معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ایمیدرو در جهت افزایش بهرهوری و سهم موثر در رشد اقتصادی کشور تلاش میکند بهطوریکه طی سالهای اخیر ایمیدرو با فعالیتهای خود در حوزه معدن وصنایع معدنی نقش دوم را در رشد ناخالص ملی را پیدا کرده است. به گزارش شاتا مهدی کرباسیان، در مراسم سومین همایش جایزه بهرهوری معادن وصنایع معدنی ایران گفت: هماکنون بخش معدن وصنایع معدنی در رشد ناخالص داخلی دارای رشد 6درصدی است که از این میزان یک درصد به بخش معدن و5درصد به بخش صنایع معدنی تعلق دارد.
به گفته کرباسیان در سالهای اخیر ایمیدرو با اتخاذ دو استراتژی یکی بهرهوری و ارتقای آن و دیگری آموزش و حرکت به سمت پژوهش است. وی در توضیح این مطلب افزود: در بودجه سال 94 ایمیدرو بالغ بر 12 میلیارد تومان بودجه برای آموزش وپژوهش اختصاص یافته است. معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت در ادامه گفت: تا پایان سالجاری کار اکتشاف 200 هزار کیلومترمربع پهنههای معدنی کشور کامل میشود و این در حالیاست که در کل تاریخ معدنی ایران زمین تنها بالغ بر 100 هزار کیلومترمربع کار اکتشافی در معادن کشور انجام شده بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: همچنین از میان 200 هزار کیلومترمربع کار اکتشافی به میزان 200 میلیون تن ذخایر سنگ آهن و 200میلیون تن زغال سنگ به ذخایر مواد معدنی ایران افزوده شده است. وی در توضیح این مطلب، افزود: بهطور مثال در منطقه سنگان در اثر فعالیتهای اکتشافی ذخایر سنگ آهن پیشبینی میشود بالغ بر 17 میلیون و 500 هزارتن کنسانتره و گندله حاصل شود. معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت در ادامه تصریح کرد: در اوایل کار دولت یازدهم به تعداد 30 طرح ملی در کشور بهطور راکد و نیمه راکد رها شده بود که با سعی و تلاش دولت همچنین ایمیدرو 2 طرح راکد ونیمه راکد در سالجاری به بهرهبرداری رسید.
رییس سازمان توسعه ونوسازی معادن وصنایع معدنی ایران گفت: در سالهای 91 و 92 میزان صادرات فولاد زیر 200هزارتن بوده که این میزان صادرات در11ماهه سال 93 به 2 میلیون و 500 هزارتن رسیده است. به گفته کرباسیان یک درصد سرمایهگذاری در بخش معدن معادل 3 درصد ارزش افزوده ایجاد میکند. وی افزود: در دنیا تولید فولاد به ازای هر یک نفر 650 کیلو و در ایران این میزان بالغ بر 300 کیلو گرم است و در زغال سنگ رقم آن آنقدر پایین است که قابل بازگویی نیست.
برپایه این گزارش شمس الدین سیاسی راد، دبیر علمی سومین همایش جایزه بهرهوری معادن وصنایع معدنی ایران نیز گفت: ایمیدرو در چارچوب استراتژیهای جدید خود بهعنوان سازمان توسعهای در کنار سرمایهگذاریهای جدید توجه به منابع انسانی و تامین فرآوریهای مناسب مواد معدنی را نقشه راه خود کرده است. به گفته سیاسی راد رقابتی کردن فضای اقتصادی، تعامل با دنیا و بهرهوری عوامل تولید و نیروی کار از مهمترین شاخصههای بهبود بهرهوری تلقی میشوند. همچنین استفاده بهینه از توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات سهم بسزایی در جبران عقبماندگیهای بنگاههای اقتصادی خواد داشت. دبیر علمی سومین همایش جایزه بهرهوری معادن و صنایع معدنی ایران یادآور شد: سال آینده ایمیدرودرخصوص معادن کوچک مقیاس و کانیهای غیرفلزی مطالعات خود را آغاز خواهد کرد.
برپایه این گزارش دکتر رویا طباطبایی، رییس سازمان ملی بهرهوری ملی نیز در این همایش گفت: بهرهوری حاصل کارایی و اثربخشی است و اثربخشی بیشتر در حوزه توجه به مسائل زیست محیطی نمود پیدا میکند. به گفته طباطبایی طی سالهای گذشته بهرهوری نیروی کار بیش از بهرهوری سرمایهای بوده زیرا اثرات سوء تحریم مانع از استفاده از تجهیزات و تکنولوژی روز دنیا توسط جمهوری اسلامی ایران شده است.