رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه این استان، بزرگترین تولیدکننده انجیر خشک در کشور است، گفت: اقدامات حمایتی و حفاظتی از این ثروت پنهان استان باید گستردهتر شود. به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی فارس، دکتر محمدمهدی قاسمی، از پیشبینی تولید انجیر خشک از باغات انجیر دیم استان به میزان 35 هزار تن در سال 94 خبر داد و گفت: کشورهایی چون ترکیه، مصر، اسپانیا و پرتغال نیز سطح زیر کشت و تولید محصول قابل توجهی دارند، اما محصول انجیر خشک ایران بهویژه استهبان از نظر کیفی منحصر به فرد بوده و در سطح جهانی بینظیر است.
وی خاطرنشان کرد: استان فارس دارای 49 هزار هکتار انجیرستان دیم است که 23 هزار و 280 هکتار آن در استهبان، 7 هزار و 800 هکتار در نیریز، 5 هزار و 300 هکتار در داراب، 5 هزار هکتار در جهرم، 4 و 400 هکتار در کازرون، یکهزار هکتار در فیروزآباد، 900 هکتار در کوار و مابقی در سایر شهرستانها قرار دارند. رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس، با اشاره به اینکه در سال گذشته صادرات انجیر واحدهای تحت پوشش سازمان جهادکشاورزی فارس 4 هزار و 538 تن به ارزش 17میلیون دلار بوده است، گفت: در برخی سالها صادرات انجیر خشک فارس به 8 تا 10 هزار تن میرسد.
وی افزود: با ثبت باغهای انجیر استهبان بهعنوان یک میراث ملی در سازمان خواربار جهانی، توجه بیشتری به آن معطوف شده و چتر اقدامات حمایتی و حفاظتی از آن گستردهتر میشود.