چهارشنبه, ۲۰ فروردین(۱) ۱۴۰۴ / Wed, 9 Apr(4) 2025 /
           
فرصت امروز

تمایل شرکت های برتر بین المللی در حوزه فناوری برای ارائه اینترنت رایگان گسترده به کاربران، موضوعی است که طی یک دهه اخیر به شدت رشد داشته است. از سوی دیگر شرکت های متعدد جهان به سمت اشاعه اینترنت رایگان و پرسرعت پیش رفته اند. در این میان اتحادیه اروپا نیز طرحی ویژه برای ارائه اینترنت در سال 2020 میلادی در نظر گرفته است.

ژان کلود یانکر، ریاست کمیسیون اروپا اعلام کرد تا سال 2020، تمامی پارک ها، میادین، کتابخانه ها و اماکن عمومی، از اینترنت رایگان استفاده خواهند کرد. افزون بر اینها حداقل یک شهر از شهر های هر کشور به اینترنت 5G مجهز خواهد شد.

برای اجرای این طرح بالغ بر 120میلیون یورو برابر با 135میلیون دلار هزینه صرف خواهد شد. نکته مهم در خصوص نهایی شدن این طرح، غیبت بریتانیا در جمع کشورهای اروپایی است که در این پروژه حضور دارند.

گوگل

افزون  بر دولت ها، بسیاری از شرکت های مشهور خصوصی نیز به ارائه اینترنت و خدمات اینترنتی رایگان می پردازند. شرکت گوگل با نصب تعدادی کیوسک ارائه اینترنت رایگان در سراسر شهر نیویورک، یکی از پیشگامان اعطای اینترنت رایگان به کاربران است.

این کیوسک ها نه تنها به ارائه اطلاعات اینترنتی می پردازند بلکه به بخش های ارائه شارژ الکترونیک و دوربین مداربسته نیز مجهز هستند. این طرح گوگل بالغ بر 33هزار دلار هزینه راه اندازی اولیه و 13هزار دلار هزینه راه اندازی و تعمیرات سالانه را شامل می شود.

اگرچه اخیرا شرکت گوگل با برخی کاربران نیویورکی دچار چالش هایی شده و تعدادی از باجه های رایگان خود را به وضعیت تعلیق درآورده اما این پروژه طرفدارانی پرشمار در بین کاربران به دست آورده است.

اگر تصور می کنید این هزینه های اولیه تعجب برانگیز است و شرکت گوگل از ارائه خدمات رایگان متضرر خواهد شد، سخت در اشتباهید. شرکت گوگل از راه اندازی این سیستم ها و به واسطه تبلیغات، سالانه 60هزار دلار درآمد سالانه کسب خواهد کرد. انتظار می رود، این مبلغ با افزایش تعداد باجه ها بیشتر هم خواهد شد.

فیس بوک

چندی پیش مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیس بوک با شعار «دسترسی به اینترنت یکی از حقوق اساسی هر شهروند است»، طرحی را جهت استفاده از اینترنت رایگان در برخی نقاط پرجمعیت و فقیر جهان، شامل بخش هایی از آفریقا و هند به اجرا درآورد؛ طرحی که تنها در قاره آفریقا، 42 کشور مختلف را شامل می شود. این طرح ظاهری بشر دوستانه و مثبت دارد.

با این وجود، برخی کارشناسان اقتصادی و منتقدان معتقدند، فیس بوک تنها ژست روشنفکری دارد و در باطن منافعی دیگر را دنبال می کند. یکی از نظریات منفی در خصوص فیس بوک، «استعمار دیجیتال» است. در واقع عده ای معتقدند این شرکت در تلاش است از طریق افزایش وابستگی کاربران به فیس بوک نوعی تسلط درازمدت در دنیای تکنولوژی ایجاد کند.

تسلط و نفوذی که به طور ویژه کشورهای محروم و کمتر توسعه یافته را هدف قرار داده است. از سوی دیگر برخی کاربران این کشورها معتقدند فیس بوک به دنبال در دست گرفتن افکار مخاطبان فضای مجازی در سطح جهان است.

این مسئله در هند تا حدود زیادی متفاوت است. در واقع کشاورزان و قشر محروم جامعه هند که هدف اصلی طرح مارک زاکربرگ هستند، نگرشی منفی نسبت به کلیت ماجرا دارند. اغلب آنان به سبب سابقه منفی کشورهای استعمارگر در هند، هر نوع خدمات کشورهای غربی را که ظاهری رایگان دارد با دیده شک بررسی می کنند. بر این اساس طرح ارائه اینترنت رایگان بین قشر محروم هند آنچنان که انتظار می رفت با استقبال مواجه نشده است.

ارتباط با نویسنده: royapakseresht@gmail.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/KthYik4W
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامضد یخ پارس سهندمشاور مالیاتیمشاوره منابع انسانیتخت خوابخرید PS5نرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچتعمیر اینورترکناف سقف کناف سقف کاذبخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلدفترچه یادداشت تبلیغاتیواردات از چیناکستریم VXخرید از چینخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهویزای استارتاپ فنلاندکابینت و کمد دیواری اقساطیپالت پلاستیکیکارگاه مادر و کودکتاسیس کلینیک زیباییچوب پلاستچوب پلاستماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستهارد باکسدستگاه برش لیزرقیمت طلای آبشدهکامیونت فورس
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه