در قسمتهای گذشته راجع به موارد زیادی صحبت کردیم. در کل 15 مورد از نکاتی را ذکر کردیم که جزو باورهای ممنوعه بود! بهعنوان مثال شما نباید فکر کنید که سر از ترازنامه بانکها در نمیآورید یا آمار نشان میدهد بخش قابل توجهی از این آدمها شانسی و تصادفی به موفقیت رسیدهاند. حال امروز میخواهیم از نمونههای دیگری برایتان صحبت کنیم که اغلب باعث شکست سرمایهگذاری میشود.
یادتان باشد وقتی این سطور را مطالعه میکنید به ضمیر ناخودآگاهتان بقبولانید که نباید این باورها و ذهنیتها را داشته باشد. اگر فکر میکنید هنوز ذهنتان با آنچه که در این قسمت گفته میشود همخوانی ندارد، دست نگه دارید و فعلا سرمایهگذاری را به تعویق بیندازید. زیرا این موارد اگرچه شاید به نظر پیش پا افتاده باشند، اما اصول اولیهای هستند که از نظر روانشناسی، شخص سرمایهگذار را برای سرمایهگذاری آماده میکنند.
1- شرکتهایی که به ظاهر فرآیندی تکراری و خستهکننده دارند، معمولا موفقتر و پولسازتر هستند. شرکتهای تولید موادغذایی، خمیردندان و پیچ و مهره از این دست هستند.
2- هر چه اصرار به ادغام شرکتهای مختلف با هم بیشتر باشد، احتمال شکست نهایی بیشتر است. شرکتهای بزرگ عاشق ایجاد امپراتوری با صرف هزینههای زیاد هستند.
3- بحران اقتصادی بعدی هیچ شباهتی به بحران اقتصادی پیشین ندارد. این یک قانون نانوشته است.
4- دروغ و شایعه میتواند خواجه حافظ شیرازی را هم خبردار کند، حال آنکه حقیقت معمولا در ذهنها و قلبها باقی میماند.
5- برای بسیاری از افراد یافتن راههای پسانداز بسیار مهمتر از پیدا کردن روشهای مطمئن سرمایهگذاری است.