرمایهگذاری کردهاند، یاد بگیرید. به تجربههایشان نگاه کنید و ببینید که کجاها اشتباه کردهاند و چه وقت راه را درست رفتهاند. طبیعتا استفاده از تجربه کسانی که راه تازه شما را رفتهاند بهشما کمک میکند تا تصمیمهای بهتری بگیرید.
به روایت آمار و ارقام
«اینترنت اشیا» بدون تردید اکنون در زندگی ما جاری است، اما هنوز هم جای گسترش بسیار بیشتری دارد.براساس تحقیقی که در شرکت IDC انجام و نتایجش در وال استریت ژورنال رسانهای شده، «بازار اینترنت اشیا» میتواند در سالهای آینده تا سه برابر گسترش یابد. در سال 2014، بازار «اینترنت اشیا» ارزشی برابر 8/655میلیارد دلار داشت که البته این رقم میتواند تا سال 2020 به رقم خیرهکننده 7/1تریلیون دلار برسد.
همچنین هزینههای جهانی برای اینترنت اشیا 17درصد افزایش در نرخ رشد سالانه مرکب را نشان میدهد؛ یعنی از رقم 6/698میلیارد دلار سال 2013 به رقم 3/1تریلیون دلار در سال 2019 خواهد رسید. گزارش IDC همچنین نشان میدهد که منطقهآسیا-اقیانوسیه رشدی کلیدی در حوزه «اینترنت اشیا» را تجربه کرده است. سرمایهگذاری این منطقه از جهان روی «اینترنت اشیا» رقم 280میلیارد دلار را نشان میدهد.
پس از آسیا-اقیانوسیه منطقه آمریکای جنوبی و بعد از آن هم غرب اروپا بیشترین سرمایهگذاری را در «اینترنت اشیا» داشتهاند که سرمایهگذاری هر دو منطقه در مجموع به رقم 250میلیارد دلار رسیده است.اعداد بالا به خوبی نشان میدهد که این صنعت امکان زیادی برای رشد دارد و این قابل توجه سرمایهگذارانی است که میخواهند سرمایهشان را به پای این صنعت نو بریزند. اکنون زمان آن است که سرمایهگذاران به سمت سرمایهگذاری در «اینترنت اشیا» بروند.
و نتیجه اینکه...
دنیای امروز، دنیایی است که «سبد کنترل از راه دورها» از همه سبدهایش سنگینتر است. آدمها همه به دنبال راههایی هستند که بتوانند حتی کارهای روزمره را هم راحتتر انجام دهند. در این شرایط که ذائقه مردم جهان در حال تغییر است، بهترین فرصت برای سرمایهگذاری در «اینترنت اشیا» است. پیشبینیها نشان میدهد که تا سال 2020میلادی 30میلیارد دستگاه تلفن همراه، تبلت، کامپیوتر، تکنولوژیپوشیدنی و سایر دستگاههای مرتبط با اینترنت در کل دنیا وجود داشته باشد.
این درحالیاست که در سال 2009 یعنی فقط شش سال پیش تنها 5/2میلیارد دستگاه مختلف الکترونیکی وجود داشت که تنها شامل تلفنهمراه، تبلت و کامپیوتر میشدند. پس بهسادگی میتوان نتیجه گرفت که «اینترنت اشیا» بهزودی 19 تریلیون دلار به اقتصاد جهان اضافه کرد چراکه IT با سرعت خیرهکنندهای در جهان امروز در حال گسترش و پیشرفت است.
IT به شکل اولیه و سنتی آن هرگز سرعتی را که اکنون در پیشرفت دارد به خود ندیده و این سرعت در پیشرفت مدیون بازار مدرنی است که بخش بزرگی از آن مربوط به «اینترنت اشیا» است. این را هم در نظر داشته باشید که رشد و پیشرفت «اینترنت اشیا» فرصتهای شغلی فراوانی را در آیندهای نزدیک ایجاد خواهد کرد. تولید شغل طبعا باعث رونق اقتصاد یک کشور میشود و وقتی اقتصاد کشوری حالش خوب باشد، مردمش هم حال بهتری را تجربه میکنند.