نماینده نور و محمودآباد در مجلس، با انتقاد از آلودگی بیش از حد دریای خزر و سمی شدن آبزیان از تدوین طرحی از سوی نمایندگان استانهای شمالی کشور در مجلس برای مقابله با این بحران خبر داد.
عبدالوحید فیاضی، با انتقاد از اوجگیری ورود سموم منسوخ کشاورزی به دریا گفت: با ورود این سموم باید بدانیم که از این پس خوردن ماهی دریا شمال، یعنی رفتن به استقبال امراض گوناگون و سرطان.
وی با تاکید بر ضرورت تسریع در سالمسازی دریا افزود: رسیدگی به وضعیت دریای خزر و مقابله با آلودگیهای آن بارها محل مناقشه نمایندگان با مسئولان بوده، اما متاسفانه تاکنون قدمی برای این مهم برداشته نشده است.
این نماینده مجلس نهم، با بیان اینکه ورود فاضلابهای صنعتی، شهری و همچنین سموم خارج از رده و منسوخ کشاورزی به دریا موضوعی است که سلامت آب و آبزیان را به خطر انداخته، گفت: نداشتن برنامه دقیق و منسجم از سوی مسئولان از جمله استانداریها و همچنین وزارت کشور به آلوده شدن دریای خزر منجر شده که تهدیدی جدی برای سلامت افراد به شمار میرود.
وی با بیان اینکه بیتوجهی به سلامت دریا، یعنی به خطر افتادن اقتصاد صیادی، گفت: با ادامه روند کنونی و اوجگیری آلودگی دریا باید منتظر به صفر رسیدن آمار ورود گردشگران به مناطق شمالی کشور باشیم.
فیاضی ورود فاضلاب شهری و صنعتی را تهدیدی دانست که سالها در سکوت مسئولان، دریا را به کام ناامنی از حیث سلامت کشانده، افزود: دپوی زبالهها در حریم دریا یکی دیگر از معضلات زیستمحیطی است که سلامت دریا و آبزیان آن را تهدید میکند. طبق گزارشها بیشترین آمار مبتلایان به سرطان به استان مازندران مربوط است.
وی با تاکید بر ضرورت ورود مسئولان به بحث سالمسازی و مقابله با آلودگی دریای خزر، گفت: گویا برخی اجرای طرح عفاف و حجاب برای شنای بانوان در دریا را با طرح سالمسازی آن اشتباه گرفتهاند، زیرا در مکانهایی با ایجاد پلاژ با نام طرح سالمسازی امکان استفاده بانوان از دریا فراهم شده که این طرحی فرهنگی است و ارتباطی به طرح سالمسازی دریا ندارد.
فیاضی با بیان اینکه رعایت نکردن بهداشت فردی و ریختن زبالهها و فاضلابهای خانگی به رودخانههای منتهی به دریا یکی دیگر از معضلاتی است که فاجعه کنونی دریای خزر را منجر.