مدیرکل نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری بانک مرکزی با تاکید بر ضرورت انتقال دارایی ها و بدهی های تعاونی های اعتباری منحله به مؤسسه کاسپین، در خصوص حل مشکل نقدینگی این مؤسسه گفت: قطعا بانک مرکزی مثل همیشه نقش اساسی خودش را در مواقع ضروری ایفا می کند.
عباس کمره ئی در گفت وگو با فارس، در خصوص مؤسسه کاسپین گفت: قرار بر ادغام چند تعاونی اعتباری یا مؤسسه در مؤسسه کاسپین نبود بلکه این نهادها منحل شدند و مقرر شد دارایی ها و بدهی های آنها به کاسپین منتقل شود.
وی افزود: اول باید دارایی ها و بدهی ها منتقل شود و بعد متناسب با آن سپرده تامین شود و هم اکنون کاسپین در این مرحله قرار دارد.
مدیر کل نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری بانک مرکزی با اشاره به جلسات متعدد با مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره کاسپین،گفت: ما در این جلسات تأکید کردیم که فرآیند انتقال اموال تسریع شود.
وی با بیان اینکه براساس نظام نامه طراحی شده اموالی باید منتقل شوند که قابلیت انتقال را دارند، تصریح کرد: فرآیند انتقال در حال انجام است؛ البته برخی تعاونی های منحله با مؤسسه کاسپین همکاری نکردند.
کمره ئی در پاسخ به این سوال که آیا قرار است هیأت مدیره و مدیرعامل مؤسسه کاسپین تغییر کنند، گفت: دوره عضویت در هیأت مدیره دو سال است و این دوره برای اعضای فعلی به اتمام رسیده است، برخی از اعضای فعلی داوطلب عضویت دوباره هستند و برخی هم نیستند.
وی ادامه داد: بانک مرکزی طبق مسئولیت خود صلاحیت افراد معرفی شده را بررسی می کند، البته باید توجه داشته باشیم که تغییر افراد به خودی خود تاثیری ندارد و فردی باید به عضویت هیأت مدیره منصوب شود که توانایی کار و عمل داشته باشد.
مدیر کل نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری بانک مرکزی در واکنش به این نکته که اعضای هیأت مدیره و مدیرعامل کاسپین در انتقال اموال تعلل کردند، گفت: ما هم معتقدیم بهتر از این می شد کار را به جلو برد؛ وقتی شورای پول و اعتبار مجوز فعالیت مؤسسه کاسپین را صادر کرد، فرض بر این بود که متولیان کاسپین به سرعت کار را جلو می برند.
وی اضافه کرد: اگر مشکل و نقصانی هم وجود داشت و تعاونی های منحله همکاری نمی کردند، مدیران کاسپین می توانستند به مراجع ذی صلاح مراجعه کنند.
کمره ئی در پاسخ به این پرسش که اگر فرآیند انتقال اموال به پایان برسد، مشکل کمبود نقدینگی مؤسسه کاسپین هم حل خواهد شد، گفت: این دیگر به مرحله بعدی مربوط می شود. قطعاً بانک مرکزی مثل همیشه نقش اساسی خودش را در مواقع ضروری ایفا می کند.
وی افزود: البته این گونه نیست که فکر کنیم فقط با تامین منابع مشکل حل خواهد شد، بلکه باید با تکمیل ساختار دارایی ها و بدهی های بانک که با انتقال کامل اموال تعاونی های اعتباری منحله انجام می شود، مشکل به صورت اساسی رفع خواهد شد و پس از اتمام این کار، برای تامین نقدینگی مؤسسه هم اقداماتی انجام می شود.