مدیر شرکت مهندسی و توسعه گاز خبر داد: خط لوله نهم سراسری که قرار است گاز ایران را به ترکیه و اروپا صادر کند، در مرحله طراحی تفصیلی و مناقصه بهسر میبرد و شرکتهای اروپایی برای سرمایهگذاری در این خط لوله اعلام آمادگی کردهاند.
به گزارش فارس، خط لوله نهم سراسری یکی دیگر از خطوط صادراتی گاز ایران به ترکیه و سایر کشورهای اروپایی است. خردادماه سال 89 نمایندگان ویژه رییسجمهور ساخت خط لوله یکهزار و 850 کیلومتری نهم سراسری را برای صدور مستقیم گاز ایران با سرمایهگذاری بیش از یکمیلیارد و 325 میلیون یورویی تصویب کرده بودند.
براساس برنامه تعیینشده باید این خط لوله به منظور صدور مستقیم گاز تولیدی فازهای میدان مشترک پارس جنوبی به ترکیه و سپس اروپا در چهار قطعه در مدت سه سال در مدار بهرهبرداری قرار گیرد.
این گزارش حاکی است برای این خط لوله سراسری، ١٧ایستگاه تقویت فشار در نظر گرفته شده تا انتقال گاز با پایداری هرچه بیشتر صورت گیرد، اما با گذشت چهار سال از تصویب این طرح هنوز اقدام اجرایی برای احداث آن انجام نشده بود. به همین دلیل، هماکنون برای طراحی، ساخت و راهاندازی خط لوله انتقال گاز نهم سراسری و 17 تاسیسات تقویت فشار مسیر آن به حدود هشتمیلیارد و 500 میلیون دلار منابع مالی نیاز است.
علیرضا غریبی، مدیر شرکت مهندسی و توسعه گاز در گفتوگو با فارس با اشاره به آخرین وضعیت اجرایی این خط لوله صادراتی میگوید: برنامهریزی برای احداث این خط لوله پس از ابلاغ آن به شرکت مهندسی و توسعه گاز آغاز شده و هماکنون برای برخی از بخشهای آن مشغول مناقصه و برای برخی دیگر مشغول طراحی تفصیلی هستیم.
وی از مذاکرات با یکی از شرکتهای اروپایی برای سرمایهگذاری در این پروژه خبر داد و افزود: قرار است، برخی از شرکتهای اروپایی نظر خود را در مورد تامین مالی در این پروژه برای ما ارسال کنند.
ظرفیت انتقال گاز طبیعی خط لوله نهم سراسری حدود 110 میلیون متر مکعب در روز بوده که قرار است در 4 قطعه اهواز- عسلویه به طول 605 کیلومتر، اهواز- کرمانشاه به طول 461 کیلومتر، کرمانشاه - میاندوآب به طول 348 کیلومتر و میاندوآب - مرز بازرگان به طول 436 کیلومتر ساخته شود.