بازار تجهیزات حفاظتی آتشنشانی (FPS) تا سال 2020 به ارزش 70.18میلیارد دلار با نرخ رشد سالانه 11.53درصد میرسد. این پیشبینی حاکی از آن است که حساسیت جامعه جهانی نسبت به ایمنی محیطهای زندگی و کاری بیشتر شده است. ضمن اینکه ظهور فناوریهای پیشرفته نیز در این صنعت، از دیگر عوامل حرکت رو به جلوی این تجارت است. افزایش هزینههای مربوط به حفاظت از داراییهای شخصی در برابر خطر آتشسوزی، باعث رشد بازار تجهیزات حفاظتی آتشنشانی شده است. بهطوریکه عرصههای تجاری زیادی مانند بانکها، خردهفروشیها، بهداشت و درمان، دولتها، معادن و... را پوشش میدهد.
در این میان پیدایش فناوریهای روز دنیا نیز به پیشرفت این صنعت کمک شایانی کرده، تکنولوژیهای بهکار رفته در ساختمانهای هوشمند، راهکارهای روابط بین انسان و ماشین، فناوریهای نانو، شبکههای حسی بیسیم و. . . از جمله فناوریهایی هستند که در سیستمهای حفاظتی در برابر آتش کارآمد بوده و چشمانداز آینده این صنعت را دستخوش تغییراتی قابل توجه خواهد کرد.
در فناوری دنیای امروز، سنسورهای پیشرفته جدید که اطلاعات دقیق را به واحد کنترل گزارش میکنند، در حال گسترش هستند، این سنسورهای هوشمند با در دست داشتن قابلیتهای شبکهای قادر هستند به راحتی با واحدهای کنترل در ارتباط باشند و کوچکترین تغییرات را گزارش دهند، بهطوریکه کاربران راه دور نیز میتوانند از طریق شبکههای سیمی یا بیسیم با این واحدها در ارتباط باشند.
امروزه فناوریهای نوظهور سیستمهای اطفای حریق و ایمنی، از رشد این بازار با مقررات ایمنی بالاتر بهویژه در کشورهای اروپایی و آسیایی خبر میدهد. سیستمهای اف پی اس فعال، امروزه در بخشهای زیادی از تولیدات نفت، گاز و دیگر معادن وارد شده و توسط ابزارهایی مانند ردیاب آتش، آبپاش و خاموشکنندهها، سری جدید از محصولات اطفای حریق را وارد بازار میکنند. بازار این محصولات با استفاده فراوان و سود بیشتر، از طریق نرمافزارهای شبیهسازی و نقشهبرداری آتش، چشمانداز رو به رشدی را به تصویر میکشد.
تعهدات دولتی و حمایتهای سیاسی، افزایش هزینههای مربوط به اطفای حریق در بخشهای سازمانی و نوآوریهای تکنولوژیک در این صنعت نیز در به جلو راندن این بازار سهم عمدهای دارند. خلاقیت و نوآوری در شبکههای حسگر بیسیم، افزایش قوانین و استانداردهای اجباری و بهبود راهحلهای مربوط به تعامل انسان و ماشین (HMI) نیز فرصتهای عظیمی برای رشد بازار محصولات اطفای حریق هستند.
زمینههای اصلی مصرف محصولات ایمنی آتشنشانی
بازار جهانی محصولات تجهیزات حفاظتی آتشنشانی، طیف عظیمی از تولیدات نفتی و گازی و معدنی، کالاهای مصرفی و خردهفروشیها، حملونقل و تدارکات، مراقبتهای بهداشتی و محصولات مربوط به انرژی را پوشش میدهد.زمینه تولید محصولات اطفای حریق، پتانسیل زیادی برای رشد در این صنعت داشته و با توجه به فناوریهای پیشرفته و مناسبی که توسط سیستمهای افپیاس، ارائه میشود؛ میتواند بخش عظیمی از امکانات تولیدی جهانی این بازار را تامین کند.
خصوصا صنایع نفت و گاز و معدن، زمینههای اصلی زایایی این تجارت در مقیاس بزرگ هستند. کالاهای مصرفی و عرصههای خردهفروشی نیز هر یک بازارهایی نوظهور برای ارائه فناوریهای جدید در محصولات این صنعت به شمار میروند.
ارزش مالی این سیستمهای حفاظتی
آمریکای شمالی، اروپا و آسیا بهعنوان بزرگترین بازارهای مصرف اصلی این صنعت شناخته شدهاند، ضمن اینکه خاورمیانه و آفریقا نیز از دیگر بازارهای عمده این دست از محصولات به شمار میروند. بازار سیستمهای حفاظتی آتش که در سال 2013 به ارزش 33.58میلیارد دلار سیده بود، انتظار میرود تا سال 2020 به ارزش 79.18میلیارد دلار با نرخ رشد سالانه 11.53درصد برسد که با توجه به ظهور و گسترش فناوریهای جدید در این صنعت، رشد قابل توجهی است. بهطوریکه طبق نظر تحلیلگران این بازار پتانسیل رشد سودآوری بیشتری را در سالهای آتی دارد.
بازیگران عمده این تجارت
از جمله بازیگران موفق این بازار میتوان به شرکتهایی نظیر شرکت جنتکس، شرکت بینالمللی هانیول و شرکت جانسون کنترل در ایالات متحده آمریکا، هالما پی ال سی در انگلستان، شرکت هوچیکی در ژاپن، روبرت بوش و سیمنسایجی در آلمان و تیکو در سوییس اشاره کرد. بهعنوان مثال، شرکت هالما، از جمله تولیدکنندگان تجهیزات ایمنی و حفاظتی آتشنشانی است که بهویژه در زمینه تولید حسگرهای ایمنی و دستگاههای سمعی و بصری هشداردهنده به ارائه محصولات خود میپردازد.
این شرکت در حال حاضر با راهاندازی 50کسبوکار وابسته در 23کشور و استخدام 5400کارمند در سطح جهان، به ارائه محصولات خود میپردازد و تمرکز اصلی آن نیز روی بازار محصولات ایمنی و سلامت و محیط زیست است.