نامه چهار وزیر کابینه به رئیس‌جمهوری و این‌گونه اقدامات از جانب مسئولان کشوری بیشتر جنبه دلگرم‌کننده برای فعالان بازار سهام دارد. این نامه باعث شد تا فعالان احساس کنند که موضوع مهم بازار سهام در اولویت‌های مسئولان کشور و در عالی‌ترین سطح اجرایی قرار دارد. در این نامه دغدغه سرمایه‌گذاران که نزدیک به دو سال است با شرایط بازار نزولی مواجه بوده‌اند، مورد توجه قرار گرفته است. آنچه موجبات رشد بازار سهام را فراهم می‌کند واقعیت‌های اقتصادی است که در سطح صنایع و شرکت‌های پذیرفته شده در بورس رخ می‌دهد البته بازار سهام به تناسب آن سطح از کارایی که دارد برخی مواقع دچار اشتباه می‌شود و به‌درستی منعکس‌کننده واقعیات اقتصادی نیست.

از آنجا که بازار سهام آینده‌نگر بوده و همواره با توجه به پیش‌بینی‌هایی که از روند سودآوری شرکت‌ها در سال‌های آینده دارد و از طرفی گشایش‌های سیاسی که رخ داده و برجام به مرحله اجرا نزدیک شده به نظر می‌رسد بازار سهام واکنش مناسب را به این اتفاقات مطلوب نداشته و سرمایه‌گذاران با توجه به زیان‌هایی که در 20 ماه گذشته داشته‌اند هنوز شرایط جدید را باور نداشته و همچنان بازار سهام با تقاضای مناسبی که موجبات رشد قیمت‌ها را دارد، مواجه نشده است.

بازار سهام و پول از مهم‌ترین رقیبان یکدیگرند و جذابیت در هر کدام از دو بازار رکود را بر بازار دیگر رقم خواهد زد به‌نحوی‌که در صورت کاهش نرخ سود بانکی منطقا باید حجم نقدینگی به سمت بازار سهام روانه شود که این تقاضای ایجاد شده باعث رونق بازار سهام خواهد شد.

* کارشناس بازار سهام