جمعه, ۹ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Fri, 29 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

آیا روزی در آمریکا خواهد آمد که دانشمندان هم به اندازه ستارگان سینما احترام و بزرگی داشته باشند؟ نام های بزرگ سیلیکون ولی که اینطور فکر می کنند.

یوری میلنر، یکی از سرمایه گذاران حوزه تکنولوژی دراین باره زمانی به سی ان ان مانی گفت: «زمانی اینشتین برای خود یک سلبریتی بود اما حالا حتی یک دانشمند هم در میان 200 سلبریتی برتر دنیا نیست.»
آنجا بود که یک جایزه برای دانشمندان سیلیکون ولی به نام «جایزه پیشرفت بزرگ» یا «Breakthrough Prize» تعریف شد.

این جایزه با پیشاهنگی بزرگان تکنولوژی چون میلنر، مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیس بوک و سرگئی برین یکی از بنیانگذاران گوگل به کسی داده می شود که بهترین و درخشان ترین عملکرد را در رشته های ریاضی، فیزیک و علوم زیستی داشته باشد. این جایزه در یک مراسم پرزرق وبرق و با باحضور نام های آشنا و بزرگ برگزار می شود.

یکشنبه گذشته پنجمین دوره این مراسم برگزار شد. سیلبریتی هایی مثل ویل  ای ام، کوین دورانت و سینا میلر روی فرش قرمز این مراسم که در مرکز تحقیقاتی Ames ناسا برگزار شد، حضور داشتند. این جایزه به 9 ریاضیدان، فیزیکدان، پزشک و زیست شناس رسید.

ارزش هر یک از این جوایز 3 میلیون دلار است. این یعنی ارزش مالی جایزه پیشرفت بزرگ سه برابر ارزش مالی جایزه نوبل است.

برین قبل از برگزاری دوره پنجم این مراسم گفت: «هدف از برگزاری مراسم جایزه پیشرفت بزرگ جلب توجه ها به سمت علم و دانش به اندازه تلویزیون و ورزش است.»

به گفته او اگر به دو دهه اخیر نگاه کنید، پیشرفت های بزرگ علمی باعث شده زندگی مردم به شکوفایی و پیشرفت برسد. برین همچنین از دولت آینده آمریکا خواست این جایزه را به رسمیت بشناسد.

او در بخش دیگری از حرف هایش گفت: «اگر آمریکا بخواهد در آینده هم در خط مقدم جبهه پیشرفت گام بردارد، به نظرم مانع علم شدن کاری بس احمقانه است.»

بسیاری از دریافت کنندگان این جایزه مهاجران هستند. نکته ای که خود دریافت کنندگان در صحبت های خود پس از گرفتن جایزه به آن اشاره کردند. جالب اینکه خود آقای برین با اعتماد به نفس در صحبت هایش گفت که روسی است و از مهاجران به حساب می آید.

نگاهی به برندگان جایزه پیشرفت بزرگ نشان می دهد سال 2016 سالی خوب برای علم در دنیا بود. یک تیم فیزیکدان از موسسه تکنولوژی کالیفرنیا و دانشگاه MIT به خاطر حرکت پیشگامانه در تشخیص امواج گرانشی مورد تقدیر قرار گرفتند. این دستاورد مهر تاییدی است بر نظریه نسبیت اینشتین که 100 سال پیش درباره امواج گرانشی گفته بود.

در این مراسم همچنین دانش آموزان هم در رقابت ویدئوی علمی شرکت کردند که برندگان این مسابقه دو دختر 18 ساله از پرو و 17 ساله از سنگاپور بودند.

تلاش برای سلبریتی  شدن چهره های علمی و فناوری دنیا در جهان و هم ردیف کردن آنها با سلبریتی های هنر و ورزش حالا شکل جدی تری به خود گرفته است. در آمریکا اکنون این مراسم درحال جا افتادن و شناخته شدن است. حضور چهره  های بزرگ کسب وکاری دنیا نیز اعتبار ویژه ای به این جایزه داده است.

از اینها مهم تر اما میزان ارزش مالی این جایزه است که انگیزه بالایی برای دانشمندان ایجاد می کند. این پول می تواند به پررنگ تر شدن نام دانشمندان در روزگار هجوم چهره های هنری و ورزشی کمک زیادی بکند.

منبع : CNNMoney
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/LXbZTseu
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتامحاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه