دبیر انجمن ارگانیک ایران از کشت و تولید محصولات ارگانیک زراعی و باغی در سطح 41 هزار هکتار از اراضی کشور خبر داد و گفت: 50 درصد از این تولیدات صادر میشود. به گزارش ایرنا، مهدی مهدیپور در همایش ملی تولید و تجارت محصولات ارگانیک در گرگان اظهار داشت: علاوه بر این مقدار اراضی، در 39 هزار هکتار اراضی کشور نیز بهصورت طبیعی محصولات ارگانیک تولید میشود.
وی با اشاره به اهمیت کشت و تولید محصولات ارگانیک درحفظ سلامتی افراد، محیطزیست و تجارت خارجی گفت: برای تحقق اهداف مورد نظر در این سه حوزه چارهای جز توجه و توسعه کشت این محصولات نداریم. مهدیپور اضافه کرد: اکنون در 164 کشور بهویژه کشورهای اروپایی، محصولات ارگانیک تولید میشود که از سابقه چنددههای برخوردار هستند درحالی که در ایران این فعالیتها از حدود یک دهه پیش آغاز شده است.
وی با اشاره به تولیدات محصولات ارگانیک در ترکیه افزود: این کشور 500 هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی خود را به تولید محصولات ارگانیک اختصاص داده است و از این طریق ضمن تولید محصولات سالم برای شهروندان خود، حضوری فعال نیز در بازارهای خارجی دارد.
دبیر انجمن ارگانیک ایران خاطرنشان کرد: انجمن ارگانیک ایران از شش سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده و با تشکیل کمیسیونهای تخصصی و فنی، اقدامات خوبی در زمینه ترویج فرهنگ تولیدات محصولات ارگانیک و نظارت بر این محصولات داشته است. مهدیپور افزود: این انجمن در 15 استان نمایندگی دارد و 35 فروشگاه عرضه محصولات ارگانیک در سطح کشور راهاندازی کرده و در عین حال از توزیع 45 محصول غیرارگانیک که به نام محصول ارگانیگ عرضه میشد، جلوگیری کرده است.
محصــولات ارگانیــک محصولاتی هستند که در تمام مراحل رشد با سیستم طبیعی هماهنگ بوده و در خاکی که از چند سال قبل هیچگونه سموم دفع آفات گیاهی نظیر علفکشها، قارچکشها و مواد شیمیایی در آن استفاده نشده و فقط با مواد طبیعی مانند کمپوست گیاهی تقویت میشود، رشد میکنند. در ترکیبات میوههای ارگانیک هیچگونه اصلاح ژنتیکی صورت نمیگیرد و از گازها برای رشد زودرس میوهها استفاده نمیشود و به همین دلیل رنگ این نوع میوهها طبیعی است و خیلی پررنگ یا کمرنگتر از حد معمول نیست.