مدیرکل دفتر گواهینامههای سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه هر ایرباس یا هواپیمای جدیدی که وارد ناوگان شود، حداقل برای 40 نفر شغل ایجاد میکند، گفت: باورود 118 فروند هواپیماهای ایرباس برای 5هزار نفر اشتغال ایجاد میشود.
محمدرضا کاظمیپور در گفتوگو با ایلنا اظهار داشت: با ورود ناوگان جدید هوایی، مشکل بیکاری خلبانها و گروه پروازی رفع میشود.
وی با اشاره به ظرفیت اشتغالزایی هر فروند هواپیمای ایرباس گفت: هر هواپیما به طور متوسط برای شش خلبان و ۶ کمک خلبان اشتغالزایی میکند، بنابراین ۱۱۸ هواپیمای ایرباس میتواند برای بیش از هزار و ۴۰۰ خلبان و کمک خلبان اشتغالزایی داشته باشد.
مدیرکل دفتر گواهینامههای سازمان هواپیمایی کشوری ادامه داد: همچنین این تعداد هواپیما برای ۱۸ نفر مهماندارد و حداقل ۱۰ نفر سرمهماندار اشتغال ایجاد میکند.
کاظمیپور تاکید کرد: در مجموع ۱۱۸ فروند هواپیمای ایرباس میتواند برای نزیک به ۵ هزار نفر نیروی متخصص بهصورت مستقیم اشتغالزایی داشته باشد.
وی افزود: بهطور قطع این تعداد هواپیما بهصورت غیرمستقیم برای افراد بیشتری در زنجیره صنعت هوانوردی از جمله نیروی انسانی بخش بار، کترینگ، بخش فرودگاه و... فرصت شغلی به وجود میآورد.
مدیرکل دفتر گواهینامههای سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه در حال حاضر چیزی حدود ۵۰۰ الی ۷۰۰ کمک خلبان در صف ورود به بازار کار هستند، گفت: در صورت ورود هواپیماهای جدید برای تمام این افراد فرصت شغلی به وجود میآید و مشکل بیکاری در صنعت هوانوردی رفع خواهد شد.
ورود و خروج سالانه ۳۵هزار انواع شناور به بنادر کشور
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه ناوگان مسافری دریایی کشور با تسهیلات و حمایتهایی که سازمان بنادر انجام داده رشد قابل توجهی داشته است، گفت: سالانه 35هزار شناور و کشتی در بنادر جنوب و شمال کشور تردد میکنند.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد راستاد با اشاره به واگذاری لایروبی آبراههای کشور به بخش خصوصی گفت: سازمان بنادر و دریانوردی عملیات هیدروگرافی یا عمقیابی مستمر آبراههای کشور را در دستور کار دارد تا براساس عملیات لایروبی عمق مناسبی برای تردد شناورها تامین شود. سالانه حدود ۵میلیون متر مکعب حجم لایروبی در کانالهای دسترسی و حوضچههای منتهی به بنادر است.
راستاد با بیان اینکه سالانه ۳۵هزار انواع شناور و کشتی به بنادر شمال و جنوب کشور ورود و خروج میکنند، یادآور شد: ۵میلیون و ۷۰۰هزار GT ظرفیت ناخالص ناوگان تحت پرچم ایران و تعداد این ناوگان اعم از کشتیهای بزرگ و شناور کوچک ۱۹هزار و ۸۰۰ فروند است که از این نظر ایران رتبه بیستم را در دنیا دارد. ۱۴۷هزار نفر گواهینامههای شایستگی یا مهارت دریانوردی را از سازمان دریانوردی کسب کردند.