معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت از برنامههای این وزارتخانه برای تبدیل ارتباط صنعت و دانشگاه به شراکت خبر داد. بــه گــزارش خــبرنگار «فرصتامروز» روز گذشته علی اصغر توفیق، در نشستی خبری با تأکید بر اهمیت جایگاه و ارتباط مؤثر صنعت و دانشگاه گفت: برای تحقق ارتباط مؤثر به این دو نیازمند نگاه جدیدی دراین بخش هستیم که ایجاد شراکت در زمینه اجرای طرحها از جمله اهدافی است که در ادبیات جدید به دنبال رسیدن به آن هستیم.
او با بیان اینکه در شرایط فعلی صنعت و دانشگاه به بلوغی رسیدهاند که بخواهند با یکدیگر مشارکت کنند، اظهار کرد: برای اینکه این نگاه محقق شود، باید ابزار کار هم فراهم شود و هر دو طرف همه آورده خود را وسط بگذارند. آورده دانشگاه توان علمی و تحقیق آن است و آورده صنعت تأمین نیازهای موضوعی و مالی دانشگاه.
توفیق با اشاره به برگزاری نخستین نمایشگاه دستاوردها و پنجمین جشنواره تقدیر از برترینهای پژوهش و فناوری، تصریح کرد: در سالهای گذشته هفته پژوهش در دانشگاهها برگزار میشد و صنعتگران صرفاً نقش ناظر را در دانشگاهها بازی میکردند اما ما در نمایشگاه امسال از صنعتگران خواستیم که در این نمایشگاه حضور پیدا کنند تا تعامل بیشتری میان این دو گروه برقرار شود.
معاون وزیر صنعت با بیان اینکه با این شراکت خواستهها و منافع مشترک در جهت رسیدن به هدف مطلوب شکل خواهد گرفت، افزود: در شرایط فعلی بخش صنعت ودانشگاه به بلوغ نسبی دست یافتند که با انجام شراکت، هدفهای آنی جای خود را به اهداف بلندمدت خواهد داد. او با بیان اینکه حضور صنایع در نمایشگاه مذکور، دو وجه دارد، گفت: حضور صنایع نشاندهنده توان صنایع در فعالیتهای پژوهشی و خلق دانشهای کاربردی است. همچنین صنایع میتوانند در این نمایشگاه نیازها و مشکلات خود را بیان کنند.
توفیق با اطمینان از اینکه حضور صنایع در این نمایشگاه در ایجاد مشارکت با دانشگاه مثمرثمر خواهد بود، تأکید کرد: حدود سه ماه پیش ما نمایشگاهی کوچک را تحت عنوان کاربرد نانو در صنعت خودرو برگزار کردیم. از میان 10 محصولی که در این نمایشگاه ارائه شد اکنون سه محصول در مرحله امضای قرارداد است و دو محصول دیگر نیز به مرحله تولید انبوه رسیدهاند. همین تجربه کوچک ما را به الزام حضور صنعتگران در نمایشگاه دستاوردها تشویق کرد.
معاون وزیر صنعت با اشاره به ظرفیتهای قانون رفع موانع تولید برای ایجاد ارتباط بیشتر میان صنعت و دانشگاه، توضیح داد: در مواد 4، 31، 35 و 44 این قانون نحوه تأمین مالی پروژههای دانشگاهی برای صنعت مشخص شده است که به رفع نیازهای مالی دانشگاه کمک میکند. او همچنین درباره پیشنهادات این معاونت برای بودجه سال 95، بیان کرد: یکی از پیشنهادات ما این بوده که 500 میلیون دلار از محل بازگشت منابع صندوق ذخیره ارزی به تحقیقات و پژوهش در حوزه صنعت اختصاص داده شود. همچنین یک درصد از ارزش کالاهای وارداتی که تکنولوژی ساخت آنها در کشور موجود نیست، صرف مطالعه و تحقیق برای تولید همان محصولات شود. موضوع دیگر اختصاص یک درصد از کل اعتبارات هر دستگاه دولتی به پژوهش و فناوری است.
توفیق افزود: اختصاص 4هزار میلیارد از محل هدفمندی یارانهها برای اشتغال جوانان تحصیلکرده در صنایع است که ریسک صنعتگران را برای استخدام نیروهای جوان پایین میآورد.