براساس گزارش جدیدی که بهصورت مشترک توسط «سازمان خواربار جهانی ملل متحد» و «سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه» تهیه و منتشر شده است، پیشبینی میشود که میانگین قیمت موادغذایی طی 10 سال آینده رو به کاهش گذارد. به گزارش ایانا، افزایش تولید در واحد سطح، افزایش تولید و رشد کم تقاضای جهانی باعث خواهد شد قیمت موادغذایی تدریجا کاهش یابد، اما به احتمال زیاد هنوز نسبت به قیمتهای اوایل دهه 2000 در سطح بالاتری قرار خواهد داشت. براساس گزارش «دورنمای محصولات کشاورزی 2024-2015»، با کاهش بهای نفتخام قیمت نهادههای انرژی و کودهای شیمیایی نیز در بخش کشاورزی کاهش یافته که این امر تنزل قیمت محصولات کشاورزی و موادغذایی را در پی خواهد داشت.
این گزارش همچنین پیشبینی کرده تجارت جهانی محصولات کشاورزی طی دهه آینده از نرخ رشدی کمتر نسبت به دهه قبل برخوردار شده، ولی سهم آن از تولید و مصرف جهانی ثابت باقی خواهد ماند. این گزارش همچنین اشاره دارد که طی سالهای پیشرو، میزان تمرکز تولید عمده محصولات کشاورزی در تعداد محدودتری از کشورها افزایش یافته و از سوی دیگر بازارهای صادراتی نیز گستردگی بیشتری خواهد یافت که مسئله نظارت و کنترل تجارت جهانی را مشکلتر خواهد ساخت. نقش فزاینده گروه کوچکتری از کشورها در تولید محصولات عمده کشاورزی، خطر بروز بحران غذایی در صورت روبهرو شدن با حوادث طبیعی یا ایجاد وقفه در روند تجارت جهانی را افزایش خواهد داد.
گزارش پیشبینی کرده که طی سالهای آینده و همگام با رشد جمعیت و شهرنشینی و همچنین افزایش سرانه درآمد در کشورهای پیشرفته، شاهد افزایش تقاضا برای موادغذایی و محصولات کشاورزی خواهیم بود. افزایش درآمد، مصرفکنندگان را تشویق کرده تا رژیم غذایی خود را تنوعبخشیده و از رژیم مبتنی بر نشاسته به رژیم پروتئین حیوانی گرایش پیدا کنند. در نتیجه انتظار میرود قیمت انواع گوشت و لبنیات نسبت قیمت غلات و محصولات کشاورزی مشابه، افزایش پیدا کند. در بین محصولات کشاورزی نیز قیمت غلات دانه درشت و دانههای روغنی، به دلیل کاربردشان در تولید خوراک دامی، نسبت به سایر محصولات افزایش بیشتری خواهد یافت. به اظهار دبیرکل OECD در هنگام ارائه گزارش در پاریس، دورنمای کشاورزی جهان اکنون آرامتر و با ثباتتر از چند سال قبل است. وی اعتقاد دارد: «دولتها از هماکنون باید از امتیاز فرصتی که به وجود آمده استفاده کرده و بر سیاستهای توسعهای خود تمرکز کرده، نوآوری را ارتقا داده، مدیریت بحران را بهبود بخشیده و اطمینان یابند که مزایای سیستم کشاورزی کارآمد عادلانه بین کشاورزان و مصرفکنندگان توزیع خواهد شد.»