یکشنبه, ۴ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Sun, 24 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

در بازار‌های بورس دنیا چه خبر است؟

9 سال پیش ( 1393/10/20 )
پدیدآورنده : رویا پاک سرشت  

سرمایه‌گذاری در بازار بورس یکی از فعالیت‌های اقتصادی پرطرفدار در سراسر دنیاست، اما نمی‌توان انکار کرد که این سرمایه‌گذاری در عین جذابیت، پر‌ریسک هم هست. در سطح جهانی، برخی بازارهای بورس موفق‌تر از دیگر بازارها عمل می‌کنند و حجم معاملات در گردش آنها گاهی خیره‌کننده است. علل موفقیت یا ناکامی بازارهای بورس از نحوه جذب سرمایه تا وضعیت اقتصادی و استراتژیک کشورها گسترده است. بر این اساس در سطور زیر، چند بازار بورس مطرح دنیا را مورد مطالعه قرار خواهیم داد: 

آلمان 

کشور آلمان نه تنها در میان کشورهای اتحادیه اروپا، بلکه در سطح دنیا به‌عنوان یکی از موفق‌ترین اقتصاد‌های دنیا شناخته می‌شود. از بین بازارهای بورس فعال در آلمان، بازار بورس فرانکفورت، به‌عنوان موفق‌ترین بازار بورس در آلمان و حتی جهان شناخته می‌شود. این بازار بورس با رقمی معادل 85درصد از کل معاملات در گردش کشور آلمان، با اقتدار، عنوان سرگروهی بازارهای بورس این کشور را یدک می‌کشد. جالب است بدانید، با وجود بین‌المللی بودن این بازار، عمده سرمایه‌گذاران این بازار را شرکت‌ها و کمپانی‌های بزرگ آلمانی تشکیل می‌دهند که شامل شرکت‌های شناخته شده‌ای مثل: آدیداس، بی‌ام‌دبلیو و هنکل است. در عین حال بخش تجارت خارجی این بازار با حضور سرمایه‌گذارانی از کشورهای مختلف همچون: استرالیا و کانادا، پررونق است. 

بازار بورس فرانکفورت در هر روز به طور تقریبی 260 هزار معامله انجام می‌دهد، اما این حجم معاملات به‌ویژه در بخش معاملات بین‌المللی براساس یک سیستم سرمایه‌گذاری منظم صورت می‌گیرد. دو روش عمده سرمایه‌گذاری در این بازار وجود دارد؛ سیستم سرمایه‌گذاری سنتی و سیستم سرمایه‌گذاری اینترنتی. 

شاخص سرمایه‌گذاری در آلمان شامل بخش‌های معینی است: 

*‌شاخصی متشکل از 30 شرکت بزرگ و معتبر آلمانی که نخستین و برترین شاخص سهام آلمان است (MDAX)

*‌شاخصی متشکل از 50 سهام نخست بازار بورس آلمان که بلافاصله پس از شاخص برتر قرار دارد (SDAX)

*‌شاخصی که مربوط به 50 شرکت کوچک و موفق آلمانی است و می‌تواند به‌عنوان یک محک برای سرمایه‌گذاری در شاخص‌های بالاتر استفاده شود (TEDAX)

*‌شاخص مربوط به 30 شرکت در حوزه فناوری (VDAX).

ژاپن 

کشور ژاپن، یکی از برترین کشورهای جهان در حوزه اقتصاد است. بنابراین جای تعجب نیست اگر بازار بورس ژاپن را نیز جزو بازارهای بورس موفق دنیا ارزیابی کنیم. بازار بورس توکیو در حالی جزو موفق‌ترین بازار‌های بورس دنیا طبقه‌بندی می‌شود که از لحاظ نوع سرمایه‌گذاری تفاوت‌های عمده‌ای با بازارهای بورس اروپایی و آمریکایی دارد. 

به عبارت دیگر، گرچه بازار بورس توکیو با بزرگ‌ترین شرکت‌های موفق دنیا معامله دارد، اما در زمینه معاملات داخل کاملا برخلاف بازارهای دیگر عمل می‌کند. در اغلب بازارهای بورس موفق دنیا تعدادی سرمایه‌گذار و شرکت عمده و بزرگ وجود دارد، اما بازار بورس توکیو اغلب شامل تعداد زیادی شرکت‌های کوچک یا نه چندان بزرگ است. این روش سرمایه‌گذاری، دقیقا همان چیزی است که ثبات سرمایه‌گذاری در بازار بورس توکیو را تضمین می‌کند. اما چگونه؟ 

بازار بورس توکیو به هیچ شرکت یا سرمایه‌گذار بزرگی وابستگی کامل ندارد و همین عدم وابستگی کمک می‌کند بازار توکیو هیچ‌گاه از یک حد بهنجار سقوط ارزش نداشته باشد. شاید این روش به نظر بسیار ساده و ابتدایی بیاید ولی بازار توکیو با همین روش ساده توانسته با وجود فراز و نشیب‌های اقتصادی به‌ویژه در دهه 90 میلادی همچنان پابرجا بماند. 

آمریکا و بریتانیا 

برای افرادی که اهل مطالعه اخبار بورس هستند، نام بازار بورس نیویورک کاملا آشناست. بازاری که قدمت و شهرتی خیره‌کننده دارد، اما همین بازار بورس پررونق و شناخته شده برای حفظ جایگاه کنونی خود، در بخش جذب سرمایه، انواع روش‌ها را امتحان می‌کند. یکی از جدیدترین روش‌های موفق این بازار، ایجاد بخشی موسوم به «بخش معاملات بین قاره‌ای» است. تصمیم‌گیرندگان در بازار بورس نیویورک برای ارتقای کیفیت مبادلات بین‌الملل خود با صرف 80 میلیون دلار، بخشی از بازار بورس نیویورک را بازسازی و به طور کامل از بخش معاملات سنتی جدا کردند. در بخش جدید، کارگزاران و سرمایه‌گذاران تقریبا همان روش سرمایه‌گذاری بخش بین‌الملل را به کار می‌برند، با این تفاوت که بازار بورس نیویورک نخستین بازار بورسی است که چنین بخش مدرنی را به شکل تخصصی ایجاد کرده و همین کار باعث رونق این بخش جدیدالتاسیس شده است. 

اما در بریتانیا، فارغ از قوانین و مقررات مرسوم اتحادیه اروپا در بازار بورس، بخش سرمایه‌گذاری اینترنتی بسیار رونق گرفته است. سرمایه‌گذاری اینترنتی در بسیاری کشورها رواج دارد، اما این نوع سرمایه‌گذاری تا حدی در بریتانیا مرسوم و موجب شده تالارهای سرمایه‌گذاری اینترنتی در بریتانیا به شکل تخصصی به کاربران سرویس ارائه دهند. اما این روش چه سودی برای دولت بریتانیا دارد؟ پاسخ یک عبارت است: «گسترش سرمایه‌گذاری بین‌المللی.» 

بسیاری از افراد که ساکن کشورهایی غیر‌ از بریتانیا هستند، می‌توانند با مطالعه ضوابط و قوانین بازار بورس بریتانیا در این بازار سرمایه‌گذاری و در واقع، سرمایه خود را به بازار بریتانیا تزریق کنند. 

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/qCZWepJD
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه