یکشنبه, ۴ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Sun, 24 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

آفریقا شاید آلوده تر از هند و چین

8 سال پیش ( 1395/8/3 )
پدیدآورنده : سارا گلچین  

آلودگی هوا بیشتر از آب آشامیدنی ناسالم یا سوءتغذیه در کودکان باعث مرگ های زودرس در آفریقا شده و می تواند به  بحرانی بزرگ تر از هند و چین در این قاره تبدیل شود. اینها را مطالعات اجلاس جهانی سیاست نشان می دهد.

نخستین تلاش جدی برای محاسبه میزان هزینه های جانی و مالی آلودگی هوا در قاره سیاه نشان می دهد که هوای کثیف در این قاره سالانه 712 هزار نفر را به کام مرگ می کشاند. در آفریقا هر سال آب آلوده 542 هزار نفر، سوء تغذیه 275 هزار نفر و عدم رعایت اصول بهداشتی 391 هزار نفر دچار مرگ زودرس می شوند. این یعنی آلودگی هوا از تمام مشکلات دیگر بیشتر قربانی می گیرد.

بسیاری از خطرات بزرگ زیست محیطی به خاطر دستاوردهای توسعه ای و صنعتی سازی بیشتر می شود. آلودگی فضای باز  (ذرات محیط)، ناشی از ترافیک، تولید برق و صنایع است که سرعت توسعه شان شدیدا درحال افزایش است. این افزایش درکشورهایی مثل مصر، آفریقای جنوبی، اتیوپی و نیجریه که سرعت توسعه شان بیشتر است، پررنگ تر دیده می شود.

طبق اعلام محققان مرکز توسعه سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، مرگ سالانه ناشی از ذرات محیطی بین سال های 1990 تا 2013 در آفریقا 36درصد افزایش داشت. در همین دوره زمانی مرگ ناشی از آلودگی های خانگی هم روندی افزایشی داشت و 18 درصد بیشتر شد. سازمان همکاری  اقتصادی و توسعه  (OECD) را 35 کشور از ثروتمندترین کشورهای جهان بنیان نهادند.

در کل قاره آفریقا هزینه مرگ های زودرس ناشی از آلودگی هوا در سال 2013 تقریباً 215 میلیارد دلار برای آلودگی ذارت محیطی  (فضای باز) و حدود 232 میلیون دلار برای آلودگی خانگی برآورد شد.

رانا روی، نویسنده این تحقیق از روند روبه افزایش آلودگی های محیطی در آفریقا ابراز نگرانی کرده است. این افزایش در آفریقا درحالی اتفاق افتاده که این روند در سایر کشورها روبه کاهش است. خودروها و کامیون های قدیمی وارداتی از کشورهای ثروتمند جهان همراه با پخت وپز روی آتش از جمله دلایلی است که باعث شیب روبه  بالای آلودگی محیطی و خانگی در آفریقا شده اند.

طبق آنچه در این تحقیق آمده برای فرهنگ حال حاضر حمل ونقل در آفریقا باید مدل های جایگزین ارائه شود. برای نمونه، وابستگی به خودروی شخصی از آن فرهنگ های وارداتی از کشورهای صنعتی به آفریقا است که باید به خاطر نجات آفریقا برای آن فکری کرد.

نکته قابل توجه اینکه هزینه آلودگی هوا در آفریقا در حال افزایش است، این درحالی است که در برخی کشورهای این قاره سرعت صنعتی شدن بسیار کم است و در برخی کشورها این روند اصلاً وجود ندارد. بنابراین اگر از فناوری های جدید و نوآوری های تازه برای کنترل آلودگی هوا استفاده نشود، این چالش بزرگ برای قاره آفریقا هر روز بدتر از دیروز می شود.

مشکل «تازه» آفریقا یعنی آلودگی محیطی آنقدر بزرگ است که نمی توان به سادگی چشم  روی آن بست. همزمان آفریقا نمی تواند از کنار مشکل «قدیمی» خود یعنی آلودگی خانگی بگذرد یا آن را حل شده فرض کند. تنها چند کشور پردرآمد در آفریقا شامل الجزایر، مصر، لیبی، موریس، مراکش، سیشل و تونس هستند که می توانند ادعا کنند مشکل آلودگی خانگی در این کشورها حل شده و چالش  اصلی شان آلودگی محیطی است.

براساس یافته های این مطالعه اطلاعات کافی درباره منابع اصلی آلودگی هوا وجود ندارد. در این مطالعه به گفته های متئو اوانز، استاد رشته شیمی اتمسفر دانشگاه یورک استناد شده است که تحقیقات وسیعی درباره آلودگی هوا در غرب آفریقا انجام داده است.

در تحقیقات اوانز این طور آمده: «مشکلات مربوط به کیفیت هوا در لندن و لاگوس  (پایتخت نیجریه) کاملا متفاوت است. در شهرهایی مثل لندن آلودگی هوا عمدتا ناشی از سوخت هیدروکربن ها برای صنعت حمل ونقل است. آلودگی هوا در آفریقا اما داستان متفاوتی دارد. سوزاندن زباله ها، پخت وپز در فضای بسته با اجاق  گازهایی که سوخت را کامل نمی سوزانند، میلیون ها ژنراتور برق دیزلی فولادی و خودروهای آلوده کننده هوا همگی دست به  دست هم داده و شهرهای اروپا را آلوده می کنند.

درحالی که کشوری مثل چین به سطحی از پیشرفت رسیده که می تواند خودش برای آلودگی هوا راه حلی پیدا کند، بسیاری از کشورهای آفریقایی هنوز باید با مشکلات جدی زیست محیطی کنار بیایند. تنها راه آفریقایی ها برای کنار آمدن با این مشکل این است که از تجربه کشورهای صنعتی در این مسیر کمک بگیرند. برای مثال این کشورها می توانند با استفاده از سیستم حمل ونقل گسترده ای که آلودگی اش کمتر است برای حل معضل آلودگی هوا گام بردارند.

آلودگی هوا باعث تغییرات اقلیمی در روزگار ما شده است. اکنون 1/2 میلیارد نفر یا 16 درصد مردم جهان درگیر این مشکل بزرگ هستند. این جمعیت تا سال 2050 به 2/5 میلیارد نفر یا 25 درصد مردم جهان و در سال 2100 به 4/4 میلیارد نفر یا 40 درصد مردم جهان افزایش خواهد یافت.

برچسب ها : دریچه قاب اقتصاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/2uGCVnHt
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفره
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه