مدیر عامل سیم و کابل ابهر به دولت پیشنهاد داد که دولت بخشی از تهاتر درآمدهای بلوکه شده ایران در سایر کشورها را به فعالان صنعت برق بسپارد. به این ترتیب از حجم بدهیهای این وزارتخانه به پیمانکاران بخش خصوصی کاسته خواهد شد.
علیرضا کلاهی در نشستی خبری که دیروز در محل این شرکت برگزار شد، افزود: دولت در حال تصمیمگیری درباره این پیشنهاد است. سال گذشته نیز شرکت سیم و کابل ابهر بخشی از مطالبات خود از دولت را به این شیوه وصول کرده است. این شرکت با واردات کنجاله سویای هندی به ایران، اگرچه از نظر اقتصادی اندکی ضرر کرد اما توانست بخشی از مطالبات خود را وصول کند.
وی با اشاره به اینکه 95 درصد مواد اولیه مورد استفاده در صنعت سیم و کابل تولید داخل بوده و 90 درصد آن به کانیهای فلزی وابسته است، بیان کرد: متاسفانه بهرغم آنکه نرخ فلزاتی نظیر مس، آلومینیوم، سرب و فولاد در بازارهای جهانی کاهش یافته، تولیدکنندگان سیم و کابل این اقلام را در بازار داخلی با قیمتهای منطبق بر بازارهای بینالمللی خریداری نمیکنند. ضمن آنکه خرید آلومینیوم دو هفته پیش توسط کابلسازان با دلار چهار هزارتومانی انجام شدهاست.
وی در پاسخ به «فرصت امروز» درباره تاثیر ارزان شدن قیمت نفت بر پروژههای صنعت برق، بیان کرد: در حال حاضر به دلیل نبود بودجه، پروژه جدیدی در کشور اجرا نمیشود. بسیاری از واحدهای سیم و کابل با 30 درصد ظرفیت خود کار میکنند. در نتیجه تنها راه خروج صنعت برق از رکود فعلی ورود به بازارهای خارجی و اجرای پروژه کاهش تلفات در شبکههای برق است.
وی ادامه داد: با اجرای پروژه کاهش تلفات، علاوه بر اینکه برای 700 هزار نفر فرصت شغلی جدید ایجاد میشود، اگر ظرفیت شبکه را 70 هزار مگاوات در نظر بگیریم و میزان تلفات را از 20 درصد فعلی به 10 درصد برسانیم، هفت هزار مگاوات نیز در مصرف برق کشور صرفهجویی خواهد شد.