وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به فعالیت بیش از 4 هزار موسسه خیریه در کشور، گفت: باید مشارکت فرهنگی و اجتماعی را توسعه داده و آن را به همه لایههای اجتماعی ببریم، امروز نیازمند جامعه پرنشاط، پرتحرک و امیدوار به آینده هستیم. به گزارش ایسنا، علی ربیعی در مراسم رونمایی از دستورالعمل اصلاحی تاسیس، انحلال و اداره موسسات غیردولتی بند 13 ماده 26 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت با بیان اینکه سال گذشته جلسهای با خیرین داشتیم و آنها از مقررات دست و پاگیر در بخش رفاهی گلایه میکردند، گفت: این موضوع را مورد توجه قرار دادیم و سعی کردیم آن را برای شرکای اجتماعی دیگر نیز بسط دهیم و به مقرراتزدایی بپردازیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر تعاونیهای مختلفی با ما در ارتباط هستند و سعی کردیم اختیارات خود را در این تعاونیها کاهش دهیم و قطعا در سال 94 وضعیت بهتری خواهیم داشت. به گفته ربیعی، برای نخستین بار اتاق فکری که همه مشربهای فکری در آن حضور داشتند، در تعاونیها تشکیل شد. وزیر کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه شعار تسهیلگری، حمایتگری و حذف مداخله را در این وزارتخانه دنبال میکنیم، گفت: نزدیک به هزار تشکل در بخش کارگری و کارفرمایی به مجموعه تشکلهای کارگری اضافه کردیم و باور داریم که باید نظارت بر این تشکلها از طریق خود افراد انجام شود.
ربیعی افزود: چندی پیش با بازنشستگان فرهنگی جلسهای داشتیم و آنها به بازنشستگی خود بهچشم مسئله مینگریستند، اما ما آن را فرصت تلقی میکنیم. اینها ظرفیت عظیمی هستند و فکر کردیم با وجود آنکه بیش از 150 هزار کودک بازمانده از تحصیل داریم، میتوانیم از ظرفیت بازنشستگان فرهنگی برای رفع بیسوادی استفاده کنیم، به همین نسبت میتوان از بازنشستگان گروههای دیگر نیز استفاده کرد.
وزیر کار و رفاه اجتماعی افزود: امروز تحولات عظیمی در نهاد خانواده در حال رخ دادن است و میدانیم که جامعه بسیار پیچیدهای داریم. دولت باید با حمایت بخشخصوصی و نهادهای مدنی زمینهساز و تسهیلگر خیر جمعی باشد. بهعنوان یک دولت متواضع معتقدیم در برخی حوزهها نهادهای مدنی فعالتر از دولت هستند. بنابراین حتما باید در مفهوم مشارکت تجدیدنظر کنیم.